چندی پیش اخباری از بروز یک فاجعه در بیمارستان امام رضا کرمانشاه منتشر شد. سرقت سربهای رادیوتراپی و آلوده شدن برخی از کارمندان بیمارستان به مواد رادیواکتیو که تبعات وحشتناکی درپی دارد.
«قباد محمدی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، روز جمعه در گفتگو با ایرنا، با بیان اینکه این دستگاه رادیوتراپی بیماران استان ایلام را هم پوشش میداد، افزود: پس از آشکار شدن موضوع بلافاصله محوطه دستگاه را مورد بررسی قرار دادیم و متوجه نشت اشعه شدیم.
وی اضافه کرد: جلسات متعددی در این زمینه برگزار شد، تصمیم بر این شد که بخشهایی که به آن اشعه نشت کرده بود را تعطیل کنیم که دستگاه از کار نیفتد.
بیشتر بخوانید: آپشن 30 درصدی آپارات برای تبلیغات گشتوگذار فعال شد
فاجعه در بیمارستان امام رضا کرمانشاه
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: به دلیل حیاتی بودن بخشهای اطراف دستگاه مثل آزمایشگاه پاتولوژی، نتوانستیم این بخشها را تعطیل کنیم و به سرعت درخواست سرب دادیم.
وی عنوان کرد: تعداد قالب های سربی دزدیده شده مشخص نیست و اسناد سرب کوبی که مربوط به ۲۰ سال قبل بود را متاسفانه پیدا نکردیم.
محمدی ادامه داد: پس از یک هفته ۳۰۰ قالب سربی را به مجموعه اضافه کردیم که پس از بررسیهای انجام شده دوباره نشت اشعه ادامه داشت و مجبور شدیم دستگاه را خاموش کنیم.
وی اضافه کرد: با افزودن ۳۰۰ قالب سربی دیگر، نشت اشعه به آزمایشگاه پاتولوژی بیمارستان متوقف شد ولی یک اتاق که هنوز نشتی آن محرز بود تا نصب هزار قالب سربی دیگر را تعطیل کردیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد: سالانه سه بار دستگاه رادیوتراپی بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه توسط سازمان انرژی اتمی مورد سنجش قرار میگیرد. آخرین آزمایشی که این سازمان انجام داده بود مربوط به دی ماه ۱۴۰۱ است که هیچ نشتی در آن مشاهده نشد.
وی تصریح کرد: حراست دانشگاه اردیبهشت ماه متوجه سرقت شد و به صورت دقیق مشخص نیست که از چه تاریخی نشت اشعه آغاز شده است.
محمدی گفت: هیچ مستنداتی از تعداد افرادی که در معرض اشعه بوده اند و چه مدت در معرض آن بوده و چه عوارضی برای آنها ایجاد شده مشخص نیست و تاکنون هیچ موردی پیدا نشده است.
وی تاکید کرد: متاسفانه با هیچ گونه آزمایشی نمیتوان در معرض بودن اشعه افراد را مشخص کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین گفت: در صورت جلسه قید شده افرادی که در معرض اشعه بودند و ممکن است در آینده بیمار شوند و افراد مبتلا به سرطان که در این سه هفته درمان آنها عقب افتاده است ممکن است مرگ و میر آنها افزایش پیدا کند. این صورت جلسه برای اشد برخورد به مراجع قضایی تحویل داده شد.
وی میزان خسارت وارده به دستگاه رادیوتراپی را حدود پنج میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: در مرکز سرطان جدید استان که دستگاه رادیوتراپی در مرحله اول و چهار دستگاه رادیوتراپی در مرحله دوم به آن اضافه خواهد شد، از سرب استفاده نکردیم بلکه بتن به قطر سه متر در آن استفاده شده است.
بیشتر بخوانید:
- آزمایش مو میتواند راهکار پیشبینی و مقابله با بیماریهای قلبی باشد
- توسعه داروی جدیدی که از ضعف بینایی در بیماران دیابتی جلوگیری میکند
نظر شما درخصوص فاجعه در بیمارستان امام رضا کرمانشاه چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.