مهم ترین اخبار تکنولوژی ایران را با ایراتک دنبال کنید. در ایراتک امروز خواهید خواند:
• جزئیات ربات تلگرامی افشا کننده مشخصات مشترکان ایرانسل
• تامین سرمایه شرکتهای دانشبنیان با توسعه صندوقهای جسورانه
• حمایت ۶ میلیاردی وزارت ارتباطات از تأسیس شتابدهندههای جدید
• نتایج دومین روز مسابقات جهانی ربوکاپ آلمان اعلام شد
• درخشش تیمهای دانشگاه امیرکبیر در مسابقات جهانی ربوکاپ آلمان
• ایران در جمع 10 کشور برتر علمی در حوزه دریا
• مسابقات شبکه هوشمند انرژی ایران برگزار میشود
.
جزئیات ربات تلگرامی افشا کننده مشخصات مشترکان ایرانسل/ فروشندگان مشخصات مشترکان ایرانسل دوباره فعال شدند
سخنگوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه لو رفتن اطلاعات در ۳ سال پیش منشأ دسترسی غیرمجاز امروز به مشخصات مشترکان ایرانسل بوده، گفت: صبح دیروز از وجود این ربات مطلع شدیم و ایرانسل نیز در پیگیری وزارتخانه، اعلام کرد که تازه در جریان قرار گرفته است.
محمدرضا فرنقیزاد جزئیات فعالیت و محدود شدن ربات تلگرامی منتشر کننده، مشخصات مشترکان اپراتور دوم تلفن همراه را اعلام کرد.
سخنگوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیح داد: حدود 2 تا 3 سال پیش اطلاعات تعداد مشترکان زیادی از ایرانسل لو رفت که این موضوع همان زمان در فضای مجازی منتشر شد.
وی ادامه داد: اخیراً شخصی طبق اطلاعات لو رفته 3 سال پیش، ربات تلگرامی راهاندازی کرده بود که با ارائه شماره تلفن، مشخصات دارنده سیمکارت ارائه میشد.
فرنقیزاد تصریح کرد: بنابراین از آنجا که این اطلاعات مربوط به 3 سال پیش بوده، اطلاعات همه مشترکان را شامل نمیشد.
سخنگوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: صبح روز جمعه از وجود چنین رباتی مطلع شدیم و بعد از 2-3 ساعت با درخواست وزارت ارتباطات، ربات مسدود شد.
فرنقیزاد در پاسخ به این سوال که این ربات چه مدت فعال بوده و اطلاعات چه تعداد از مشترکان مورد دسترسی غیرمجاز قرار گرفته، اظهار بی اطلاعی کرد.
وی در پاسخ به این سوال که اپراتور ایرانسل چه اقدامی در این باره انجام داده، گفت: صبح جمعه که از موضوع مطلع شدیم موضوع را از ایرانسل پیگیری کردیم و آنها گفتند که تازه در جریان قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: ایرانسل از طریق پلیس فتا پیگیر این موضوع است، زیرا این موضوع به برند اپراتور لطمه میزند و برای بخش خصوصی برند مهم است.
فرنقیزاد تأکید کرد: وجود این ربات تلگرامی تنها درباره اپراتور ایرانسل بوده و درباره دیگر اپراتورها مصداق ندارد.
صبح جمعه وزارت ارتباطات به طور همزمان از وجود ربات تلگرامی با کارکرد ارائه مشخصات مشترکان ایرانسل و مسدود شدن این ربات خبرداد.
حدود 3 سال پیش رسانهها خبر لو رفتن بخشی از اطلاعات دیتا بیس اپراتور دوم تلفن همراه را منتشر کردند که همین اخبار غیر رسمی حجم این اطلاعات را شامل حدود 15 تا 20 میلیون مشترک اعلام کرد.
آن زمان این اطلاعات با قیمتی حدود 5 تا 30 میلیون تومان به فروش رسید.
ربات تلگرامی منتشر کننده اطلاعات مشترکان ایرانسل MTN Pro Bot@ بوده که اکنون مسدود شده است.
تنها یک روز پس از مسدود سازی ربات تلگرامی ارائه مشخصات مشترکان ایرانسل، جست وجویی ساده در تلگرام از فعال شدن دوباره سوء استفاده کنندگان خبر می دهد.
صبح دیروز وزارت ارتباطات از وجود و مسدود شدن ربات تلگرامی افشاکننده مشخصات مشترکان ایرانسل خبر داد.
طبق اعلام وزارت ارتباطات این ربات بر پایه اطلاعاتی که سه سال پیش از این اپراتور به سرقت رفته فعال شده بود.
تنها یک روز پس از مسدود سازی این ربات، فعالیت سوء استفاده کنندگان بار دیگر آغاز شده است.
اگر چه اکنون وزارت ارتباطات ربات تلگرامی افشاکننده مشخصات مشترکان ایرانسل را مسدود کرده اما هنوز اطلاعات دیتابیس بخشی از مشترکان ایرانسل در اختیار عدهای سودجو وجود دارد و می تواند در هر زمان با شکل دیگری بار دیگر در دسترس قرار گیرد.
بنابراین برای حفظ امنیت مشترکان و رعایت حریم شخصی، برخورد جدی با دارندگان غیرمجاز این اطلاعات باید با فوریت و ضروریت انجام شود.
.
تامین سرمایه شرکتهای دانشبنیان با توسعه صندوقهای جسورانه
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید بر این که باید عدد قابل توجهی از سرمایه شرکتهای دانش بنیان از محل سرمایهگذاری جسورانه تامین شود، گفت: در این راستا معاونت علمی در دو سال گذشته گامهایی برداشته است.
دکتر سورنا ستاری در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری و رونمایی از صندوقهای جسورانه در سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر این که از دو سال قبل بر ایجاد زیست بوم و اکوسیستم دانش بنیان بسیار تاکید کردیم، افزود: ولی ما باید زیستبوم دانش بنیان را در کشور با توسعه فرهنگ دانش بنیان ایجاد کنیم.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا معاونت علمی در دو سال گذشته سعی کرده است با اجرای قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان، این زیست بوم را فراهم کند؛ اما باید بخشی از آن از طریق مردم انجام شود.
ستاری راهاندازی صندوقهای جسورانه در جهت ایجاد این زیست بوم را از جمله این اقدامات نام برد و یادآور شد: باید عدد قابل توجهی از تامین سرمایه این شرکتها را به سمت سرمایهگذاری جسورانه ببریم؛ در اکوسیستم جسورانه ایده افراد خلق میشود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور ابراز امیدواری کرد که در زمینه بازار سرمایه با راهاندازی تابلوی بورس برای شرکتهای دانش بنیان و نیز در زمینه فرهنگ سازی دانش بنیان با راهاندازی صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه موفق عمل شود.
به گفته وی، وام مکانیزم خوبی برای تامین سرمایه شرکتهای دانش بنیان نوپا نیست و باید عدد قابل توجهی از سرمایه این شرکتها از محل سرمایه گذاری جسورانه تامین شود.
ستاری یادآور شد: با توجه به نبود اکوسیستم دانشبنیان و غلبه اقتصاد نفتی بر کشور، در حال حاضر به جایی رسیدهایم که کشور را با پول نفت هم نمیتوانیم اداره کنیم، پول نفت یعنی اینکه باید با استخدام دولتی مشکل اشتغال را رفع کنیم؛ در صورتی که در حال حاضر این امکان فراهم نیست؛ چراکه پول نفت به ما یاد داده که راههای ساده وجود دارد.
وی با تاکید بر این که قطعا آینده کشور را با پول نفت نمیتوانیم تامین کنیم، اظهار کرد: تمام سیستم اقتصادی، دانشگاهی، فرهنگ و زندگی روزمره مردم باید تغییر کند و باید این فرهنگ جدید را در جامعه ترویج دهیم.
ستاری با ابزار تاسف از این که به دانشجو و نیروی جوان کشور به دید کارآفرین و کسی که ارزش آفرینی میکند، توجه نمیشود، افزود: این در حالی است که در گذشته به این افراد توجه میشده و افراد شاخص بسیاری در کشور و تمدن و تاریخ ایران با فرهنگ کارآفرینی کهن داشتهایم.
بر اساس این گزارش، در این آیین تفاهمنامه همکاری دو جانبه برای توسعه بخش دانش بنیان و تامین مالی شرکتهای دانش بنیان بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان بورس و اوراق بهادار امضاء و از پنج صندوق سرمایه گذاری جسورانه رونمایی شد.
.
حمایت ۶ میلیاردی وزارت ارتباطات از تأسیس شتابدهندههای جدید
معاون فناوری وزیر ارتباطات با اشاره به حمایت از کسبوکارهای فناوری محور در استانهای کشور، گفت: رقمی پیرامون ۲۰۰ میلیون تومان برای تشکیل شتابدهندههای جدید در استانها اختصاص میدهیم.
امیرحسین دوایی در نشست خبری صبح امروز با اشاره به برنامههای حمایتی معاونت فناوری وزارت ارتباطات از طرحها و شرکتهای استانی، اظهار کرد: سرمایهگذاری 6 میلیارد تومانی در تأسیس شتاب دهنده کسبوکارها، اعطای وام قرض الحسنه به شرکتهای مستقر در شتابدهندههای استانی با سرمایهگذاری صندوق کارآفرینی امید و اعطای وام به شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد بخشی از برنامههای حمایتی ماست.
معاون فناوری وزیر ارتباطات ادامه داد: در بخش حمایت از راهاندازی شتابدهندههای استانی، اگر یک شتاب دهنده خبره با استانداریها مذاکره کرده و خواستار تشکیل شتابدهندهای دیگر شوند، رقمی پیرامون 200 میلیون تومان به آنها اختصاص مییابد تا به تجهیز زیرساختها بپردازند.
وی خاطر نشان کرد: این اعتبارات به شکل قرض الحسنه است و بازپرداخت آن با نرخ بهره 4 درصد است. قطعا زمانی میتوانیم به موفقیت شرکتهای نوپا امید داشته باشیم که ذیل مدیریت باتجربه وارد کسبوکار شده باشند.
او گفت: هدف از این حمایتها و سرمایهگذاریها، جایگزینی درآمدهای حاصل از توسعه فناوری با درآمدهای نفتی است.
.
نتایج دومین روز مسابقات جهانی ربوکاپ آلمان اعلام شد
رییس کمیته ملی ربوکاپ ایران نتایج لیگهای دانش آموزی و دانشجویی مسابقات بین المللی ربوکاپ 2106 آلمان را اعلام کرد.
دکتر موسی خانی با اشاره به دومین روز برگزاری مسابقات جهانی ربوکاپ، گفت: در دومین روز مسابقات در رده دانش آموزی تیم علامه طباطبایی در بخش فوتبالیست انفرادی در رنکینگ تیمها با 5 راند بازی، در جایگاه سوم قرار گرفت. همچنین دبیرستان علامه حلی 10 در وزن سبک در جایگاه پنجم ایستاد.
وی با اشاره به جایگاه تیم دبیرستان علامه حلی افزود: تا پایان روز دوم مسابقات، دبیرستان علامه حلی در وزن آزاد در جایگاه ششم رنکینگ قرار دارد.
دکتر موسی خانی با معرفی جایگاه لیگهای فوتبالیست گروهی دانش آموزی در دومین روز مسابقات گفت: در بخش فوتبالیست گروهی، تیم فوتبالیست وزن سبک علامه طباطبایی در جایگاه دوم قرار گرفت. همچنین تیم دبیرستان علامه حلی 10 در بازیهای گروهی یا سوپر تیم در وزن سبک جایگاه نخست را از آن خود کرد؛ این تیم در وزن آزاد نیز جایگاه دوم را به دست آورد.
وی بازیهای روز سوم را تعیین کننده خواند و افزود: در روز سوم مسابقات ربوکاپ به طور قطع وضعیت و جایگاه این تیمها مشخص خواهد شد.
رییس کمیته ملی ربوکاپ ایران با اشاره به بازیهای انفرادی، تصریح کرد: در بازیهای انفرادی که طی دو روز گذشته انجام شد، تیم انرژی اتمی از گروه خود صعود کرد که در روز سوم مسابقات جایگاه اول تا سوم این تیم مشخص میشود.
دکتر موسی خانی با بیان اینکه تیم علامه طباطبایی نتوانست از گروه خود صعود کند، خاطر نشان کرد: در این بخش و در روز پایانی مسابقات، بازیهای گروهی یا سوپر تیم بخش «کو اسپیس» انجام میشود که نتایج نیز همان روز مشخص خواهد شد.
رییس کمیته ملی ربوکاپ کشورمان همچنین در خصوص نتایج لیگهای مختلف دانشجویی، از پیشتازی تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در بیشتر لیگهای این مسابقات خبر داد.
دکتر موسی خانی افزود: در لیگ فوتبالیست سایز کوچک تیمهای MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه تهران با غلبه برحریفان خود به مرحله یک هشتم راه یافتند.
وی ادامه داد: همچنین در لیگ فوتبالیست سایز متوسط تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین بعد از سه برد مقابل تیمهای آمریکا، کانادا و پرتغال و یک باخت مقابل تیم آلمان به مرحله یک هشتم پایانی صعود کرد. در لیگ فوتبالیست انساننما (سایز بزرگ) نیز تیم باسط پژوه و دانشگاه ایلخچی تبریز به مرحله بعد صعود کردند.
رییس کمیته ملی ربوکاپ ایران گفت: در لیگ امدادگر واقعی تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین طی سه دوره بازی همچنان پیشتاز این لیگ است. در لیگ امدادگر مجازی نیز تیمهای MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، دانشگاه امیرکبیر و مدرسه رسالت همچنان با کسب امتیازات لازم به عنوان سه تیم برتر به کار خود ادامه میدهند.
دکتر موسی خانی در پایان خاطرنشان کرد: در لیگ شبیه ساز عامل تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین که عنوان 4 دوره قهرمانی این بازیها را یدک میکشد، همچنان با کسب امتیازات لازم صدرنشین است. تیم دبیرستان فرزانگان از تهران نیز در این لیگ به عنوان تیم دوم تعقیب کننده MRL است.
.
درخشش تیمهای دانشگاه امیرکبیر در مسابقات جهانی ربوکاپ آلمان
تیمهای دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکینک تهران) در مسابقات بینالمللی ربوکاپ 2016 آلمان خوش درخشیدند.
در این مسابقات که از روز 10 تیر ماه امسال در شهر لایپزیگ کشور آلمان در حال برگزاری است، دانشگاه صنعتی امیرکبیر با سه تیم رباتهای شبیه ساز امداد و نجات، انسان نمای سایز نوجوان و فوتبالیست سایز کوچک حضور دارد که در پایان روز دوم این رقابتها توانستند با پشت سرگذاشتن رقبای خود به مرحله بعد صعود کنند.
در این مسابقات تیم رباتهای شبیه ساز امداد و نجات موفق شد با برتری برابر همه رقبای خود به مقام به مرحله دوم راه پیدا کند. در رقابتهای لیگ ربات های انسان نمای سایز نوجوان، تیم دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شد تا با پشت سر نهادن رقابتهای مقدماتی، به مرحله نیمه نهایی این رقابتها صعود کرده و در این مرحله و در روز سوم مسابقات به دیدار تیم قهرمان دورههای قبل یعنی آلمان برود.
همچنین تیم رباتهای فوتبالیست سایز کوچک دانشگاه امیرکبیر نیز توانست با پشت سرگذاشتن رقبای خود از کشورهای ژاپن و کلمبیا به عنوان تیم نخست به مرحله یک چهارم این رقابتها صعود کرده و منتظر بازی خود در این مرحله باشد.
بیستمین دوره مسابقات جهانی ربوکاپ 2016 با حضور بیش از 200 تیم ازدانشگاهها و مدارس و آموزشگاههای مختلف از 45 کشور دنیا از روز پنج شنبه، 10 تیرماه آغاز به کار کرده که دانشگاه صنعتی امیرکبیر با سه تیم در لیگ رباتهای شبیهساز امداد و نجات، رباتهای فوتبالیست سایز کوچک و رباتهای انساننما شرکت کرده است.
.
ایران در جمع 10 کشور برتر علمی در حوزه دریا قرار گرفت
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به آمار منتشر شده از سوی سایت نظام رتبهبندی سایماگو، از ارتقای رتبه ایران در تولیدات علمی حوزه مهندسی دریا خبر داد.
دکتر سورنا ستاری درباره این ارتقای رتبه اظهار کرد: بر اساس آمار منتشر شده نظام رتبهبندی سایماگو، ایران در سال 2015 بالاتر از کشورهای استرالیا، آلمان ایتالیا و فرانسه در رتبه نهم تولیدات علمی رشته مهندسی دریا قرار گرفت.
ستاری در ادامه گفت: کشور ایران با انتشار 342 مقاله در حوزه مهندسی دریا و رشد 18 درصدی نسبت به سال 2014 جایگاه نهم را به خود اختصاص داده است.
این در حالی است که ایران در سال 2014 با 289 مقاله در رتبه 11 و پایینتر از کشورهای فرانسه و آلمان قرار داشت.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور همچنین اظهار امیدواری کرد که این رشد علمی بتواند منجر به توسعه فناوریها و صنعت دریایی کشور شود.
.
مسابقات شبکه هوشمند انرژی ایران برگزار میشود
دومین دوره مسابقات شبکه هوشمند انرژی ایران، 29 و 30 مهرماه امسال در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار میشود.
دکتر محمد امین لطیفی، دبیر برگزاری این دوره از مسابقات با اعلام خبر فوق اظهار کرد: این رقابتها تحت نظر انجمن شبکه هوشمند انرژی ایران و با هدف گسترش نفوذ مفاهیم شبکه هوشمند انرژی در جامعه و شناسایی نخبگان علمی این حوزه برگزار میشود.
وی افزود: با توجه به گسترش استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، اهمیت مبحث مانیتورینگ در شبکه هوشمند برق و تأثیر مفهوم اینترنت اشیا، این مسابقات در سه محور طراحی بهینه منابع تولید پراکنده در شبکه هوشمند، طراحی و ساخت دستگاه تحلیلگر توان و مدیریت انرژی در خانههای هوشمند برگزار میشود.
لطیفی با بیان اینکه در این مسابقات تیمها با روند انجام کامل یک پروژه علمی- تحقیقاتی آشنا میشوند، ادامه داد: این تیمها در ابتدا و تا روز 19 مردادماه باید گزارش طراحی اولیه خود را ارائه کنند که پس از تأیید توسط کمیته داوری به مرحله طراحی و ساخت وارد میشوند.
عضو کمیته آموزش و تحقیقات انجمن شبکه هوشمند انرژی ایران اضافه کرد: پس از این مرحله، تیمها گزارش طراحی دقیق و ساخت پروژه را تا دوم مهرماه به دبیرخانه مسابقات ارسال کرده و درنهایت روزهای 29 و 30 مهرماه جهت انجام آزمون عملیاتی و شرکت در مسابقات در دانشگاه صنعتی اصفهان حضور مییابند.
لطیفی با ابراز قدردانی از حامیان این مسابقات از جمله پژوهشگاه نیرو، سازمان انرژی اتمی ایران و سازمان بهرهوری انرژی، اظهار امیدواری کردکه با توجه به اعلام حمایت صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه وزارت صنعت، معدن و تجارت، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و دفتر توسعه سرمایهگذاری اتاق بازرگانی استان اصفهان، تیمهای برگزیده این دوره از مسابقات، بتوانند ایدهها و طرحهای خود را در جهت ایجاد شرکت ها و محصولات دانش بنیان پیش ببرند.
عضو هیأت علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان در پایان تصریح کرد: علاقهمندان میتوانند به منظور کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در این مسابقات به وب سایت http://icsg.iut.ac.ir مراجعه کنند.
.
با عضویت در کانال رسمی تکرا در تلگرام از آخرین اخبار روز تکنولوژی مطلع باشید.
.
منبع: farsnews ، tasnimnews ، isna