اوایل ماه جاری بود که شرکت تسلا قراردادی را با شرکت برق Transgrid به امضا رساند که به موجب آن برق خانههای ایالت نیو سات ولز (پرجمعیتترین ایالت استرالیا) را بهوسیله پاور پکهای خود تأمین کند و اکنون پیروز مناقصهای برای ساخت ایستگاه ذخیره برق در هورنسدال در نزدیکی جیمزتاون استرالیای جنوبی شده است.
ماه مارس (اسفند سال گذشته) بود که ایلان ماسک در اظهارنظری جالب اعلام کرد، مشکلات برق ایالت استرالیای جنوبی را حل خواهد کرد. کارآفرین و مبتکر مشهور گفته بود، اگر نتواند ظرف ۱۰۰ روز یک ایستگاه ذخیره برق ۱۰۰ مگاواتی را راهاندازی کند، این ایستگاه ذخیره برق را بهصورت رایگان در اختیار مقامات ایالت قرار خواهد داد.
ایلان ماسک این پیشنهاد را در توییتر و در جواب میلیاردر و مدیرعامل شرکت Atlassian، مایک کانن بروکس داد. این گفتگو پس از اظهارات نظرهای لیندون ریو، مدیر و معاون شرکت تسلا انجام گرفت. ریو اوایل پیش از این گفته بود، شرکت تسلا میتواند مشکلات برق این ایالت را با احداث ایستگاه برق ۱۰۰ تا ۳۰۰ مگاوات ساعتی حل کند. ریو هم همچون مدیرعامل شرکت، اعلام کرده بود، تسلا قادر به احداث این ایستگاه ظرف ۱۰۰ روز است.
ایالت استرالیا جنوبی در ماههای گذشته، با خاموشیهای برق دستبهگریبان بوده است. خصوصا در اوایل ماه فوریه 2017 که موج گرمای کشنده دمای هوا را به بالای ۴۰ درجه سانتیگراد رسانده بود. مقامات استرالیایی در پی این خاموشیها دلایل زیادی را موجب بروز این مشکل دانستهاند، ازجمله، تقاضای بیشازحد انتظار. اما موضوع خاموشیها به بحثی سیاسی هم تبدیل شد که در آن دولت استرالیا پذیرفت که انرژیهای فسیلی قادر به تأمین نیازهای کشور نیست.
در ماههای پس از این اظهارنظر نیروگاههای سوخت زغالسنگ زیادی در استرالیا بسته شدند و گردهماییها و فعالیتهای اجتماعی زیادی برای کمک به حل مشکل خاموشیهای استرالیای جنوبی انجام شد. مالکم ترنبول نخستوزیر استرالیا در این بین حتی از بازگشت سوختهای فسیلی بهعنوان بخشی از طرح پیشنهادیاش صحبت به میان آورد؛ اما تکنولوژی شرکت تسلا میتواند به تداوم استفاده از انرژی بادی، خورشیدی و دیگر منابع انرژی تجدید پذیر در استرالیا کمک کند.
شرکت تسلا قرار است، پاور پکهای سیستم ذخیرهسازی برق یک مزرعه خورشید 100 مگاواتی را در این منطقه بسازد. این پاور پکها از انرژی تولید شده مزرعه بادی ساخت شرکت نئوئن، تأمینکننده انرژیهای تجدید پذیر فرانسه بهره خواهند برد. به این ترتیب، انتظار میرود که شبکه برق ایالت استرالیایی جنوبی در ساعات اوج مصرف قابلاعتمادتر شود.
ایستگاه ذخیره برق شرکت تسلا امکان ذخیره مقادیر بالایی برق که از منابع تجدید پذیر به دست میآیند را دارد و تکنولوژی تسلا امکان مدیریت برق در خلال ساعات شلوغ را دارد؛ چیزی که میتواند درنهایت به حل مشکل خاموشی برق چند ماه اخیر در جنوب شرق استرالیا کمک کند.
تسلا در بیانیهای اعلام کرد که: “پس از اتمام عملیات ساختوساز در دسامبر 2017، این سیستم به بزرگترین پروژه ذخیرهسازی باتری لیتیوم یونی جهان تبدیل میشود و میتواند برق بیش از 30 هزار خانه را فراهم کند.”
این رقم تقریبا همان تعداد خانههایی است که سپتامبر سال گذشته، پس از قطعی برق در استرالیایی جنوبی بدون برق مانده بودند، در این قطعی حدود 1.7 میلیون نفر در استرالیا بدون برق مانده بودند. ایلان ماسک، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت تسلا، از امضای این قرارداد هیجانزده است. ماسک باافتخار اعلام کرد که سیستم پاور پک هورنسدال، به بزرگترین سیستم باتری جهان تبدیل میشود.
به گزارش روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد، جی ودریل، نخستوزیر استرالیا گفته است که انتظار دارد، این همکاری فوقالعاده موجب تثبیت سیستم برقرسانی کشور و همچنین کاهش هزینه آن شود. او گفت: “ذخیرهسازی باتری، آینده بازار انرژی ملی ما است و چشم جهان رهبری ما در این زمینه را دنبال خواهد کرد.”
ایالت استرالیای جنوبی دارای میزان فراوانی باد و آفتاب است که میتواند برای تأمین انرژی مورد استفاده قرار گیرد. ایالت استرالیایی جنوبی در حال حاضر، بزرگترین مصرفکننده انرژیهای تجدید پذیر در استرالیا است، اما این منابع انرژی در تمام طول سال در دسترس نیستند. مقامات ایالت استرالیا جنوبی اعلام کردهاند، این پروژه جدید یکی از پروژههای در دست انجامی است که قرار است تا سال ۲۰۲۰ خروجی انرژیهای تجدید پذیر را دو برابر کند.
به نظر میرسد، اکنونکه انرژی خورشیدی در سراسر جهان در حال ارزانتر شدن است، بهترین زمان ممکن برای شروع ذخیرهسازی این انرژی طبیعی رایگان و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی باشد.
.
منبع: sciencealert