خودروسازی فراز و نشیبهای خاص خود را داشته، اما محصولاتی را هم تولید کرده است که نمادین بودهاند. در این مطلب مروری خواهیم داشت بر زیباترین خودروهای جهان که با قرار گرفتن در لیست شاهکارهای هنری، نام خود را در تاریخ صنعت ساخت اتومبیل دنیا جاودانه نموده اند.
همیشه پیدا کردن ترکیبی از زیبایی، ابتکار و هوشمندی کار بسیار سختی است و پدیدهها و شگفتیهای گوناگونی در صنعت خودرو به چشم میخورند. تاریخچه صنعت خودرو همیشه دارای خودروهای پیشرفته و زیبایی بوده است که گه گاه رانندگان دیگر را محو تماشای خود میکنند و با مهندسی خاص خود و ویژگیهای فنی و رانندگی ایدهآلشان آمادهاند تا رقبای خود را از میدان به در کنند. در این مقاله به معرفی زیباترین خودروهای تاریخ جهان پرداختهایم. با تکراتو همراه باشید.
زیباترین خودروهای جهان
هرچند زیبایی یک مساله نسبی بوده و وابسته به نظر شخصی افراد، اما نمونه هایی نیز در تاریخ صنعت اتومبیل سازی جهان وجود داشته که از لحاظ تکنیک ساخت و فرم ظاهری، موفق به قرار گرفتن در لیست زیباترین خودروهای جهان از نگاه متخصصین و منتقدین صنعت اتومبیل و علاقمندان به ماشین شده اند. برخی از زیباترین خودروهای تاریخ صنعت اتومبیل سازی جهان عبارتند از:
مرسدس بنز 300SL مدل ۱۹۵۴
مرسدس 300 SL به طور قطع یکی از زیباترین خودروهای تاریخ و از پیشرفتهترین خودروهای زمان خود یعنی سال ۱۹۵۴ بود. با درهای عمود بازشوندهی زیبا، SL اولین خودرویی بود که از سیستم تزریق مستقیم سوخت بهره میبرد. پیشرانه شش سیلندر ۲۱۲ اسب بخاری این مرسدس بنز توانست رکورد سرعت جهان را با ثبت سرعت ۲۶۰ کیلومتر بر ساعت بشکند. همانند اکثر خودروهای این لیست، اشخاص مشهور و تراز اول زیادی از این خودرو استفاده میکردند. از جمله این افراد میتوان به خوان مانوئل فانجیو، زا زا گابور و کلارک گییل اشاره کرد. هرچند این خودرو با درهای دلفریبش نگاهها را به خود معطوف کرد، اما بی مشکل نبود و در هنگام چپ کردن خودرو دردسرساز میشد. هندلینگ این خودرو نیز به میزان زیادی به این موضوع بستگی داشت که چقدر سوخت در باک ۱۳۰ لیتری این خودرو وجود داشته باشد. همچنین سیستم تعلیق سوینگ اکسل بسیار بدنام و دردسرساز بود.
سیتروئن DS مدل ۱۹۵۵
با وجود خودروهای متنوع و جذاب در صنعت خودرو، سیتروئن همیشه بازار خودش را داشته و با طراحی جادویی این کمپانی که با مهندسی دقیقش همراه شده برندی با نام DS متولد شده است.
این لیست برای معرفی تمامی این خودروها به عنوان الهه جایی ندارد، اما این خودرو جزو یکی از بهترینها و زیباترین خودروهای جهان و صنعت اتومبیل سازی است. دی اس با داشتن چراغهای چرخشی، فرمان تک شاخه و داشتن دکمه ترمز به جای پدال ترمز دارای رویکردی نوآورانه بود. اما هنگامی که به این موضوع توجه کنیم که این خودرو دارای سیستم تعلیق هیدروپنوماتیکی بود، میتوان تصور کرد که ما در حقیقت سوار یک قالیچه پرنده شدهایم.
اعتبار این خودرو از جایی نشأت میگیرد که در سوء قصد به جان شارل دو گل رئیس جمهور فرانسه، پس از نابود شدن یکی از تایرهای خودرو، راننده خودروی رئیس جمهور موفق شد آن را تنها با سه چرخ به حرکت درآورد و ژنرال دو گل را نجات دهد. تنها پس از ۱۵ دقیقه از شروع فروش این خودرو، سیتروئن موفق شد ۷۰۰ دستگاه از این خودرو را ثبت سفارش کند و تنها پس از یک ساعت از آغاز فروش ۱۲ هزار دستگاه از آن را بفروشد. این خودرو امروزه نیز مورد اقبال عموم است و مشاهده یکی از آنها همانند رؤیت یک سفینه فضایی خاص و جذاب است.
فراری ۲۵۰ تستاروسا مدل ۱۹۵۷
این مقاله سرشار از خودروهای سریع و مسابقهای است که در طول تاریخ دیده شدهاند؛ اما تعداد معدودی از آنها به گرد پای تستاروسا میرسند. جالب این است که شرکت فراری نیز به این موضوع واقف است و به آن دامن میزند. تنها ۳۴ نمونه از این خودرو ساخته شده است و بارزترین خودنمایی آن در مسابقات لمانز سالهای ۱۹۵۸، ۱۹۶۰ و ۱۹۶۱ بود.
طراح و پدید آورنده این خودرو، سرجیو اسکاگیلتی بود که توانست با ساخت این اثر هنری یکی از زیباترین خودروهای تاریخ فراری و جهان را ارائه کند. این خودرو با پیشرانه سه لیتری ۱۲ سیلندر V شکلش توانایی تولید ۳۰۰ اسب بخار قدرت داشت و با وزن ۸۰۰ کیلوگرمی خود کار سختی برای از میدان به در کردن رقبا در پیش رو نداشت. اگرچه که هدف اصلی طراحی پیشرانه این خودرو شرکت در مسابقات ۲۴ ساعته لمانز بود.
فیات ۵۰۰ Cinquecento مدل ۱۹۵۷
این فیات کوچک در مقابل رقبای فولادین خود بسیار فروتنانه عمل میکند، ولی یکی از قابل توجهترین خودروهای این لیست و زیباترین خودروهای جهان است. در ابتدا باید اشاره کنیم که این خودرو به عنوان خودرویی ارزان قیمت برای عموم طراحی شده بود و توانست با بدنه سفت و سخت و جادارش خودش را در دل مردم جا کند. با این حال خود طراحان فیات نیز مطلع نبودند که در حال خلق اثری هستند که به عنوان یکی از نمادهای صنعت خودرو شناخته خواهد شد.
اما واقعا چه چیزی باعث شده است که این خودرو در این لیست بلندبالا از خودروهایی لوکس و شکیل مثل کادیلاک و سیتروئن قرار بگیرد؟ چون این خودرو آغازگر ویژگیهایی چون طراحی ساده ولی دل نشین، بازده موثر و طراحی صنعتی بود.
کادیلاک الدورادو Biarritz کانورتیبل مدل ۱۹۵۹
طراحی صنعتی، مدیریت فضا و… را فراموش کنید. الدورادو بیانگر طراحی اغراق آمیز آمریکایی در دهههای ۶۰ و ۷۰ و یکی از زیباترین خودروهای تاریخ است. این خودرو هم اکنون یک مدل لوکس به شمار میآید. قدرت این خودرو از پیشرانه هشت سیلندر V شکل تأمین میشد که توانایی تولید قدرت ۳۴۵ اسب بخار داشت و این نیرو را با استفاده از یک جعبه دنده ۴ سرعته خودکار به چرخها انتقال میداد.
هندلینگ خوب، ترمزهای تقویت شده، قابلیت حمل شش سرنشین و سیستم تعلیق بادی از ویژگیهای این خودرو بودند. بالههای این خودرو نیز به شدت بزرگ طراحی شدهاند و از قطعات کرومی بسیاری نیز در ساخت این خودرو استفاده شده است.
جگوار E تایپ مدل ۱۹۶۱
جگوار E Type به باور بسیاری زیباترین خودرویی است که تاکنون ساخته شده است. این خودرو مانند فراری انزو در تعدادی بی شمار تولید نشد. بعد از رونمایی از این خودرو در نمایشگاه ژنو سال ۱۹۶۱، افراد سرشناس و بازیگران سینما مشغول خرید این خودرو شدند.
در پس طراحی زیبا و مدرنتر این خودرو، سیستم ترمز چهار چرخ دیسک آن بود، آن هم در دورانی که اکثر خودروسازها از سیستم ترمز کاسهای در خودروهای خود استفاده میکردند. ساختن تعدادی کمی از این خودرو باعث میشد جگوار همواره فاصله خود را از رقبا حفظ کند. همانند اکثر جگوارهای کلاسیک، این مدل نیز از پیشرانه تنفس طبیعی شش سیلندر خطی بهره میبرد.
استفاده از این پیشرانه باعث میشد این خودرو در مدت زمانی کمتر ۷ ثانیه، خود را از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند و حداکثر سرعت ۲۴۱ کیلومتر در ساعت کافی بود تا این خودرو در زمان عرضه، لقب سریعترین خودروی جهان را بگیرد. چیز مهم دیگری که در مورد این خودرو وجود دارد این مسئله است که این خودرو توانسته در مسابقات نیز خوش بدرخشد. مخصوصا در مسابقاتی که در آنها آیرودینامیک خودرو اهمیت بالایی داشت.
آستین مینی کوپر ۱۹۶۱
معدود خودروهایی وجود دارند که قادر بودهاند نظر افکار جامعه را کاملا به خود جلب کنند. الک ایسیگونیس مینی را طراحی کرد. همان گونه که فیات ۵۰۰ توانست این ذهنیت بد را که «با خودرویی جمع و جور نمیتوان به راحتی خودرویی بزرگ را خلق کرد» از ما دور کند، مینی این رویه را با ابعاد بسیار مناسبش به نحو احسن ادامه داد. تمامی چرخها به گوشههای خودرو رانده شدهاند تا در داخل اتومبیل، شاهد فضای کافی باشیم. حالت محرک در چرخ جلو، انتخابی بسیار هوشمندانه در طراحی و مهندسی این خودرو بوده است.
مینی در دهه ۶۰ به یکی از نمادهای بریتانیا تبدیل شده بود. در آن دوران جوانان خودروهای مینی خودشان را به رنگهای روشن و تند درمیآوردند. این خودرو در دوران شرکت در مسابقات نیز خوش درخشید و در مسابقات رالی مونت کارلو توانست سه بار عنوان قهرمانی را برای انگلیسیها به ارمغان بیاورد. این خودرو به عنوان یکی از زیباترین خودروهای تاریخ حتی میتوانست برای چهارمین بار به این مهم دست یابد، اما متأسفانه این امر هرگز میسر نشد.
فراری ۲۵۰ جی تی کالیفرنیا ۱۹۶۱
فراری 250 GT از لحاظ زیبایی و جلوه بصری در بین E TYPE و 300 SL قرار میگیرد. نادر و محدود بودن تعداد این نسخه، باعث افزایش قیمت این خودرو شده است. تنها ۱۰۶ نمونه از این خودرو توسط فراری ساخته شده است که ۵۶ عدد از آنها با فاصله محوری کوتاه و ۵۰ نمونه دیگر با فاصله محوری بیشتر عرضه شدهاند. تمامی این نسخهها با پیشرانه سه لیتری دوازده سیلندر V شکل همراه شدهاند که توانایی تولید ۲۸۰ اسب بخار قدرت را دارد. این مقدار، زیاد به نظر نمیرسد ولی تمامی این ۲۸۰ اسب کارایی خود را در این خودرو نشان میدهند.
پنلهای بدنه هر خودرو به طور جداگانه نصب شدهاند و به این ترتیب هیچ دو خودرویی شبیه به یکدیگر نیستند. در مورد طراحی داخلی باید افزود که همه چیز طبق استانداردها و ایده آلهای دهه ۶۰ میلادی بوده است. چرم، چوب و فلز به همراه نوارهایی پلاستیکی، متریال داخلی این خودرو را تشکیل دادهاند. شاید به همین دلایل بوده است که فریس بویلر اصرار داشت فراری کالیفرنیای خود را در آرامگاه کامرون به معرض دید بگذارد. از نظر تعداد زیادی از طرفداران دنیای خودروسازی این اتومبیل افسانهای هم جز زیباترین خودروهای تاریخ است.
فورد GT 40 مدل ۱۹۶۶
تنها هدفی که مهندسان فورد از ساختن GT 40 داشتند پیشی گرفتن از فراری در مسابقات لمانز بود. حال شاید این سؤال برای شما پیش آید که چرا فورد دست به چنین کاری زد؟ چون فورد قصد خرید فراری را داشت. همه چیز داشت طبق روال پیش میرفت و وکلای فورد در سال ۱۹۶۳ به مارانلو رفته بودند تا این قرارداد را به امضای فراری برسانند تا اینکه انزو فراری قسمتی از شرایط این قرارداد را دید که در آن ذکر شده بود کنترل تیم مسابقه فراری نیز باید به دست فورد بیافتد. انزو با این قسمت از قرارداد مشکل داشت و همین امر موجب خشمگین شدن هنری فورد دوم شد. به دلیل این اختلاف نظر بود که فورد GT 40 متولد شد.
مدتی طول کشید تا GT 40 به فرمول مناسب خود دست یابد. نسخه اصلی و جانشینش با شکست موجه شدند و از تستها سربلند بیرون نیامدند. تا آن موقع، هیچ خودروی آمریکایی موفق نشده بود برنده مسابقات لمانز شود و ساختن خودرویی در حد و اندازه و کیفیت خودروهایی اروپایی کار آسانی نبود. چیزی که هنری فورد از مهندسانش توقع داشت سرهم و ترکیب کردن اجزای یک خودرو بود و در نهایت پس از ۱۰ ماه هنری فورد به هدفش رسید و اولین نسخه GT 40 ساخته شد و نتایج بزرگی را برای فورد، در مسابقات سال ۱۹۶۵ به ارمغان آورد.
در سال ۱۹۶۶، GT 40 آماده مبارزه اصلی خود بود. ترکیب پیشرانه حجیم وی 8، بدنه آیرودینامیک و تمامی تنظیماتی که مهندسان فورد روی این خودرو پیاده کردند، همگی دست به دست هم دادند تا فورد در آن سال به آسانی برنده شود. سرانجام فورد همراه با GT 40 در سال ۱۹۶۶ پیروز میدان شد و این پیروزی را سه بار دیگر نیز تمدید کرد. جی تی 40 هم از دید بسیاری از افراد و مخصوصا طرفداران خودروهای آمریکایی جز زیباترین خودروهای تاریخ است.
آلفارومئو تیپو ۳۳ استراداله مدل ۱۹۶۷
تاریخچه آلفارومئو پر از خودروهای اسپرت است و تیپو ۳۳ یکی از آنها است. در واقع تیپو ۳۳ نسخه خیابانی از مدل تیپو ۳۳ ای است که به عنوان خودروی مسابقه در رویداد Can Am در دهههای ۶۰ و ۷۰ میلادی شرکت داده میشد. تیپو ۳۳ علاوه بر این که یکی از زیباترین خودروهای تاریخ است، اولین خودرویی بود که به سیستم دربهای دوجداره مجهز شده بود، همان سیستمی که امروزه در سوپر خودروها متداول است. نکته جالب دیگر در طراحی این خودرو استفاده از شیشه پنجرههای منحنی شکل بود که تا سقف خودرو ادامه داشت و در زمانی که این خودرو تولید میشد، حس پیشرفته بودن زیادی را به هر کس القا میکرد.
تنها ۱۹ نمونه از این خودرو تولید شد که هیچ یک از این نمونهها مشابه یکدیگر نبودند. نمونههای اولیه که مشاهده میکنید دارای چراغهای دوقلو بودند که بعدا با نمونههای معمولی جایگزین شدند. در پشت هر خودرو شاهد سیستم خنک کنندگی متنوعی هستیم که به این بستگی دارد که چه کسی این خودرو را ساخته است و این موضوع نمونه بارز یک خودروی ایتالیایی اصیل دست ساز است.
نیروی این خودرو از یک پیشرانه دو لیتری هشت سیلندر V شکل تأمین میشود و توانایی تولید قدرت ۲۳۰ اسب بخار را دارد. بد نیست دوباره اشاره کنیم که به دلیل دست ساز بودن هر نمونه، این ارقام نیز طبیعتا متنوع خواهند بود. این خودرو در زمان عرضه، مثل یک بمب خبری منفجر شد چون قادر بود در عرض ۵.۵ ثانیه از حالت سکون خود را به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند.
لامبورگینی کانتاش5000 Quattrovalvole مدل ۱۹۸۵
اگر لامبورگینی کانتاش را یک سوپر خودروی مثال زدنی معرفی کنیم، نسخه 5000 QV حتی از آن هم فراتر است. آیا این درست است که نمونه اولیه این خودرو را با دیگران مقایسه کنیم؟ البته که نه، لامبورگینی هیچ گاه در یک خط ثابت حرکت نکرده و همیشه در حال پیشرفت بوده است. چهره این جادوگر لامبورگینی هنوز هم با توجه به معیارهای سال ۲۰۱۷ مناسب به نظر میرسد؛ ولی باید دید که این خودرو در دهه ۸۰ میلادی چگونه بوده است. البته با وجود بالچه عظیم عقبی، این خودرو چندان منسجم به نظر نمیرسد؛ ولی بد نیست بدانید که تعداد انگشت شماری از خودروها هستند که به پای این خودرو میرسیدند. در ظاهر به نظر میرسد که شاید این خودرو رانندگی کم لذتی را به ارمغان بیاورد، اما بهتر است بدانید که مجهز بودن به پیشرانه دوازده سیلندر V شکل با توانایی تولید ۴۲۰ اسب بخار رانندگی بسیار خوبی را برای خریداران این خودرو به ارمغان میآورد. جالب است بدانید که در این خودرو ۴ سوپاپ در هر سیلندر وجود داشت و نسبت تراکم پیشرانه حجیم آن نیز ۹.۵ به یک بود که در مقایسه با مدل LP5000S که در نمایشگاه ژنو سال ۱۹۸۵ رونمایی شده بود افزایش پیدا کرده بود. این اتومبیل بدون شک یکی از زیباترین خودروهای تاریخ است.
فراری F50 مدل ۱۹۹۵
نام این خودرو با عنوان اولین خودروی فرمول یک دو سرنشین جهان جهان بر سر زبانها افتاد. ولی F50 به نوعی، عضوی غیر قابل قبول برای خانواده فراری بود. در واقع این خودرو بهاندازه F40 سریع نبود و همچنین یک خودروی کلاسیک که به عنوان اثری هنری مطرح شود نیز نبود. ولی به هرحال F50 از لحاظ تکنولوژیکی یکی از سرآمدهای جهان در نوع خود است و علاوه بر این یکی از زیباترین خودروهای تاریخ هم محسوب میشود. این خودرو نشان دهنده این موضوع است که وقتی یکی از خودروسازان برتر جهان بخواهد کاری را به نحو احسنت انجام دهد چیزی مانع آن نخواهد شد.
اف 50 در حقیقت یک خودروی مسابقهای کامل بود. پیشرانه این خودرو از نوع ۱۲ سیلندر V شکل است که بر پایه مدل فراری ۶۴۱ طراحی شده بود. الن پروست با این خودرو، در مسابقهای سخت توانست رقیب خود یعنی آیرتون سنا را پشت سر بگذارد. فراری حجم پیشرانه این خودرو را از ۳.۵ به ۴.۷ لیتر افزایش داد و نتیجه این کار قدرت ۵۱۳ اسب بخاری این خودرو بود که رانندگی با این خودرو را بسیار سخت میکرد. این خودرو را میتوان به یکی از قدیمیترین مدلهای سوپر خودروها معرفی کرد. از این خودرو تنها ۳۴۹ دستگاه ساخته شده است، بنابراین میتوان گفت که اف 50 حتی از انزو و لافراری هم نادرتر است.
پورشه کاررا GT مدل ۲۰۰۵
این خودرو کاملا نمایانگر یک پورشه خیابانی است. کاررا جی تی در منظر افکار عمومی به دلیل مرگ پل واکر بسیار بد جلو کرد. پیشرانه این خودرو حاصل پروژه ساخت پیشرانه برای خودروهای لمانز بود و چون به طور ناگهانی FIA قوانین خود را تغییر داد، این پیشرانه در مسابقات لمانز غیرقابل استفاده شد. برای اینکه تمامی این زحمات به هدر نرود، پورشه تصمیم گرفت کاررا GT را بسازد. در عقب این خودرو یک پیشرانه ۱۰ سیلندر V شکل قرار دارد که قادر به تولید ۶۰۴ اسب بخار قدرت است. این نیرو توسط یک جعبه دنده ۶ سرعته دستی به چرخهای عقبی منتقل میشود. کلاچ این خودرو بسیار بحث برانگیز بود و هندلینگ این خودرو نیز به این معروف بود که اگر راننده حواس پرتی کند، هیچ گاه او را نخواهد بخشید! حس رانندگی با این خودرو هیچ گاه به خودرویی مثل فراری انزو نرسید. طراحی ساده این خودرو در کنار عملکرد فنی فوقالعاده آن سبب شده است که کاررا جی تی تبدیل به یک خودروی افسانهای و یکی از زیباترین خودروهای تاریخ شود. یکی دیگر از ویژگیهای جذاب این خودرو صدای جذاب و زیبای آن است. هنگامی که پدال گاز را فشار دهید، غرش فریبنده این خودرو را با تمام وجود احساس خواهید کرد.
فراری لافراری ۲۰۱۴
درست است که نام لافراری اصلا برازنده این خودرو نیست، اما فراری در طراحی این خودرو نشان داد که به خوبی میداند فناوری مدرن هیبریدی را چگونه در یک ابرخودرو به کار ببرد. باید به این نکته نیز اشاره کنیم که این خودرو یکی از نرمترین و راحتترین سواریها را در بین سوپرخودروها دارد. این خودرو با پرچم دار قبلی این شرکت، اشتراکات فراوانی دارد از جمله پیشرانه V12 که در وسط قرار گرفته و شاسی فیبر کربنی که فضای قرارگیری دو نفر را در خودرو فراهم کرده است. اما این خودرو با خودرو قبل خود تفاوتهای اساسی نیز دارد که از جمله این تفاوتها میتوان به وجود سیستم هیبریدی KERS در آن اشاره کرد.
سیستم هیبریدی لافراری قدرت ترکیبی ۹۵۰ اسب بخار را برای آن فراهم میکند و تمام این نیرو توسط یک جعبه دنده دوبل کلاچ اتوماتیک به چرخهای عقب منتقل میشود که همین موضوع باعث یک رانندگی بسیار لذت بخش میشود. لافراری را میتوان به راحتی جزء زیباترین خودروهای تاریخ دانست.
فورد GT مدل ۲۰۱۵
همانند برادر بزرگترش GT 40کلاسیک، این خودرو نیز طراحی شده است تا فراری را به زیر بکشد. اما این خودرو قصد دارد با روش دیگری این کار را انجام دهد. فورد جی تی جدید به معنای واقعی یک سوپرخودرو است و با تمام چیزهایی که قبلا از فورد دیدهایم تفاوت دارد. این خودرو در نمایشگاه اتومبیل دیترویت رونمایی شد و توانایی این را دارد تا هر خودروی اروپایی را به راحتی به چالش بکشد. معمولا خودروسازان سوپر خودروهای خود را قبل از رونمایی تست میکنند و قبل از رونمایی اطلاعاتی از آن را در معرض عموم قرار میدهند. اما فورد این کار را انجام نداد و تا آخرین لحظه خبرنگاران را تشنه گذاشت و ناگهان GT جدید وارد صحنه شد و خبرنگاران توانستند برای اولین بار این خودرو را از نزدیک ببینند.
بر خلاف تمام انتظارات، فورد این خودرو را با پیشرانه هشت سیلندر تولید نکرد و از یک پیشرانه کوچک شش سیلندر V شکل با فناوری اکوبوست در آن استفاده کرد که قادر به تولید ۶۴۷ اسب بخار است.
بیشتر بخوانید:
- خودروهای کمتر از 100 میلیون ؛ با 100 میلیون تومان چه اتومبیل هایی می توان خرید؟
- بررسی و مشخصات فنی هوندا آکورد 2020 ؛ بهترین سدان ارزان قیمت جهان
- شورولت اسپارک 2020 ؛ بررسی و مشخصات فنی ارزان ترین خودروی آمریکا
- بهترین خودروهای هیبریدی 2020 ؛ مروری بر کم مصرف ترین اتومبیل های سال
- بررسی و مشخصات فنی کیا K900 مدل 2019 ؛ لوکسترین خودروی کشور کره
- ارزان ترین خودروهای 2019 ؛ مروری بر اتومبیل های اقتصادی جهان در سال جاری
.
منبع: newatlas