در دنیای تجهیزات شبکه، مقایسه میان مودم و روتر در هنگام خرید به یک موضوع چالشی تبدیل شده است.
اگرچه مودم و روتر در کارکرد ممکن است مشابه به نظر بیایند اما برای درک کامل از تفاوتها و انتخاب بهترین گزینه برای نیازهای خود، مهم است که به مفاهیم و کاربردهای هرکدام دقت نظر داشته باشید. در ادامه، ما به مقایسه و مزایای این دو تجهیز پرداخته و نکات مهم برای تصمیمگیری مناسب هنگام خرید روتر و مودم ارائه خواهیم داد.
مودم بهتر است یا روتر
برای ایجاد یک شبکه خانگی کارآمد، شما به دو نوع از ملزومات و تجهیزات اصلی اتصال به اینترنت نیاز دارید یعنی مودم و روتر. وقتی یک دستگاه را با کابل به اینترنت متصل میکنید فقط از مودم استفاده میشود. اما اگر به اتصال بیسیم و یا اتصال چند دستگاه به اینترنت نیاز دارید، در این زمان، روتر نیز لازم است.
اگر در حال حاضر از مودم استفاده میکنید ولی سرعت مطلوبی ندارید، افزودن یک روتر به شبکه میتواند کمک کند و سرعت شبکه را بهبود دهد. همچنین روتر به عنوان یک مدیر اتصال بیسیم عمل میکند و به شما این امکان را میدهد که دستگاههای مختلف خود را به اینترنت وصل کنید.
در واقع، مودم اتصال شما را با ارائهدهنده خدمات اینترنت برقرار میکند در حالی که روتر وظیفه توزیع این اتصال به دستگاههای مختلف در داخل خانه را بر عهده دارد و همچنین، از طریق فراهم کردن اتصال بیسیم (Wi-Fi)، به شما این امکان را میدهد که به راحتی دستگاهها را به شبکه وصل کنید.
بنابراین، نمیتوانیم بین مودم و روتر یکی را انتخاب کنیم چرا که هرکدام وظایف خاص خود را دارند و به ترکیب این دو در یک شبکه خانگی نیاز است.
مزایای مودم
- مودمها به خوبی در ارتباط با شبکههای محلی (LAN) و اینترنت عمل میکنند و امکان برقراری اتصال موثر را ارائه میدهند
- سرعت دریافتی از اینترنت بهوسیله مودم به میزان هزینه پرداخت شده توسط کاربر وابسته است. به گونهای که با افزایش هزینه میتوان سرعت بیشتری را تجربه کرد
- مودمها به عنوان یکی از راههای پرکاربرد برای ارتباط با دادهها در شبکههای خانگی محسوب میشوند و بسیاری از افراد از آنها استفاده میکنند.
معایب مودم
- در مقایسه با هابها، معمولاً مودمها سرعت پایینتری ارائه میدهند. این یکی از نقاط ضعف اصلی مودمها، نسبت به تجهیزات دیگر مانند هاب است
- مودمها اغلب به عنوان رابط ارتباطی بین شبکههای محلی و اینترنت عمل میکنند اما در مدیریت دقیق ترافیک درون شبکه محلی نقش محدودی دارند
- مودمها قابلیت تعمیر و نگهداری ترافیک درون شبکه محلی را ندارند.
مزایای روتر
- روتر به بهرهوری شبکه کمک میکند. زیرا امکان به اشتراکگذاری اتصال شبکه با چندین دستگاه را فراهم میکند
- روتر در مدیریت هوشمند ترافیک مؤثر است. بدین صورت که در تحویل بستههای داده به روش سازمانیافته، به بهبود مدیریت ترافیک کمک میکند و بار داده را کاهش میدهد
- روتر امکان ایجاد اتصال امن و پایدار را بین دستگاههای شبکه فراهم میکند.
- در صورت نقص یا مشکل در قطعات اصلی، روترها معمولاً از قطعات جایگزین استفاده میکنند تا اتصال بستههای داده را تضمین کنند.
معایب روتر
- در صورتی که چندین دستگاه به یک شبکه متصل باشند، ممکن است تداخل در انتقال دادهها به وجود آید و این موضوع موجب کاهش سرعت ارتباط شود.
تفاوت ها و شباهت های مودم و روتر
مودمها و روترها، دو دستگاه مهم و ضروری در جهت اتصال به اینترنت هستند اما با وظایف و عملکردهای متفاوت. اغلب به دلیل شباهت ظاهری، ممکن است مردم در تمیز میان این دو ابزار دچار سردرگمی شوند. با این حال، با بررسی دقیقتر وظایف هرکدام، تفاوتها و شباهتهای جالبی به چشم میخورد.
مودم نقطه اتصال شما به اینترنت است و وظیفه ترجمه سیگنالهای مخابراتی ارسالی از سوی ارائهدهنده اینترنت (ISP) را برعهده دارد. به عبارت دیگر، مودم واسطهای است که سیگنالهای مبتنی بر فرکانسهای مخابراتی از ISP را به سیگنالهای دیجیتال تبدیل میکند که دستگاههای شما بتوانند آن را درک کرده و استفاده کنند. این عمل باعث فراهم شدن ارتباط دستگاههای خانگی شما با اینترنت میشود.
روتر نقش یک مدیر ترافیک داخلی را بازی کرده و یک شبکه محلی (LAN) را ایجاد میکند. روتر به دستگاهها اجازه میدهد که به مودم دسترسی پیدا کرده و از اینترنت استفاده کنند. علاوه بر این، با مسیریابی ترافیک دستگاهها بهطور امن و بهینه، ارتباطات درون شبکه را تسهیل میبخشد. به عبارت دیگر، روتر از یک سو به عنوان واسط بین دستگاهها و مودم برای دسترسی به اینترنت عمل میکند و از سوی دیگر، کمک میکند که اطلاعات به صورت امن و با کارایی بهینه درون شبکه منتقل شوند.
یکی دیگر از تفاوتهای اساسی میان مودم و روتر، نحوه ارتباط دستگاهها با آنها میباشد. زمانی که دستگاهها به مودم متصل میشوند، این اتصال بهطور مستقیم به اینترنت انجام میشود. به عبارت دیگر، مودم به عنوان یک دروازه مستقیم به شبکه جهانی اینترنت عمل میکند.
در مقابل، وقتی دستگاهها به روتر متصل هستند، آنها درون یک شبکه محلی قرار دارند که توسط روتر ایجاد شده است. این شبکه محلی باعث میشود دستگاهها از طریق روتر به اینترنت دسترسی پیدا کنند.
به طور خلاصه، برای ایجاد یک شبکه پایدار و دسترسی به اینترنت، انتخاب درست بین مودم و روتر امری اساسی است. بنابراین، قبل از اقدام به خرید روتر و مودم، شناخت دقیق وظایف و تفاوتهای این دو ابزار، مهم و ضروری است تا بتوانید بهترین گزینه را با توجه به نیازهای خود انتخاب کنید. این نکته نشاندهنده اهمیت بررسی دقیق و مستندسازی نیازها و امکانات مورد نیاز برای ایجاد یک شبکه کارآمد و مطمئن است.
روتر بخریم یا مودم؟
در دنیای ارتباطات امروزی، انتخاب بین خرید انواع مودم یا روتر میتواند بستگی به نیازها و اولویتهای شما داشته باشد. اگر قصد دارید تنها یک دستگاه را به اینترنت متصل کنید و به دنبال یک راه حل اقتصادی هستید؟ در این شرایط خرید مودم تککاره برای شما مناسب و کافی است.
اما اگر از اینترنت در خانه خود برای چندین دستگاه یا افراد مختلف استفاده میکنید و به دنبال یک دستگاه چندمنظوره و هوشمند هستید؟ انتخاب مودم به همراه روتر یا مودم روتر برای شما مناسب است. مودم روترها امکان ایجاد یک شبکه بیسیم (Wi-Fi) را فراهم میکنند و باعث میشوند بتوانید چندین دستگاه را به صورت همزمان به اینترنت متصل کرده و از اینترنت با سرعت و کیفیت بالا بهرهمند شوید.
جمعبندی
اتصال به اینترنت، چه در خانه و چه در سازمان، اغلب از طریق مودم و روتر صورت میگیرد. بسیاری از مودمها که اکثراً در بازار دیده میشوند، در واقع مودمهای روتری هستند که بهطور همزمان اتصالات سیمی و وایفای را فراهم میکنند. استفاده از مودم و روتر، به طور همزمان ترکیبی عالی از سرعت و کیفیت اتصال را ارائه میدهند. برای تصمیم گیری درباره خرید روتر یا مودم، نیاز است که ابتدا نیازها و کاربردهای خود را مشخص کنید. در این مقاله، به برخی از تفاوتهای اساسی بین مودم و روتر پرداختهایم. ما توصیه میکنیم که قبل از خرید هر یک، مزایا، معایب و تفاوتهای هریک را مطالعه کنید.
اگر در خرید انواع مودم، روتر، سرور یا سایر تجهیزات شبکه به مشاوره نیاز دارید، با متخصصهای ما تماس بگیرید. ما در خدمت شما هستیم تا بهترین تصمیم را با شناخت کامل نیازهای شما به شما عزیزان پیشنهاد دهیم.
منابع
/
پایان رپورتاژ