معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در جدیدترین گفتوگوی از وضعیت شرکتهای دانشبنیان و روند رسیدگی به آنها سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری مهر، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان برای بررسی سطح فناوری مستمرا مورد بازرسی قرار میگیرند، توضیحاتی در این خصوص ارائه داد.
شرکتهای دانشبنیان باید ارتقا پیدا کنند
افشین میگوید:
بر اساس قانون، تاییدیه دانشبنیان شرکتهای دانشبنیان نوآور و فناور بهصورت دورهای و هر سه سال یک بار ارزیابی میشود. برای اینکه شرکتها در لبه دانش حرکت کنند و مانند آب راکد فعالیت تحقیق و توسعهای آنها متوقف نشود، برنامهای برای ساماندهی و ارتقای آنها در نظر گرفتهایم.
او ادامه داد: «شرکتهای دانشبنیان باید هر سال سطح خود را ارتقا دهند و بهروز شوند. امسال شرکتهایی که ۲ سال است در سطح ۱ دانشبنیانی قرار داشتند و تغییری در تکنولوژی محصول خود ایجاد نکردهاند، به سطح ۲ تنزل پیدا کردند.»
بر اساس اعلام معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، اگر شرکتهای دانشبنیان نتوانند خود را ارتقا داده و فناوری خود را بهروز کنند، حمایتهای معاونت علمی را از دست خواهند داد. او به این شرکتها هشدار داده و گفت که ارزیابی جدید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری ممکن است به حذف برخی از آنها منجر شود.
افشین همچنین اظهار کرد:
برنامه معاونت علمی در دوره جدید افزایش کیفیت محصولات شرکتهای دانشبنیان است تا افزایش تعداد آنها. وقتی صحبت از اقتصاد دانشبنیان به میان میآوریم منظور ما این است که ابتدا باید به کیفیت محصولات تولیدی شرکتها و حرکت در لبه دانش توجه کرد و در مرحله بعد به فکر تیراژ و افزایش کمی شرکتها باشیم.
وی در پایان گفت: «من شرکتهای دانشبنیان را یک جعبه نمیدانم که افراد بهصورت مداوم وارد آن شوند، بلکه این شرکتها را به مثابه یک جریان میدانم. در این اکوسیستم وقتی شرکتها ورودی دارند، باید خروجی هم ارائه دهند. دانشبنیانی یک جریان پویا است و نیاز است شرکتها خود را در این جریان بهروز نگه دارند.»
بیشتر بخوانید:
دبیر ستاد هوش مصنوعی از راه اندازی آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی خبر داد