متناسب سازی حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد شاغلان بالاخره به تصویب هیئت وزیران رسید. مبلغ قابل پرداخت به مشمولین باید برچه اساسی باشد؟ در ادامه مطلب با تکراتو همراه باشید.
بالاخره در روز 29 مهر 1403 و همزمان با اعتراض گسترده بازنشستگان فولاد، متناسب سازی حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد شاغلان با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی به تصویب هیئت وزیران رسید.
در این خصوص سرپرست معاونت سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی میگوید که جلسات و نشستهای متعددی با حضور اعضایی از نهادهای مربوطه برگزار و با به نتیجه رسیدن جلسات و پیشنهاد سازمانهای ذکر شده، قانون متناسبسازی به تصویب رسید.
لازم به ذکر است که روز گذشته 29 مهر 1403 قرار بود نشست متناسبسازی حقوق بازنشستگان در کمیسیون اجتماعی مجلس برگزار شود. اما به دلایلی موضوع بررسی به امروز موکول شد. حال باید دید که تصمیمات بعدی برای وصول حق بازنشستگان لشگری و کشوری و تأمین اجتماعی چه خواهد بود.
متناسب سازی حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد شاغلان تصویب شد
به نقل از سازمان ادای و استخدامی کشور؛ ذبیحاله سلمانی، سرپرست معاونت سرمایه انسانی سازمان ادای و استخدامی کشور، درخصوص مسئله همسانسازی گفت: «در تاریخ ۲۹ مهر ماه ۱۴۰۳ جلسات متعددی با حضور کارشناسان سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری برگزار و درنهایت متناسبسازی حقوق بازنشستگان به تصویب هیئت وزیران رسید.»
سلمانی درباره اینکه چنانچه حقوق بازنشستگی فردی از ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغل مشابه و همتراز کمتر باشد، بیان کرد:
«مابهالتفاوت حقوق این دسته از بازنشستگان تا میزان ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغل مشابه و همتراز محاسبه خواهد شد و ۴۰ درصد آن در سال جاری به عنوان مابهالتفاوت متناسبسازی حقوق سال ۱۴۰۳ در حکم حقوقی به صورت ردیف جداگانه درج و در سنوات آتی مشمول افزایش سنواتی خواهد شد.»
سرپرست معاونت سرمایه انسانی سازمان ادای و استخدامی کشور، اضافه کرد:
«چنانچه حقوق بازنشستگی فردی در نتیجه متناسبسازی هیچ افزایشی نداشته و یا ۴۰ درصد مبلغ مابهالتفاوت محاسبه شده، کمتر از ۱۰ درصد تعیین شده در جزء (۱-۲) بند (الف) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور باشد؛ یعنی این مبلغ کمتر از 1 میلیون تومان باشد، تا رقم مذکور به عنوان مابهالتفاوت حداقل مبلغ متناسب سازی بهطور ثابت پرداخت خواهد شد.»
وی خاطرنشان کرد: «پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه کشور در اجرای جزء «۱» بند «ر» ماده «۲۸» قانون برنامه هفتم پیشرفت و همچنین بند «ر» تبصره «۶» قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور بوده که دولت را مکلف کرده است نسبت به متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز اقدام کند.»
ذبیحالله سلمانی ادامه داد:
«همچنین بر اساس آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان که در یکم مرداد ۱۴۰۳ به تصویب هیات وزیران رسیده است بایستی مبلغ قابل پرداخت به مشمولان بر اساس میانگین حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز در پایه، رتبه، طبقه، گروه و یا سایر عناوین مشابه با ملاک ۳۰ سال سابقه بیمهپردازی محاسبه و پرداخت شود.»
چگونه جداول شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان به تصویب رسید؟
در اجرای ماده ۴ آییننامه اجرایی مربوطه، جداولی برای شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان تهیه شده است. این جداول شامل انواع مشترکان صندوق بازنشستگی کشوری میباشد، از جمله مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، معلمان وزارت آموزش و پرورش، قضات و کارکنان قوه قضائیه، اعضای هیات علمی و غیرهیات علمی وزارتخانههای بهداشت درمان و آموزش پزشکی، علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه فنی و حرفهای، سازمان انرژی اتمی، دیوان محاسبات کشور و غیره. سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه مسئول تهیه و ابلاغ این جداول هستند و همچنین، سایر جداول بر اساس اطلاعات دریافتی از دستگاههای اجرایی مرتبط در حال تدوین بوده و بهزودی ابلاغ خواهند شد.
بیشتر بخوانید:
- آخرین وضعیت همسان سازی حقوق بازنشستگان کارگری در 29 مهر 1403 ؛ چالشها و امیدها
- خبر مهم برای بازنشستگان: آخرین مهلت ثبت نام وام بازنشستگان ؛ جزئیات بیشتر امروز 25 مهر 1403
- نماینده آستان اشرفیه: متناسب سازی حقوق بازنشستگان 2 سال دیگر اجرایی میشود!
نظر شما درخصوص تصویب متناسبسازی حقوق بازنشستگات چیست؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.