ساخت فیلتر تصفیه هوا از پوست بادام زمینی امکان پذیر شد و مراحل مربوط به تجاری شدن را می گذراند.
مکزیک مملو از بادام زمینی کشت شده است و طبیعتا به منظور استفاده از آنها باید پوستشان گرفته شود و همین هم منجر به دور ریختن مقدار زیادی از پوسته ی بادام زمینی می گردد. اما این فرایند مربوط به زمانی بود که این پوسته ها محصول جانبی بی ارزشی محسوب می شدند. هم اکنون این چرخه تغییر یافته است.. تیمی به رهبری Olmedo که متخصص بیوتکنولوژی هم هست، در دانشگاه ملی مکزیک و مرکز تحقیقات مطالعات پیشرفته ی هوا تشکیل شده است که با استفاده از این پوسته ها، فیلتر تصفیه هوا توسعه داده اند.
این بیوفیلتر در واقع به میکروارگانیسم هایی از جمله قارچ Fusarium و باکتری Brevibacterium وابسته است که معمولا در پوسته ی بادام زمینی رشد می کنند. این میکروب ها ترکیبات سمی را می گیرند و آنها را به کربن دی اکسید و آب تبدیل می کنند.
این فرایند به منظور تولید مقدار موثری از این میکروارگانیسم ها برای قرار گرفتن بر روی یکی از این فیلترها تقریبا ۲۸ روز طول می کشد.
علاوه بر این، ساختار توخالی پوسته ی این محصول، سطح تماس با هوا را حداکثر می کند. این فیلترها هم مانند سایر مواد فیلترینگ، ذرات موجود در هوا را – ذراتی که گرد و غبار و دود را تشکیل می دهند- به دام می اندازند.
اگرچه تاکنون نمونه های وسیعی از فیلترهای شبیه به هود آشپزخانه را ساخته اند؛ با این وجود امید است بتوان از این فیلتر در طیف گسترده ای از فیلترهای هوا استفاده کرد. این دانشگاه در حال کار بر روی تجاری سازی این نواوری است.
.
با عضویت در کانال رسمی تکرا در تلگرام از آخرین اخبار روز تکنولوژی مطلع باشید.
.
منبع: gizmag