در حاشیه رونمایی از کارپوشه ملی ایرانیان، در خصوص رفع فیلتر یوتیوب و بلاگ اسپات برای مراجع دانشگاهی صحبتهایی به میان آمد. در راستای این پالایش هوشمند، اعمال سیاستهای مختلف برای گروههای مختلف مورد نیاز است.
یکی از بحثهایی که در پالایش هوشمند باید مورد توجه قرار گیرد و اکنون زیرساختش فراهم شده همین موضوع فیترینگ است که برای گروههای مختلف، سیاستهای مختلف اعمال شود؛ زیرا به کار بردن یک مکانیزم پالایش برای همه مطلوب نیست.
محمدجواد آذری جهرمی، معاون وزیر ارتباطات در این خصوص گفت:
برای مثال به خبرنگاران می توان اشاره نمود. خبرنگاران نیاز به سایتهای خبری دارند که شاید به دستور مقامات قضایی از دسترس خارج شده باشند و آنها از دسترسی به این منابع محدود شدهاند. اما اکنون زیرساختهای لازم برای پیادهسازی نظام پالایش در سالهای آینده به وجود آمده است.
وی در ادامه افزود:
باید نسبت به گروههای کم سن و سالتر هم فکری کرد و مراقبتهای بیشتری اعمال نمود و به کسانی که نیاز به دسترسیهای علمی یا سیاسی دارند، دسترسی بهتری بدهیم. بنابراین با رفع فیلتر این دو سرویس، مرحله آزمایشی این کار آغاز میشود و میتوانیم این را یک تحول جدی در نظام پالایش در نظر گرفت.
محمد جواد آذری جهرمی در ادامه افزود:
در این راستا سوالاتی در مورد سایت های مختلف وجود دارد که اقدام به فروش وی پی انهای غیرمجاز می نمایند که البته این کار از مصادیق مجرمانه بوده و ترویج شیوههای دور زدن فیلترینگ است. اگر سایتی خرید و فروش وی پی ان انجام میدهد، از این دسته است و لازم است تا مسئولین آنها را شناسایی کرده و عملیات لازم در این زمینه را انجام دهند.
وی درباره سایتهایی که باید فیلتر شود خاطر نشان کرد که همیشه یک تناقض وجود دارد و نقشی مترتب بر وزارت ارتباطات نیست. معاون وزیر ارتباطات در انتها گفت:
ما در حوزه فیلترینگ تمام فشارها را متوجه بخش فنی کار که وزارت ارتباطات است میکنیم اما لازم است تا دیگران نیز مسئولت خود را به درستی انجام دهند و افرادی که در پلیس فتا هستند نیز باید در این خصوص اظهارنظر نمایند.
.
منبع: isna