راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

مدیاتک دایمنسیتی 8400 معرفی شد؛ تراشه‌ای میان‌رده که هسته‌های کوچک ندارد

کمپانی مدیاتک از تراشه دایمنسیتی 8400 رونمایی کرد. این تراشه که از هسته‌های کوچک برخوردار نیست، تراشه‌های میان‌رده اسنپدراگون را به چالش می‌کشد و حتی با تراشه‌های پرچمدار رقابت می‌کند.

به گزارش androidauthority، دایمنسیتی 8400 اولین تراشه میان‌رده‌ای است که از هسته‌های کوچک CPU بهره نمی‌برد و از 8 هسته‌ی Cortex-A725 برخوردار شده است. گفته شده که اولین گوشی مجهز به این تراشه، قرار است تا قبل از پایان سال 2024 معرفی شود.

راهنمای خرید تکراتو

دایمنسیتی 8400 ؛ تراشه‌ای بدون هسته‌های کوچک

مدیاتک در سال‌های اخیر، عملکرد قابل توجهی در زمینه تولید تراشه برای گوشی‌های ارزان‌قیمت و میان‌رده‌ی اندرویدی داشته است. کوالکام نیز در این سال‌ها پیشرفت زیادی کرده است. با این حال،‌ شرکت تایوانی مدیاتک به‌تازگی تراشه‌ای جدید را معرفی کرده که ممکن است یکی از چشمگیرترین تراشه‌های میان‌رده در سال‌های اخیر باشد.

مدیاتک از پردازنده Dimensity 8400 رونمایی کرده و نکته برجسته در این تراشه، پردازنده مرکزی (CPU) است. این تراشه به هسته‌های کوچک مجهز نشده است و به جای آن، از هشت هسته Cortex-A725 با فرکانس حداکثر 3.25  گیگاهرتز بهره می‌برد. این رویکرد مشابه تراشه‌های پرچمدار جدید اندرویدی است که هسته‌های کوچک را کنار گذاشته‌اند، اما این اولین بار است که چنین روندی در یک پردازنده میان‌رده دیده می‌شود.

مدیاتک دایمنسیتی 8400 معرفی شد

این طراحی، به همراه افزایش حافظه کش، باعث شده است عملکرد چند هسته‌ای این تراشه نسبت به دایمنسیتی 8300 حدود 32 درصد بهبود یابد. مدیاتک همچنین اعلام کرده که مصرف انرژی در حالت استفاده‌ی سنگین، تا 44 درصد کاهش یافته است. البته باید دید این کاهش چه تاثیری بر مصرف انرژی روزمره خواهد داشت.

Dimensity 8400 همچنین از یک پردازنده گرافیکی (GPU) قدرتمند بهره می‌برد که شامل گرافیک Arm Mali-G720 MC7 است و نسبت به نسخه قبلی (Mali-G615 MC6) ارتقا یافته است. این تغییر منجر به افزایش 24 درصدی پیک عملکرد و بهبود 42 درصدی بازدهی انرژی می‌شود. همچنین این تراشه از فناوری Frame Rate Converter مدیاتک برای درون‌یابی فریم‌ها پشتیبانی می‌کند.

سایر مشخصات دایمنسیتی 8400

مدیاتک اعلام کرده که واحد پردازش عصبی NPU 880 در این تراشه از مدل‌های هوش مصنوعی جریان اصلی پشتیبانی می‌کند. این ویژگی امکان انجام وظایفی مانند بازنویسی، ضبط هوش مصنوعی، تولید محتوای چندرسانه‌ای و پاسخ‌های هوشمند را فراهم می‌کند.

دایمنسیتی 8400 نیز مشابه تراشه پرچمدار داینسیتی 9400، از چارچوب Dimensity Agentic Engine برای توسعه اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی پیشرفته بهره می‌برد. به گفته‌ی مدیاتک، این تراشه به طور کلی بازدهی انرژی را تا 18 درصد افزایش می‌دهد و سرعت نیز در چندین دسته‌بندی بهبود یافته است.

از دیگر ویژگی‌های برجسته‌ی این تراشه می‌توان به کاهش 12 درصدی مصرف انرژی برای ضبط ویدیوهای 4K HDR، مودم 5G-Advanced با سرعت دانلود حداکثری 5.17 گیگابیت بر ثانیه و پشتیبانی از رزولوشن +WQHD با نرخ تازه‌سازی 144 هرتز اشاره کرد.

مدیاتک اعلام کرده که اولین دستگاه‌های مجهز به این تراشه تا پایان سال روانه بازار خواهند شد. با این حال، هنوز مشخص نیست که این گوشی‌ها به صورت جهانی عرضه می‌شوند یا خیر. بد نیست اشاره کنیم گوشی‌های پوکو ایکس 6 پرو و شیائومی 14 تی که به طور گسترده در دسترس بودند، از تراشه دایمنسیتی 8300 بهره می‌برند. بنابراین، می‌توان انتظار داشت که برندهای چینی از این تراشه استفاده کنند.

نبود هسته‌های Cortex-X در این تراشه نشان می‌دهد که عملکرد تک‌هسته‌ای آن ممکن است در حد نسل‌های اخیر تراشه‌های پرچمدار نباشد. اما تصمیم برای حذف هسته‌های کوچک و جایگزینی آن‌ها با هسته‌های متوسط نشان می‌دهد که می‌توان انتظار داشت عملکرد چند هسته‌ای این تراشه با برخی از پردازنده‌های رده‌بالای فعلی برابری کند.

بیشتر بخوانید:

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر