راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

سیاره مریخ از میلیون ها سال قبل خشک بوده است!

سیاره مریخ از میلیون ها سال قبل خشک بوده است!

محققان موفق به کشف شواهدی جدید مبنی بر کمبود آب مایع در سطح سیاره مریخ شدند. در مطالعه جدیدی که به سرپرستی دانشگاه استرلینگ، اسکاتلند، انجام شد، محققان دریافتند، عدم زنگ زدگی سطح شهاب سنگ های موجود در مریخ نشان می دهد، مریخ فوق العاده خشک است، و احتمالا میلیون ها سال به همین شکل بوده است.

راهنمای خرید تکراتو

این کشف، نشان می دهد، با توجه به محیط فعلی این سیاره، کشف وجود حیات در مریخ می تواند بسیار دشوار باشد. سیاره مریخ هدف اولیه دانشمندان برای جستجوی حیات فرازمینی و همچنین آب (مهمترین پیش شرط مورد نیاز برای زندگی) بوده است.

دکتر کریستین شرودر، مدرس علوم محیط زیست و اکتشافات سیاره‌ای در دانشگاه استرلینگ و از مشارکت کنندگان در ماموریت اکتشافی مریخ نورد آپورچنیتی گفت: “شواهد نشان می دهد، بیش از 3 میلیارد سال قبل، مریخ مرطوب و قابل سکونت بوده است. با این حال، آخرین تحقیقات مجددا تاکید می کنند، محیط امروز سیاره بسیار خشک است. طبق بررسی های ما برای وجود حیات در این نواحی، نیاز به یافتن حفره های زیر سطحی، دور از خشکی و تابش موجود بر روی سطح سیاره است.”

مطالعه ای که سال گذشته با استفاده از داده های مریخ نورد آپورچنیتی در دهانه گیل انجام شده بود، نشان می داد، آب مایع بسیار شور ممکن است، امکان تقطیر در لایه بالای خاک مریخ را در طول شب داشته باشد.

دکتر شرودر، در این مورد توضیح می دهد: “اما با توجه به یافته های ما، این رطوبت بسیار کمتر از رطوبتی است که حتی در خشک ترین نواحی زمین یافت می شود.”

این محققان با بررسی شهاب سنگی که در ناحیه فلاته نیمروز توسط مریخ نورد آپورچونیتی یافت شده، به این مطالعه پرداختند. فلاته نیمروز، دشتی است که در فاصله ۲ درجه ای جنوب خط استوای مریخ واقع شده است. این منطقه از نواحی محسوب نمی شود که در صدر سایت های مورد توجه دانشمندان برای یافتن احتمال حیات فرازمینی قرار داشته باشد. همچنین  مریخ نورد  آپورچونیتی ناسا، تقریباً به مدت 13 سال مشغول کاوش منطقه فلاته نیمروز بوده است.

دکتر شرودر و تیمش برای نخستین بار، میزان هوازدگی شیمیایی سیاره مریخ را مورد محاسبه قرار داده اند. در این مورد به خصوص، شرودر و همکارانش زمان مورد نیاز برای تشکیل زنگ آهن از شهاب سنگ ها را مورد بررسی قرار دادند.

فرایند هوازدگی شیمیایی به حضور آب متکی است. به گفته محققان، تشکیل زنگ آهن در سطح بیابان های مریخ، هزاران برابر زمین به طول می انجامد، به همین دلیل احتمالا خشکی شدیدی که امروز در سیاره سرخ مشاهده می کنیم، برای میلیون ها سال است که در مریخ ادامه داشته است.

این مطالعه در نشریه ” Nature Communications” منتشر شده است.

.

منبع: marsdaily

 

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر