دونالد ترامپ ممکن است کاهش تعرفههای چین را به عنوان اهرمی برای پیشبرد معامله فروش تیک تاک به یک خریدار غیرچینی در نظر بگیرد.
به گزارش تکراتو و به نقل از phonearena، آیا دونالد ترامپ تعرفههای چین را فقط برای این وضع کرده که بعداً بتواند در ازای چیزی که میخواهد مانند TikTok آنها را کاهش دهد؟
این سوالی است که بسیاری از تحلیلگران مطرح کردهاند، زیرا ترامپ اخیراً اعلام کرده که در حال بررسی کاهش تعرفههای چین برای تسهیل فروش TikTok توسط شرکت چینی ByteDance است.
این پلتفرم ویدئویی کوتاه، یکی از محبوبترین اپلیکیشنها در آمریکا محسوب میشود و حدود 170 میلیون کاربر آمریکایی دارد.
همانطور که احتمالاً شنیدهاید، ByteDance باید تا 5 آوریل این اپلیکیشن را به یک خریدار غیرچینی واگذار کند، در غیر این صورت با خطر ممنوعیت کامل در ایالات متحده مواجه خواهد شد. این قانون در سال 2024 و در دوران جو بایدن تصویب شد و دلیل آن، نگرانیهای امنیت ملی اعلام شده است.
قانونگذاران آمریکایی نگران هستند که مالکیت ByteDance باعث شود TikTok تحت تأثیر دولت چین قرار گیرد و این کشور بتواند دادههای کاربران را جمعآوری یا محتوای اپلیکیشن را دستکاری کند. البته این در حالی است که تصور یک شبکه اجتماعی آمریکایی که دادههای کاربران را جمعآوری کرده یا محتوا را کنترل کند، چندان دور از ذهن نیست.
ترامپ اشاره کرده که ممکن است مهلت تعیینشده در ماه آوریل را تمدید کند، در صورتی که معامله فروش نهایی نشود. او همچنین تأکید کرده که هر توافقی نیاز به تأیید دولت چین دارد. به گفته ترامپ، کاهش تعرفهها میتواند به پیشبرد این مذاکرات کمک کند.
این اظهارات نشان میدهد که دولت ترامپ تمرکز ویژهای بر فروش TikTok دارد و حتی حاضر است از ابزارهای تجاری برای دستیابی به این هدف استفاده کند.
این دولت پیشتر نیز تعرفههای واردات از چین را افزایش داده بود و در ماههای فوریه و مارس، تعرفهها را 20 درصد دیگر افزایش داد. چالش اصلی همچنان متقاعد کردن چین به واگذاری کنترلی است که ارزشی دهها میلیارد دلاری دارد.
در نخستین روز کاری خود، ترامپ هشدار داده بود که اگر پکن مانع از فروش TikTok به یک شرکت آمریکایی شود، با تعرفههای احتمالی روبهرو خواهد شد. جِیدی ونس، معاون رئیسجمهور، ابراز اطمینان کرده که این معامله تا 5 آوریل به نتیجه خواهد رسید.
در همین حال، گزارشها نشان میدهند که مذاکرات به سمت سناریویی پیش میرود که طی آن سرمایهگذاران غیرچینی ByteDance سهام خود را افزایش داده و کنترل عملیات TikTok در آمریکا را بر عهده بگیرند.
آینده TikTok از زمانی که قانون دوحزبی آمریکا ByteDance را ملزم به واگذاری این پلتفرم تا 19 ژانویه کرده بود، در هالهای از ابهام قرار داشت.
این اپلیکیشن پس از تأیید ممنوعیت توسط دیوان عالی آمریکا، برای مدتی کوتاه در ژانویه تعطیل شد، اما پس از تعویق اجرای این قانون از سوی ترامپ، تا 5 آوریل به فعالیت خود ادامه داد. اکنون نیز او احتمال تمدید دوباره این مهلت را برای مدیریت بهتر معامله مطرح کرده است.
منتقدان بر این باورند که ممنوعیت TikTok میتواند ناقض متمم اول قانون اساسی آمریکا باشد، چرا که دسترسی کاربران آمریکایی به رسانههای خارجی را محدود میکند.