کمپانی مایکروسافت قصد دارد کاربران هولولنز خود را با استفاده از تکنولوژی هولوپورت به مکان دلخواهشان انتقال دهد. کاربرانی که قصد دارند با دیگران مکالمه داشته باشند اما از مسافت زیادی که بینشان است رنج می کشند حال می توانند با استفاده از این تکنولوژی، با فرد مورد نظرشان رو در رو و به صورت مجازی ملاقات کرده و مکالمه داشته باشند.
این تکنولوژی در بخش تحقیقاتی مایکروسافت که تکنولوژی ” هولوپورتیشن ” (holoportation) را فراهم می کند، توسعه یافته است. این محصول، حاصل دسترنجِ گروه تعاملی تکنولوژی های سه بعدیِ تحقیقاتی مایکروسافت است. این گروه به تازگی ویدیویی در یوتیوب منتشر کرده اند که در آن شهرام ایزدی – یکی از مدیران تحقیقاتی مایکروسافت – در یک اتاق قرار دارد و در حالی که از ایزدی تصویر برداری می شود، او می تواند با افراد دیگر از جمله دختر خود، که در اتاق دیگری قرار دارند و از آن ها نیز تصویر برداری می شود، تعامل داشته باشد.
این سیستم با ترسیم نقشه حرکتیِ فرد و ارسال آن ها به صورت تصاویر سه بعدی به فردی که از هولولنز استفاده می کند، عمل می کند و بدین ترتیب دو نفری که از این تکنولوژی استفاده می کنند می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
البته هنوز تکنولوژی هولوپورت در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و هنوز برخی از ویژگی های کلیدی تعاملات انسانی در آن به کار نرفته است. به طور مثال کاربران نمی توانند در یکدیگر را لمس کنند اما آن ها در طول مکالمه قادر خواهند بود در اتاق با یکدیگر قدم بزنند و حرکت داشته باشند. مشکل دیگر در طریقه دیدن افراد در حین مکالمه است؛ کاربرانی که با استفاده از این تکنولوژی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند فرد مورد نظرشان را در یک چهارچوب مستطیلی شکل در مرکزِ زاویه ی دیدشان مشاهده می کنند. این بدین معنی است که کسانی که با استفاده از تکنولوژی هولوپورت با یکدیگر مکالمه می کنند، به نظر می رسند که در هوا شناورند.
الکس کیپمن، رئیس پروژه هولولنز در مایکروسافت ماه گذشته در کنفرانس TED در شهر ونکوور، قابلیت های این تکنولوژی را به نمایش گذاشت. یکی از دانشمندان ناسا جف نوریس نیز به صورت دیجیتالی و با استفاده از همین تکنولوژی به روی استیج آمد و هر دوی آن ها درباره پتانسیل و قابلیت های هولولنز به عنوان ابزاری برای استفاده در علم و دانش به بحث پرداختند.
یکی از مزایای سیستم حضور از راه دور با استفاده از تکنولوژی واقعیت افزوده این است که کاربران قادر خواهند بود هم با افرادی که در اتاق حضور دارند و هم افرادی که به صورت دیجیتالی و با استفاده از این تکنولوژی در این مکالمه حاضر شده اند، به طور همزمان تعامل داشته باشند. این قابلیت می تواند برای کسب و کار هایی که توانایی خریداری هولولنز را دارند بسیار جذاب باشد و احتمالا آن ها به شدت مشتاق عرضه این محصول در آینده خواهند بود.
در حال حاضر هنوز مشخص نیست که آیا هولوپورتیشن به صورت رسمی قابل خریداری خواهد بود یا خیر، و یا اگر این اتفاق در آینده خواهد افتاد، چه زمانی می توان شاهد عرضه رسمی آن بود؟
.
.
منبع: omputerworld