فیلترینگ بازی های رایانه ای خارجی در صورت عدم داشتن مجوز انجام میشود. مدیرعامل بنیاد بازیهای رایانهای از ساماندهی عرضه بازیهای خارجی خبر داد و دریافت مجوز از این بنیاد را برای انتشار بازیها ضروری دانست.
به گزارش تکراتو و به نقل از ایسنا، حسن کریمی قدوسی در اقدامات صورت گرفته برای ساماندهی بازیهای رایانهای اعلام نموده است که قرار است تا براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی که انتهای سال ۱۳۹۴ تصویب شده است و همچنین اساسنامه بنیاد ملی بازیهای رایانهای و ضوابط تولید و توزیع بازیهای رایانهای که سال ۱۳۹۵ به بنیاد ابلاغ شده است، در حوزه سیاستگذاری و اعطای مجوزهای مربوطه، فضای مجازی در حوزه بازیها ساماندهی شود.
وی در ادامهی صحبتهایش در مورد فیلترینگ بازی های رایانه ای خارجی اعلام نمود که هدف این است که مشکلی در تولید بازیهای داخل ایجاد نشود و بتوانند بدون سنگاندازی و ایجاد خلل به کار خود ادامه دهند که تبادل در بازار نیز ایجاد خواهد شد.
اعطای مجوز به بازیهای خارجی
حسن کریمی قدوسی اعلام نمود که پیش از این زیرساختهای اعطای مجوز به بازیهای خارجی به خصوص موبایلی در کشور وجود نداشته است و ادامه داد که بنیاد ملی بازیهای رایانهای روی این موضوع کار کرده و همچنین زیرساختهای لازم نیز فراهم شده است.
به گفته وی زیرساختهای اعطای مجوز به بازیهای خارجی، شامل سامانهای است که قادر است به بازیها مجوز اعطا کند و بنابراین سامانه بازیهای رایانهای در حال طی کردن فاز نهایی خود است و در روزهای آینده بهرهبرداری خواهد شد.
کلیات مجوز عرضه بازی در فضای مجازی
مدیرعامل بنیاد بازیهای رایانهای علاوه بر توضیح شرایط فیلترینگ بازی های رایانه ای خارجی، در مورد ضوابط عرضه بازیهای خارجی و دستورالعمل صدور مجوز عرضه و پروانه عرضه تجاری مربوط به این بازیها سخن گفت و ادامه داد که این دستورالعمل مشتمل بر چند ماده است و بر روی سایت بنیاد قرار دارد.
وی همچنین در مورد کلیات مجوز عرضه بازی در فضای مجازی سخن گفت و توضیح داد که این ضوابط به این شکل است که تا اواسط بهمن ماه عرضهکنندگان بازی در فضای مجازی فرصت دارند تا در سایت پیش ثبت نام نمایند تا مجوز عرضه در فضای مجازی به آنها اختصاص یابد.
فیلترینگ بازی های رایانه ای بدون مجوز
کریمی قدوسی در مورد همکاریهای صورت گرفته با کمیته تعیین محتوای مجرمانه سخن گفت و ادامه داد که اگر فروشگاههای عرضه کننده بازی، مجوز مربوط را نداشته باشند، فیلتر میشوند. وی تاکید نمود که از تاریخ ۱۵ بهمنماه هر بازی خارجی و یا هر سایتی که بخواهد عرضه تجاری بازی خارجی در کشور داشته باشد باید مجوز لازم را دریافت کرده باشد.
به گفته وی بر اساس ماده ۹ قانون برخورد با تخلفات حوزه فضای مجازی و ماده ۳ مصادیق محتوای مجرمانه با این فروشگاهها برخورد خواهد شد و باید از بنیاد پروانه بگیرند در غیر اینصورت به ناچار فیلترینگ بازی های رایانه ای انجام میشود.
دریافت مجوز برای بازیهای رایانهای داخلی
کریمی قدوسی در مورد نحوه دریافت مجوز برای بازیهای ایرانی اعلام نمود که دریافت مجوز بازی برای بازیهای ایرانی نیست و آنها مانند قبل براساس رده سنی و محتوا مجوز دریافت میکنند، اما شرایط برای بازیهای رایانهای خارجی فرق کرده است.
ساماندهی ساز و کار عرضه بازیهای رایانهای
مدیرعامل بنیاد بازیهای رایانهای تاکید نمود که لازم است تا عرضه بازیها ساماندهی شود و ادامه داد که پیش از این اگر تذکری به عرضهکنندگان و مارکتها بازیها در مورد عرضه بازیها داده میشد، اقدام به جمعآوری نمیکردند. پس تصمیم گرفته شده است تا از این پس بازیهای خارجی که عرضه میشوند از بنیاد پروانه دریافت کنند.
کریمی قدوسی در ادامه تاکید نمود که آنها قصد محدود کردن بازیهای خارجی را ندارند بلکه قصد قانونمند کردن و ساماندهی آنها را دارند. وی ادامه داد که در تمام کشورها واردات محصولات خارجی دارای قانون است. به گفته وی فقط در ایران چنین چیزی وجود ندارد بلکه در تمام کشورها در صورتی که واردات صورت گیرد، چون به اقتصاد مربوط میشود قوانینی وجود دارد.
طرح دریافت عوارض از بازی خارجی
کریمی قدوسی به طرح دریافت عوارض از بازار خارجی اشاره کرد و اعلام نمود عوارض دریافت شده از بازیهای خارجی ۱۰ درصد از درآمد حاصل از فروش بازیها است که از عرضهکنندگان دریافت میشود.
وی ادامه داد که این ۱۰ درصد به حساب خزانه وارد میشود و از آن برای حمایت از بازیهای داخلی استفاده میگردد. وی تاکید نمود که از ابتدای سال ۱۳۹۷ هر فروشگاهی که قصد عرضه تجاری بازی خارجی در کشور را داشته باشد، باید این ۱۰ درصد عوارض را پرداخت نماید در غیر این صورت، کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با آنها برخورد خواهد کرد.
.