راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

درخشش دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد کامپیوتر

درخشش دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد جهانی کامپیوتر

المپیاد جهانی کامپیوتر (International Olympiad in Informatics) یا IOI یک رقابت برنامه‌نویسی است که سالانه برای دانش‌آموزان دبیرستانی برگزار می‌شود. هدف از برگزاری این آزمون شکوفایی و شناسایی استعداد دانش‌آموزان در سطح جهان است. همچنین المپیادهای ریاضی، فیزیک، شیمی، کامپیوتر، نجوم و زیست شناسی نیز در سطح جهانی برگزار می‎گردند.

راهنمای خرید تکراتو

المپیاد جهانی کامپیوتر 2017 به میزبانی ایران برگزار گردید که در این رقابت‎ها کشور ژاپن مقام اول و کشور ایران مقام چهارم جهان را به دست آورد.

در سال ۱۹۸۹، اولین IOI در پراوتس بلغارستان برگزار شد و ایران اولین تیم خود را در سال 1370 برای شرکت در این رقابت‎ها اعزام نمود. تیم ایران در این رقابت‎ها توانست مدال‎هایی رنگارنگ به دست آورد.

سال کشور میزبان رتبه ایران از نظر مدال رتبه ایران از نظر جمع نمره
2000 چین 3 6
2001 فنلاند 11 13
2002 کره جنوبی 10 11
2004 یونان 6 5
2005 لهستان 16 13
2006 مکزیک 10 7
2007 کرواسی 8 9
2008
2009 بلغارستان 11 8
2010 کانادا 11 12
2011 تایلند 18 13
2012 ایتالیا 5 8

المپیاد کامپیوتر 2013 نیزدر کشور استرالیا برگزار شد که تیم ایران توانست در این رقابت نیز به مقام ششم جهانی دست یابد. تیم ایران همچنین در المپیاد 2015 قزاقستان نیزبا کسب 2 مدال طلا، یک نقره و یک برنز به مقام ششم و در سال 2016 روسیه به مقام سوم این رقابت‎ها دست یافت.

کشور ایران توانست برای بار سوم میزبانی این رقابت‎ها را به دست آورد و علت آن درخشش دانش‌آموزان سطوح علمی المپیادهای دیگر، به‌ویژه کامپیوتر است. لازم به ذکر است که جمهوری اسلامی ایران جزو 10 کشور برتر حیطه المپیاد کامپیوتر است.

درخشش دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد جهانی کامپیوتر

میزبانی ایران برای 82 کشور جهان

در سال 2013 بود که ایران پیشنهاد برگزاری المپیاد 2017 کامپیوتر را به کمیته بین‌المللی این المپیاد ارسال نمود و خواهان میزبانی این رقابت‌ها شد.  اعضای این کمیته در بهمن ماه سال 95 به تهران آمدند و از نزدیک روند اجرایی این رویداد جهانی را بررسی کردند و در ادامه کمیته جهانی المپیاد با برگزاری المپیاد جهانی کامپیوتر 2017 در ایران موافقت کرد.

رئیس کمیته المپیاد جهانی کامپیوتر 2017 تهران درباره روند برگزاری گفت:

در کمیته جهانی کامپیوتر، سه کمیته «بین‌المللی» ، «علمی» و «فنی» وجود دارد که در هرکدام از این کمیته‌ها، دارندگان مدال‌های جهانی کامپیوتر از جمهوری اسلامی ایران عضو هستند و این اعضا برای میزبانی، جلسات متعددی را با دیگر اعضای کمیته‌ها داشته‌اند. طراحی سه سامانه «آماده‌سازی سؤالات»، «ترجمه سؤالات به زبان‌های مختلف» و «پایش شبکه» از ویژگی‌های این دوره از المپیاد است.

درخشش دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد جهانی کامپیوتر

تعیین سرنوشت تیم ها در پاسخگویی به 6 سوال

المپیاد در دو نوبت برگزار گردید و در هر نوبت 6 سوال در اختیار گروه‎ها قرار گرفت. هر نوبت آزمون شامل 3 سوال بود که در اختیار شرکت کنندگان قرار داده شد و هر شرکت کننده باید در مدت زمان 5 ساعت به آنها پاسخ می‌داد. هر تیم 50 بار می‎توانست برای پاسخ سوالات تلاش کند یعنی دانش‌آموزان تا ۵۰ بار می‌توانند پاسخ خود را اصلاح نمایند.

امتیاز نیز بر اساس پاسخگویی به 6 سوال محاسبه می‎شد و هر سوال 100 امتیاز را دربرداشت و جمع امتیازات 600 بود. بر اساس قوانین، به یک دوازدهم تیم‌ها مدال طلا، دو سوم تیم‌ها مدال نقره و سه دوازدهم حائز مدال برنز خواهند شد.

لازم به ذکر است که پاسخگویی به سوالات با استفاده از زبان‌های کامپیوتری پاسکال، C و  ++C بود.

درخشش دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد جهانی کامپیوتر

برگزاری المپیاد 2017 کامپیوتر

تیم ژاپن در این رقابت‎ها 3 مدال طلا به دست آورد و توانست جایگاه نخست را به دست آورد. پس از آن تیم‌های چین و روسیه رتبه‌های دوم و سوم این رقابت را از آن خود نمودند.

به دلیل میزبانی ایران با 2 تیم در این رقابت‎ها شرکت داشت که تیم اصلی توانست یک مدال طلا و 3 نقره بدست آورد و جایگاه سوم جهانی را از آن خود کند. تیم دوم ایران نیز در جایگاه یازدهم قرار گرفت.

رتبه‌بندی کشورها در این رقابت جهانی علمی به شرح زیر است:

رتبه نام کشور
1 ژاپن
2 چین
3 روسیه
4 ایران
5 تایوان
6 لهستان
7 رومانی
8 انگلستان
9 استرالیا
10 ایتالیا
11 تیم دوم جمهوری اسلامی ایران

.

منبع: isna

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر