مسئولین، زمان پایان قطعی برقی را اعلام کردند. به گفته آنان، قطعی ها برای مصرفکنندگان خانگی رو به پایان است، اما صنایع همچنان با محدودیتهایی روبرو هستند.
قطعی برق که در ماههای گذشته به دلیل کمبود سوخت و ناترازی تولید برق رخ داده بود، اکنون به پایان رسیده است. مسئولان برق کشور اعلام کردند که با تدابیر جدید و تأمین سوخت کافی برای نیروگاهها، وضعیت برق به حالت عادی بازگشته و دیگر مشکلی در تأمین برق مصرفکنندگان خانگی و صنایع وجود نخواهد داشت. به عبارتی، پایان قطعی برقی فرا رسید.
این تصمیم باعث کاهش فشار بر واحدهای تولیدی و دیگر بخشهای اقتصادی شده است و انتظار میرود که در آینده نزدیک شاهد بهبود وضعیت انرژی در کشور باشیم. برای اطلاع از جزئیات خبر ادامه مطلب را از دست ندهید.
اعلام زمان پایان قطعی برقی
محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، اعلام کرد که در حال حاضر نیاز مصرف برق کشور به ۴۷ هزار مگاوات میرسد، در حالی که ظرفیت نصب شده نیروگاهها بیشتر از این مقدار است. به گفته وی: «به شرط تأمین سوخت کافی برای نیروگاهها، کشور هیچ مشکلی در تأمین برق ندارد.» وی با اشاره به کاهش دمای میانگین کشور در سال جاری نسبت به سالهای گذشته افزود که پویش ۲ درجه کمتر میتواند کمک کند تا سوخت بیشتری به نیروگاهها برسد و تأمین برق برای واحدهای تولیدی و دیگر مشترکان ممکن شود.
ذبیحی در پاسخ به سوالی در مورد محدودیتهای برق واحدهای تولیدی در روزهای اخیر، توضیح داد که به دلیل شرایط خاص و کمبود سوخت تحویلی به نیروگاهها، از صنایع خواسته شده بود تا به طور موقت برای چند روز از مدار خارج شوند. وی ادامه داد:
«در شرایط عادی، حدود ۷۰ درصد از صنایع بین ساعت ۴ تا ۵ بعدازظهر فعالیت خود را متوقف میکنند و تنها ۳۰ درصد شیفتهای دوم و سوم کاری دارند. درخواست این بود که برای مدیریت تقاضا در روزهای آتی، ۵۰ درصد از فعالیتهای کاری صنایع بعد از ساعت ۵ عصر محدود شود تا برق مورد نیاز مشترکان خانگی تأمین شود.»
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر تأکید کرد: «این برنامه موقتی است و پس از تأمین سوخت کافی و بازگشت شرایط به روال عادی، که پیشبینی میشود طی ۱۰ روز تا ۲ هفته آینده اتفاق بیافتد، این محدودیتها متوقف خواهند شد.»
وی در مورد ناترازی برق در کشور نیز توضیح داد که این مسئله یک معادله پیچیده است و اصلیترین مشکل آن ناترازی مالی است. اگر مشکل اقتصاد برق حل شود، بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد. ذبیحی همچنین پیشبینی کرد:
«در تابستان سال آینده همچنان ناترازی برق وجود خواهد داشت، اما برای حل این مشکل، راهکارهایی مانند افزایش تولید برق خورشیدی و تجدیدپذیر در نظر گرفته شده است که باید با همکاری صنایع اجرایی شوند.»
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر همچنین به شرکتهای توزیع ابلاغ کرده که در صورتی که صنایع کوچک سامانههای خورشیدی متناسب با نیاز خود راهاندازی کنند، از مدیریت بار معاف خواهند شد.
در پایان، ذبیحی به قانون اصلاح الگوی مصرف مصوب سال ۱۳۸۹ اشاره کرد و گفت: «در فصول ششم و هفتم این قانون، بهرهوری انرژی در بخشهای صنعت و کشاورزی مورد توجه قرار گرفته، اما متاسفانه به این موضوع ورود کافی نشده است.» وی تأکید کرد:
«شدت مصرف انرژی در کشور بسیار بالاست و باید توجه بیشتری به این موضوع شود.»
بیشتر بخوانید:
- خرید و فروش مسکن ملی ممنوع شد/ جزئیات قوانین جدید
- عضو شورای عالی فضای مجازی: فیلترینگ تا پایان سال باز میشود
- وزیر نیرو: مردم ماینرهای بیتکوین را گزارش کنند و پاداش بگیرند
نظر شما درخصوص قطعی های مکرر برق و خسارتهای آن بر خانوارها و صنایع چیست؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.