استارتآپی که قصد داریم در این شماره بررسی کنیم پریباس (Paribus) نام دارد که متعلق به شرکتی است که با ایدهای نو توانسته گامی مهم در رضایتمندی مشتریان پس از انجام خریدهای آنلاین بردارد. بد نیست بدانید در دنیای حاضر، اکثر وبسایتهای فروش آنلاین محصولات، سیاستی دارند که برپایه آن پس از خرید محصول یا محصولاتی در صورتی که در مدت زمان مشخص قیمت آن محصولات کاهش یابد یا در عرضه بعدی، کارخانه یا کارگاه تولیدکننده، محصول را با قیمت کمتری به آنها تحویل دهد تفاوت قیمت فعلی و هزینهای که شما برای خرید محصول پرداخت کردهاید را به شما مسترد میکنند.
این در حالی است که با توجه به نوسان قیمتها و محدودیت زمانی و مشغله کاربران، در اکثر موارد دنبال کردن این فرآیند و در نهایت پس گرفتن قسمتی از وجه پرداختی، سخت و طاقتفرسا خواهد بود. بر اساس گزارش مجله اینترنت ریتیلر، تنها در یک روز کاری، قیمت چیزی حدود 40 میلیون محصول موجود در وبسایت آمازون تغییر کرده است. اینجاست که وجود یک عامل واسطه در جهت تسهیل کار، بیش از پیش لازم بهنظر میرسد.
ایده شکلگیری پریباس
اریک گلایمن، موسس پریباس تنها زمانی که 18 سال داشت در خردهفروشی اکسپرس کار میکرد. جایی که مشتریان در روز شنبه، هزاران دلار برای خرید محصولات با 20 درصد تخفیف میپرداختند اما بنابرگفته گلایمن، این تخفیف در روز دوشنبه به چیزی حدود 40 درصد میرسید و اکثر افراد فرصت کافی برای پیگیری بهمنظور پس گرفتن وجه پرداختی را نداشتند یا حتی در برخی موارد اصلا از کاهش قیمتها خبردار نمیشدند.
همین مساله باعث شد در سال 2014 او به همراه دوستش هاروارد الوم و همکارخود، کریم عطیه تصمیم به راهاندازی شرکتی در این زمینه بگیرند. در مراحل اول، اجرای این طرح برای دوستان و اعضای خانواده آغاز شد تا پس از اطمینان از عملکرد مطلوب، اجرای کلی طرح آغاز شود.
طرح دوستی با بازار کسب درآمد
پریباس همواره به دنبال عقد قراردادهای همکاری با فروشگاههای آنلاین بوده و هست. در نگاه اول شاید این فروشگاههای آنلاین با توجه به پیگیریهای پریباس برای بازپس گرفتن قسمتی از هزینههای پرداختی کاربران، مایل به همکاری با این استارتآپ نباشند اما مسئولان پریباس با تهیه آمار و استناد به اینکه حضور و پوشش پریباس از فروشگاه آنها باعث خواهد شد کاربران تمایل بیشتری به خرید از آنها داشته باشند، این فعالین بازار فروش آنلاین را راضی به عقد قرارداد همکاری میکنند.
در حال حاضر وجود نامهایی مانند آمازون، بستبای، تارگت و والمارت در لیست فروشگاههای مورد پشتیبانی پریباس نشان میدهد این شرکت بهخوبی از عهده اجرای برنامههای خود در جهت طرح دوستی با بازار کسب و کار برآمده است.
ترغیب کاربران با طرح رایگان
پریباس بهمنظور ترغیب کاربران به استفاده از خدمات این شرکت، طرح خود را در قالب برنامه رایگان ویژه گوشیهای هوشمند و البته ثبتنام آنلاین پیش روی افراد قرار داد. به این ترتیب کاربران از ثبتنام در این طرح هیچ ضرری متحمل نمیشدند. همین امر موجب شد تعداد کاربران استفاده کننده از این سرویس سریعا افزایش یابد. حتی لینکهایی هم برای استفاده در وبسایتهای پربازدید و شبکههای مجازی درنظر گرفته شد تا کاربران با کلیک روی آنها از گزینههای تخفیفی بهتری بهرهمند شوند.
ین در حالی است که درآمد پریباس از کسر 25 درصد از پول بازگشتی به کاربران (به ازای هر تراکنش استرداد وجه) تامین میشود. در اینجا هم مسئولان این شرکت با اعلام اینکه اولین تراکنش برای کلیه کاربران رایگان خواهد بود، کاربران را به استفاده هرچند آزمایشی از این طرح ترغیب کردند.
در نهایت، هم خریداران پرمشغله که وقتی برای بررسی قیمت محصولات پس از پایان خرید نداشتند و هم پریباس از چنین راهحلی سود میبرند. براساس اعلام گلایمن، این شرکت تاکنون موفق شده 100 میلیون دلار خرید را پردازش و صدها هزار دلار از این وجه را به کاربران بازگرداند. در حال حاضر این شرکت چیزی حدود 50 هزار کاربر دارد.
پاسخ به نگرانیهای حریم خصوصی و امنیت کاربران
در بدو شروع به کار پریباس، نگرانیهایی در خصوص دسترسی دائم این شرکت به اطلاعات ایمیل کاربران عنوان شد. برخی این موضوع را ناقض حریم خصوصی افراد و برخی نیز آن را روزنهای برای فروش اطلاعات کاربران میدانستند.
اینجا بود که پریباس با بهرهگیری از مکانیسمهای امنیتی چندسطحی شامل دیوارههای آتش اختصاصی، سرویسهای شخصیسازی شده و سیستمهای جلوگیری از دسترسی مستقیم و بدون اجازه، این نگرانی کاربران را مرتفع کرد. اطلاعات کاربران نیز در قالب رمزگذاری SSL مبادله شده و اطلاعات حساس ذخیره شده با رمزهای AES-256 کدگذاری میشوند.
محدود نکردن کسب و کار
گلایمن معتقد است، حضور شرکتهایی با فعالیتهای مشابه در بازار هدف پریباس، در پیشبینیهای این شرکت تعریف شده است. از همین رو، علاوه بر تلاش در جهت افزایش تعداد کاربران و گسترش نواحی تحت پوشش، این شرکت به دنبال راهکارهای جدیدی است تا بتواند همچنان در بازار آینده، سوددهی داشته باشد.
یادهسازی گزینهای بهمنظور بازگشت پول در طرحهای استفاده از کارتهای اعتباری و عابر بانک از جمله سیاستهای این شرکت در این زمینه است. با این وجود گلایمن معتقد است، کاربران، محصول نیستند و از همین رو هیچ برنامهای به منظور فروش اطلاعات موجود در ایمیل کاربران در دستور کار این شرکت قرار ندارد.
.
منبع: paribus
دیجی کالا ها از آمازون و سایر وب سایتها یاد بگیرن پول ها رو میزنن به جیب برگردونن