دیروز شاهد بخش اول از بررسی اندروید M بودید و آن جا اشاره کردیم که برای راحتی شما، این بررسی را در دو بخش تقدیمتان خواهیم کرد، حال در ادامه بخش دوم از بررسی اندروید M را شاهد خواهید بود.
.
پرداخت از طریق گوشی
اندروید پِی Android pay سیستم جدید گوگل برای پرداخت با گوشی است که جهت تسریع و سهولت در امور پرداخت طراحی شده است. گوگل در نظر دارد با اندروید پی، سادگی، امنیت و حق انتخاب راارائه دهد تا کاربران بتوانند از کارت های اعتباری خود برای پرداخت در بیش از 700.000 فروشگاه در ایالات متحده استفاده کنند.
در عین سازگاری با تمامی دستگاه هایی که دارای NFC می باشند ( و با نسخه4.4 کیت کت یا بالاتر کار می کنند) پلت فرم اندروید پِی از جانب کارت های اعتباری امریکن اکسپرس، ویزا، مستر کارد و دیسکاور و همچنین کَریِرز و AT&T، وِریزون و تی موبایل پشتیبانی می شود. جواب گوگل به اپل پی اینجاست.
.
لینک های اپلیکیشن
هنگامی که کاربران یک لینک اینترنتی را از جایی انتخاب می کنند، اندروید نمی داند آیا آنرا در مرورگر اینترنتی یا در برخی از اپلیکیشن ها که از آن لینک پشتیبانی می کنند، نشان دهد یا نه، این مشکلی بود که توسعه دهندگان گوگل تا پیش از اندروید M با آن روبرو بودند. شما یقینا با واژه “open with” آشنایی دارید، هنگامی که می خواهید لینکی را داخل یک اپلیکیشن اندروید باز کنید، از شما سوال می شود که آنرا مثلا با یوتیوب یا کروم می خواهید باز کنید.
لینک های اپلیکیشن در M تغییر خواهند کرد به شکلی که اندروید آگاهی بیشتری در این خصوص خواهد داشت که کدام اپلیکیشن می تواند محتویات را مستقیما باز کند به جای اینکه هر دفعه کابر را با سوال “open with” متوقف کند. برای مثال اگر شما در یک ایمیل لینکی از توویتر را کلیک کنید، اپلیکیشن توویتر به شکل خودکار باز می شود به جای اینکه از شما بپرسد که آیا می خواهید از توویتر برای مشاهده آن استفاده کنید. این یک پیشرفت تقریبی است، ولی توجه گوگل به جزییات را به نمایش می گذارد. اندروید M به شما حس کاربردی بیشتری را منتقل می کند بدون اینکه کاربر به دلیل آن پی ببرد.
.
توان و شارژ
اندروید M از یک قابلیت جدید به نام دوز Doze برای بهبود زمان حالت آمده به کار standby دستگاه استفاده می کند. با استفاده از ردیاب های حرکتی، اندروید می تواند تشخیص دهد که یک دستگاه برای مدتی به کار گرفته نشده است، مانند زمانی که شخصی خوابیده است یا زمانی که دستگاه را روی میز جا گذاشته شده است، و به این ترتیب پروسه های پس زمینه کاهش داده می شوند. بورک Burke می گوید گوگل دو دستگاه نکسوس 9 را که یکی از آنها با لالی پاپ و دیگر با نسخه پیش نمایش اندروید M کار می کردند، آزمایش کرده و متوجه شده است که اندروید M زمان حالت آماده به کار 2 برابری را ارائه می دهد. حتی در حالت دوز، اندروید شما می تواند هشدار ها را فعال کند یا شما را از اطلاعاتی که اولویت دارند با خبر کند. اندروید M همچنین از USB نوع C پشتیبانی می کند که شارژ سریعتری ارائه می دهد و به کاربران اجازه می دهد که دستگاه های دیگر را با گوشی خو شارژ کنند.
زمان رونمایی از اندروید M
نسخه پیش نمایش اندروید M در حال حاضر برای نکسوس 5، نکسوس 6، نکسوس 9 و نکسوس پلیر در دسترس است . نسخه نهایی آن قرار است در تابستان سال جاری آماده شود.
چه چیزهای جدید دیگری در اندروید M وجود دارد؟
بَک آپ خودکار و بازیابی برای اپلیکیشن ها
احتمالا جالب ترین ویژگی اندروید M که در سخنرانی افتتاحیه گوگل I/O در مورد آن صحبت نشده است، همین بک آپ خودکار و بازیابی برای اپلیکیشن ها است. این ویژگی در ارتباط با گوگل درایو استفاده می شود تا داده ها و تنظیمات اپلیکیشن با حجم فایل 25 مگابایت یا کمتر را به صورت خودکار بک آپ کند. این بک آپ ها تنها یک بار در روز و فقط زمانی اجرا می شود که دستگاه بی کار و همچنین به وای فای و کابل برق متصل باشد. داده های آپلود شده به عنوان بخشی از حجم حافظه گوگل درایو شما محسوب نمی شود و در ضمن کدگذاری هم می شوند.
اگر دستگاه شما مفقود شود یا اگر شما اپلیکیشنی را حذف کنید، فعالیت قبلی شما پس از نصب مجدد بازیابی می شود و با اپلیکیشن هایی که از فروشگاه های اینترنتی دانلود کرده اید هم سازگاری دارد.
.
کمد اپلیکیشن جدید New app drawer
یکی از تغییراتی که در اندروید M فورا به چشم می آید، کمد اپلیکیشن جدید آن است. در اندروید M اپلیکیشن ها به صورت عمودی بالا و پایین می روند و بر روی یک پس زمینه سفید قرار گرفته اند، به جای تصویر تار شده صفحه اصلی شما. در بالای این منو شما چهار اپلیکیشن را خواهید دید که بیشتر از آنها استفاده کرده اید و سمت چپ پایین آن حروف الفبا قرار گرفته است.
مدیر رَم اندروید M
گوگل یک RAM Manager جدید را در اندروید M معرفی کرده است، با این هدف که اطلاعات دقیق تر و قابل فهمی را در مورد حداکثر و میانگین استفاده رَم توسط اپلیکیشن ها در اختیار کاربران بگذارد.
این منو را می توان در بخش Settings > Apps > Options (three dots button) > Advanced > Memory پیدا کرد. هرچند رسیدن به این منو کمی سخت است، اما صفحه کاربری بینش واضح تری را از نیاز های اپلیکیشن و اثر کلی آنها بر روی دستگاه شما ارائه می کند.
با خواندن اطلاعات در مورد مصرف رَم اپلیکیشن ها و همچنین در این مورد که این اپلیکیشن چند بار در پس زمینه فعال می شود، کاربران قادر خواهند بود که تصمیم بگیرند کدام اپلیکیشن ها باید به منظور بالا بردن کارایی و عمر باتری حذف شوند.
اندروید M حتی شامل یک نوار ساده در بالای صفحه است که وضعیت عملکرد فعلی گوشی را نشان می دهد. اگر این نوار به شما بگوید “good performance” (عملکرد خوب)، پس شما در حال اجرا کارآمد از یک سری اپلیکیشن هستید.
دستگاه های ذخیره قابل پذیرش Adoptable Storage Devices
هرچند گوگل در گذشته تلاش کرده است تا از استفاده از ذخیره سازی خارجی دوری کند (به همین دلیل هیچ یک از مدل های نکسوس درگاه مایکرو اس دی ندارد) ولی اینطور به نظر می رسد که اندروید M به سمت سازش با این موضوع پیش می رود.
دستگاه های ذخیره قابل پذیرش، ویژگی جدید گوگل برای ذخیره سازی است که در اصل از یک منبع ذخیره سازی خارجی استفاده می کند (مانند یک کارت اس دی یا درایو USB) و آنرا مانند یک حافظه داخلی فُرمت می کند. این یعنی که اپلیکیشن و داده های شخصی می توانند آزادانه بین حافظه داخلی دستگاه و منبع ذخیره اداپته شده انتقال پیدا کنند.
دستگاه های ذخیره اداپته شده در یک لایه رمزگذاری شده گنجانده می شود تا نگرانی های امنیتی را از بین ببرد. کارت مایکرو اس دی و درایو های USB OTG هر دو در حال حاضر توسط این اپلیکیشن پشتیبانی می شود.
.
تم تیره Dark Theme
در تنظیمات اندروید M گزینه ای به نام تم تیره دفن شده است که منو پس زمینه را بیشتر به رنگ خاکستری تیره تبدیل می کند تا به یک سایه کم رنگ طبیعی. در حال حاضر فقط منو تنظیمات تحت تاثیر این ویژگی قرار می گیرد و کمد اپلیکیشن ها App drawer از آن برخوردار نیست. در ضمن این ویژگی صرفا جنبه تزئینی دارد، با این حال به نکسوس 6 ظاهر زیبایی می بخشد و امید می رود که در آینده توسعه بیشتری پیدا کند.
Google Now
Google Now یک بار دیگر در اندروید M پیشرفت کرده است، با تمرکز بر سه اصل کلیدی: آگاه بودن از موارد مختلف، ارائه پاسخ دقیق و کمک کردن جهت اقدام صحیح، گوگل در حال حاضر هوشمند تر از هر زمان است.
آگاهی از موارد مختلف: Google Now بیش از 100 میلیون مکان مختلف را می شناسد و زمانی که از او سوال می شود که “مسافت تا آنجا چقدر است” Google Now دقیقا می داند منظور از آنجا کجا است. این آگاهی توسط دانش گراف گوگل ایجاد می شود که پیش از یک میلیون اطلاعات ورودی مختلف را در بر می گیرد، از تیم های ورزشی گرفته تا پمپ بنزین ها، برنامه های تلویزیونی و دستور العمل های مختلف.
Google Now همچنین در حال ارائه یک برنامه آزمایشی به نام “Now on Tap” با 100 اپلیکیشن محبوب است. Now on Tap محتویات مشابه Google Now را دقیقا آنجاییکه شما هستید، در اختیارتان می گذارد، بدون اینکه مجبور باشید از اپلیکیشنی که درون آن هستید، خارج شوید. Now on Tapمی داند شما در مورد موزیسینی صحبت می کنید که در حال شنیدن موسیقی او هستید و به شما فورا نتایج جستجو را در مورد او ارائه می دهد.
همین امر در مورد محتویات در ایمیل ها هم صدق می کند. اگر کسی از شما در خصوص یک رستوران سوال کند و همچنین به شما بگویند که در مسیر خود به سوی خانه یک مورد خاص را فراموش نکنید، Now on Tap برای شما نقشه ای را همراه با اطلاعات مسیر، Yelp (اپلیکیشنی که لیست بهترین رستوران ها را ارائه می دهد)، Open Table (سرویس رزرو رستوران) و صفحه کلید تماس را باز می کند و همچنین برای شما یک هشدار جهت یادآوری در مورد چیزی که نباید فراموش می کردید، ایجاد می کند.
.
گوگل کروم
کروم هم، کم حجم تر و سریعتر از همیشه شده است. آنچه که در آغاز برای دستگاه های اندروید One سر هم بندی شده بود و با آن اتصال سریع و پایدار به اینترنت همیشه میسر نبود، اکنون با بهینه سازی جدید کروم قرار است که برای همه در دسترس باشد.
کروم اکنون از توان شبکه آگاه است و می تواند آنچه را که شما به عنوان نتیجه جستجو می بینید، بهبود دهد. به طور مثال اگر اتصال شما به اینترنت بد باشد، ممکن است مربع های رنگی به جای تصاویر پیش نمایش را در نتیجه جستجو مشاهده کنید. صفحات بهینه شده وب، چهار بار سریعتر بالا می آیند و 80 درصد کمتر بایت استفاده می کنند. شما همچنین می توانید کاهش استفاده از حافظه به میزان 80 مگا بایت را مشاهده کنید. کروم همچنین از حالت آفلاین پشتیبانی می کند.
.
Google Photos
همانطور که انتظار می رفت گوگل از سرویس جدید خود یعنی Google Photos پرده برداری کرد. آنچه که در گذشته بخشی از گوگل پلاس بوده است، هم اکنون یک سرویس مجزا برای ذخیره سازی و به اشتراک گذاشتن عکس ها و ویدئو ها است که فضای ذخیره سازی نا محدود برای عکس ها تا حجم 19 مگا پیکسل و ویدئو ها تا حجم 1080 پیکسل را ارائه می دهد. این جدا یک سرویس قابل ملاحظه است.
سرویس Google Photos نسخه فشرده با کیفیت بالا از عکس ها و ویدئو های شما را ذخیره می کند بدون اینکه چیزی روی دستگاه شما ذخیره شود. به این ترتیب شما می توانید میان هزاران عکس با سرعت بالا جستجو کنید بدون اینکه با حجم بالای این عکس ها دستگاه خود را از کار بیندازید.
قابلیت های محبوب مانند Auto-Awesome و Stories یک برجستگی کلیدی هستند که از طریق یک قابلیت کمکی جدید در دسترس می باشند که به شکل خودکار استفاده خلاقانه از عکس ها و فیلم ها را پیشنهاد می کند. شما می توانید از طریق حرکات و اشارات ساده تصاویری را که به شکل کاشی کنار هم چیده شده اند و متعلق به روزهای به خصوص، هفته ها، ماه ها یا حتی سال های مختلف هستند را ببینید و سپس با زوم کردن، آنها را به هر نقطه ای که مایلید برگردانید.
همانطور که انتظار می رود، Google Photos ابزار قدرتمندی برای جستجو است. شما می توانید به ترتیب اشخاص، مکان ها، اجسام و نوع آنها که به شکل خودکار دسته بندی شده اند، جستجو کنید و در عمق هر یک از این دسته ها فرو بروید و برای مثال تمام عکس هایی که از یک فرد خاص را دارید ببینید، بدون اینکه از قبل به آنها برچسب زده باشید.
به اشتراک گذاشتن هم مانند یک نسیم ملایم انجام می شود. کانتکت های شما حتی نیاز به داشتن اپلیکیشن Google Photos ندارند، شما فقط باید یک لینک را به اشتراک بگذارید که آنها در کروم می بینند. اگر آنها وارد حساب کاربری خود شده باشند، می توانند کل آلبوم را تنها در چند ثانیه دانلود کنند.
.
منبع: androidpit