رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی با بیان اینکه رتبه 17 دنیا در تولید علم هوش مصنوعی به کشورمان اختصاص دارد، توضیحاتی در این خصوص ارائه داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، بیست و پنجمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی امروز سه شنبه یازدهم دی ماه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد. دکتر صادق خانی علی اکبری در جریان این جشنواره توضیحاتی در خصوص توسعه هوش مصنوعی در کشور ارائه داد.
ایران در تولید علم هوش مصنوعی در جایگاه هفدهم قرار دارد
خانی علی اکبری میگوید:
در سند ملی هوش مصنوعی و همچنین برنامه هفته توسعه اولویت اصلی آموزش و اولویت بعدی سلامت است، این دو اولویت در ماموریتهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار دارد.
او در ادامه با بیان اینکه ایران رتبه 17 دنیا در تولید علم هوش مصنوعی را دارد، گفت: «در کاربرد این فناوری هم در رتبه ۷۰ تا ۹۰ قرار داریم این نشان میدهد که نیروی انسانی پژوهشی وظیفه خود را به خوبی انجام داده است ولی سایر بخشها که باید به کاربرد آن میپرداختند وظیفه خود را به خوبی انجام ندادند. حرف غلطی است اگر گفته شود افرادی که مهاجرت میکنند، دل در گرو کشور ندارند؛ ما شرایط را برای آنها فراهم نکردیم.»
وی افزود: «در دهه ۱۹۷۰ که در دنیا انقلاب فناوری بودیم ما درگیر انقلاب خود و جنگ تحمیلی بودیم. وقتی دنیا از پیچ انقلاب صنعتی گذشت، ما متوجه نشدیم. ما نیاز به تعاملات بینالمللی داریم. امروز ارزش بازار دیتا در ۲۰۲۳، ۳۸ میلیارد دلار است. دیتا در حوزه سلامت ارزش بالایی دارد و در سال ۲۰۲۳ پیشبینی شده تا سال ۲۰۳۰ ارزش حوزه دیتا به ۱۳ تریلیون دلار برسد. به همین دلیل باید در این حوزه سرمایهگذاری کنیم.»
رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی همچنین اظهار کرد:
ما به سایر بخشهای دولتی نمیتوانیم امیدوار باشیم. زمانی که رهبری هدفگذاری کردند که باید به رتبه ۱۰ برسیم و به اهمیت هوش مصنوعی اشاره کردند، سیاستگذاران حوزه فناوری در موضوع رگولاتوری و تنظیم گری این عرصه به جان هم افتادند. هنوز در کشور یک متولی حوزه هوش مصنوعی که حرف اول تا آخر را بزند، نداریم.
او ادامه داد: «حوزه بهداشت و درمان میتواند یک زمین خاکی کوچکی در این زمینه ایجاد کند و الگویی برای کشور در این زمینه باشد. باید برای زیرساختهای فنی در حوزه سلامت سرمایهگذاری کنیم و نباید از نقش هوش مصنوعی در آموزش نباید غافل شویم. باید این واقعیت را بپذیریم که نظام آموزش دستیاران پزشکی دچار وضعیت فرسایشی شده و نمیتوانیم چشم را بر افسردگی و خودکشی دستیاران ببندیم. هوش مصنوعی میتواند در این حوزه تسهیل کننده باشد.»
او در پایان به اهمیت امنیت دیتای پزشکی اشاره کرد و گفت:
اگر امروز شبکه ملی اطلاعات را در کشور اجرا کنیم به دلیل نبود قانون امنیت دیتا دچار مشکل میشویم. هوش مصنوعی امروز میتواند سفرههای ما را پر رونق کند، این نگاه عامیانهای نیست و نیاز به برنامهریزی و قانونگذاری و ایجاد زیرساخت دارد. بحث عمومی سازی حوزه آموزش نیز جایی است که دانشگاه میتواند کمک کند که مردم چگونه از این فناوری استفاده کنند.
بیشتر بخوانید:
دبیر ستاد هوش مصنوعی از راه اندازی آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی خبر داد