سامانه نقشه جامع بازار رسانههای صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی راهاندازی شد.
محمدحسن خلعتبری، معاون تنظیم بازار و توسعه کسبوکار ساترا، با حضور در ایسنا ضمن اعلام آغاز فعالیت این سامانه، توضیحاتی درباره موضوع «حکمرانی داده» و تاثیر آن بر کاربران رسانه ارائه کرد. در این نشست، محمدصادق افراسیابی، معاون کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا نیز او را همراهی میکرد.
درآمد 22 همتی اپراتورهای اینترنتی از پلتفرم ها
به گزارش تکراتو و به نقل از ایسنا، خلعتبری با تاکید بر ضرورت شناخت و آگاهی از وضعیت موجود، به اهمیت تحول در رسانه اشاره کرد و اولین گام در این مسیر را داشتن تصویری واقعی از دغدغههای مردم دانست.
او زیستبوم صوت و تصویر فراگیر را بخشی از زیستبوم رسانهای کل کشور عنوان کرد و یادآور شد که این زیستبوم در مجموع حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد.
به گفته خلعتبری، در سال ۱۳۹۷ که ساترا فعالیت خود را آغاز کرد، ۳۶ سکوی صوت و تصویر فراگیر از سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر مجوز دریافت کردند، درحالیکه ۷۳۶ سکوی دیگر بدون مجوز فعالیت میکردند.
اما این وضعیت در پایان سال ۱۴۰۳ تغییر کرده است؛ ۵۱۷ سکو دارای مجوز هستند، درحالیکه ۲۵۵ سکو همچنان بدون مجوز فعالیت میکنند.
از میان این سکوهای دارای مجوز، ۲۰۲ پلتفرم مجوز معتبر دارند و همچنان در حال فعالیت هستند.
خلعتبری همچنین عنوان کرد که ۷۶ درصد از این سکوها فعال هستند و کاربران با وارد کردن آدرس میتوانند به آنها دسترسی داشته باشند.
حجم ترافیک مصرفی کاربران یکی دیگر از موضوعاتی بود که خلعتبری به آن اشاره کرد.
در حال حاضر، ۵۱۷ سکوی دارای مجوز، در مجموع بیش از چهار میلیون و ۵۴۹ هزار ترابایت ترافیک تولید میکنند.
همچنین، تعداد بازدید روزانه از سکوهای مجوزدار بیش از ۱۰۴ میلیون بازدید برآورد شده است.
زیستبوم صوت و تصویر فراگیر ۸۷ میلیون کاربر دارد که ۵۳ میلیون نفر از آنها فعال هستند. با این حال، کاربران این زیستبوم غیریکتا محسوب میشوند.
تعداد محتوای موجود در زیستبوم صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی، هشت میلیون قطعه است که فقط شامل فیلم و سریالهای تخصصی نمیشود، بلکه بخش قابلتوجهی از آنها را محتوای تولیدشده توسط کاربران (UGC) شامل میشود.
پلتفرمهای فعال در این حوزه، در حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان از محل ترافیک، ۴۸۰۰ میلیارد تومان از محل تبلیغات و ۳۸۷۰ میلیارد تومان از محل اشتراک درآمد دارند.
اما نکته قابلتوجه اینجاست که درآمد اپراتورهای اینترنتی از زیستبوم ویاودیها، یوجیسیها و صوت و تصویر فراگیر، به رقم چشمگیر ۲۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.