گوشیهای موبایل در گذر زمان تغییرات شگفتانگیزی داشتهاند، اما برخی از مدلهای قدیمی هنوز هم در خاطرات ما زندهاند. در این مطلب، نگاهی نوستالژیک به 7 گوشی محبوب میاندازیم که زمانی در جیب بسیاری از ما جا داشتند.
بهگزارش تکراتو به نقل از androidpolice، هرچند تغییرات تدریجی به نظر میرسند، اما اگر کمی به عقب نگاه کنیم، متوجه پیشرفت چشمگیر این صنعت در سه دهه گذشته میشویم. در اینجا ۷ گوشی خاطرهانگیز را معرفی میکنیم که احتمالا شما یا یکی از اطرافیانتان در مقطعی از زندگیتان از آنها استفاده کردهاید.
معرفی هفت گوشی محبوب که فقط در یادها زندهاند
Motorola StarTAC
اگر تا به حال اصطلاح «باید آنجا میبودی» را شنیدهاید، این دقیقا توصیف تاثیرگذاری Motorola StarTAC است. قبل از این مدل، گوشیهای همراه حجیم، سنگین و دارای باتریهای بزرگ بودند.
اما موتورولا با طراحی StarTAC انقلابی به پا کرد. این گوشی تاشو و مقاوم، ظاهری مدرن و سبکتر از سایر رقبا داشت. در سال ۱۹۹۶ اگر میخواستید شیک و باکلاس باشید، باید یک StarTAC میداشتید!
این گوشی تنها به خاطر ظاهرش محبوب نشد. مدل اولیه از فناوری AMPS استفاده میکرد که بیشتر به یک شبکه بیسیم شبیه واکیتاکی شباهت داشت، اما نسخههای بعدی از شبکههای دیجیتال CDMA و GSM پشتیبانی کردند و کیفیت مکالمات را بهبود بخشیدند.
موتورولا همچنین از باتریهای لیتیوم-یونی برای کاهش وزن و افزایش عمر باتری استفاده کرد. چراغ LED خارجی این گوشی امکان بررسی تماسهای از دسترفته را بدون نیاز به باز کردن دستگاه فراهم میکرد. بدون شک، StarTAC یکی از تأثیرگذارترین گوشیهای تاریخ بود.
Nokia 8265
فرقی نمیکند که مدل دقیق آن چه بود، اما احتمالا شما یا یکی از اطرافیانتان یکی از «آجرهای» معروف نوکیا را در اختیار داشتید! مردم میگویند در صورت وقوع آخرالزمان، تنها سوسکها زنده میمانند، اما بهتر است نوکیا ۸۲۶۵ را هم به این لیست اضافه کنیم!
این گوشی تنها ۹۶ گرم وزن داشت اما بسیار مقاوم بود. میتوانستید آن را از پنجره بیندازید، زیر ماشین بگیرید، و باز هم بدون مشکل تماس برقرار کنید. طراحی کوچک آن باعث میشد که بهراحتی در جیب جا شود.
باتری لیتیوم-یونی آن، با یکبار شارژ تا ۶ روز در حالت آمادهبهکار یا ۳.۵ ساعت مکالمه را ارائه میداد. آن زمان کسی درباره «زمان روشن بودن نمایشگر» صحبت نمیکرد، بلکه مهم این بود که چقدر میتوانستید با گوشی صحبت کنید.
همچنین، یکی از هیجانانگیزترین بخشهای داشتن نوکیا ۸۲۶۵ پیدا کردن قابهای رنگی متنوع برای آن بود. اگر شما هم یکی از آنها را داشتهاید، پس ما دوستان خوبی هستیم!
T-Mobile Sidekick
در اوایل دهه ۲۰۰۰، کاربران T-Mobile خیلی خوششانس بودند که میتوانستند از Sidekick استفاده کنند. اگر در دهه ۸۰ یا ۹۰ میلادی به دنیا نیامده باشید، احتمالا درک سختی تایپ با T9 برایتان دشوار است. تصور کنید برای نوشتن یک حرف، باید یک دکمه را ۳ یا ۴ بار فشار میدادید!
اما Sidekick همه چیز را تغییر داد. با چرخاندن نمایشگر، یک صفحهکلید کامل QWERTY نمایان میشد که تایپ را بسیار راحتتر میکرد. هرچند این گوشی کمی حجیم بود، اما ارزشش را داشت و اگر آن را داشتید، همه به شما حسادت میکردند.
Motorola Razr V3
امروزه تولیدکنندگان گوشی وسواس زیادی برای باریکتر کردن دستگاههایشان دارند، اما هیچکدام نمیتوانند حس فوقالعاده در دست گرفتن یک Motorola Razr V3 را بازآفرینی کنند. این گوشی در زمان خود فقط ۱۳.۹ میلیمتر ضخامت داشت و بدنه آلومینیومیاش، تضاد چشمگیری با بدنههای پلاستیکی سایر گوشیها داشت.
مانند StarTAC، مدل Razr هم به یک نماد تبدیل شد و بسیاری از افراد مشهور از آن استفاده میکردند. موتورولا بیش از ۱۳۰ میلیون دستگاه Razr فروخت و همین محبوبیت باعث شد که نسخههای جدیدی با طراحی نوستالژیک عرضه کند.
LG Chocolate
اگر در میانههای دهه ۲۰۰۰ عاشق موسیقی بودید، حتما به این گوشی علاقه داشتید. در حالی که بسیاری از گوشیها شما را مجبور به خرید موسیقی از فروشگاههای دیجیتال اپراتورها میکردند، LG Chocolate این امکان را فراهم کرد که موسیقیهای خودتان را روی کارت MicroSD ذخیره کرده و گوش دهید.
علاوه بر قابلیتهای چندرسانهای، این گوشی طراحی زیبا، دکمههای لمسی و صفحهنمایش شفاف داشت. مدلهای مختلفی از آن عرضه شد که هر کدام جذابیت خاص خود را داشتند.
Samsung Galaxy S
مدل اولیه Samsung Galaxy S که در سال ۲۰۱۰ عرضه شد، نقطه آغاز سری پرطرفدار گلکسی بود. این گوشی دارای نمایشگر ۴ اینچی Super AMOLED بود، در حالی که آیفونهای آن زمان هنوز از نمایشگرهای LCD استفاده میکردند. همچنین ۵۱۲ مگابایت رم و باتری ۱۵۰۰ میلیآمپری قابل تعویض داشت.
سیستمعامل این گوشی اندروید ۲.۱ بود و از رابط کاربری TouchWiz سامسونگ بهره میبرد. البته TouchWiz به دلیل کندی و لگهای فراوانش معروف بود، اما پایهگذار چیزی شد که امروز در قالب One UI به یکی از بهترین رابطهای کاربری اندروید تبدیل شده است.
HTC Evo 4G
در اوایل دهه ۲۰۱۰، HTC Evo 4G یکی از شناختهشدهترین گوشیهای اندرویدی بود. تبلیغات این گوشی همه جا پخش میشد. نمایشگر ۴.۳ اینچی آن در زمان خودش بسیار بزرگ محسوب میشد و پایه فلزی داخلی آن برای تماشای ویدئو بسیار کاربردی بود.
این گوشی از اندروید ۲.۱ و رابط کاربری HTC Sense بهره میبرد که یکی از بهترین رابطهای آن دوران بود. ویجت معروف ساعت HTC هنوز هم در خاطر بسیاری از کاربران مانده است. Evo 4G تجربهای خاص بود که اگر از آن استفاده کردهاید، حتماً موافقید.
گوشیهای قدیمی، جذابتر بودند!
نمیخواهم بگویم گوشیهای هوشمند امروزی کسلکننده هستند. من عاشق فناوری هستم، اما سخت است که انکار کنیم گوشیهای قدیمی تنوع بیشتری داشتند. امروزه شرکتها بیشتر تلاش میکنند محصولی تولید کنند که کمترین نارضایتی را ایجاد کند، نه اینکه طراحیهای خلاقانه و جسورانهای ارائه دهند. درست است که حتی ارزانترین گوشیهای امروزی از مدلهای قدیمی قدرتمندتر هستند، اما آیا واقعاً جذابترند؟