در چند سال گذشته شاهد هجوم خودروهای چینی به بازار ایران بودیم و انواع نمونههای بی کیفیت و از رده خارج تا خودروهای متوسط و مجهز با کیفیت و قیمت مناسب وارد بازار ایران شدند. شرکت کارمانیا نیز دست به واردات و مونتاژ محصولات شرکت چینی BYD زد که خودروی سدان سایز کوچک BYD F3 جدید یا BYD L3 نیز یکی از آنهاست که در این نوشته به بررسی آن خواهیم پرداخت.
شرکت BYD Auto
شرکت BYD Auto چین یکی از زیر مجموعههای شرکت BYD (مخفف Build Your Dreams) بوده که فعالیت خود در زمینه ساخت خودروهای سواری را از سال 2003 آغاز نموده است. این شرکت علاوه بر ساخت خودروهای سواری، در زمینه تولید خودروهای الکتریکی، اتوبوس و لیفتراک نیز فعالیت دارد. از سایر خودروهای تولید شده توسط این شرکت میتوان به نمونههای زیر اشاره کرد:
- BYD F0 در کلاس بدنه خودروهای فوق کوچک (Supermini)
- BYD F5 Suri در کلاس بدنه خودروهای سدان سایز کوچک (Compact Sedan)
- BYD F6 در کلاس بدنه خودروهای سدان سایز متوسط (Mid Size Sedan)
- BYD F7 در کلاس بدنه خودروهای سدان سایز متوسط (Mid Size Sedan)
- BYD G6 در کلاس بدنه خودروهای سدان سایز متوسط (Mid Size Sedan)
- BYD S3 یا BYD Song در کلاس بدنه خودروهای شاسی بلند سایز کوچک یا کراس اوور (Compact SUV/Crossover)
- BYD S6 در کلاس بدنه خودروهای شاسی بلند سایز متوسط (Mid Size SUV)
- BYD e6 الکتریکی در کلاس بدنه خودروهای چند منظوره (MPV)
خودروهای الکتریکی
البته شرکت BYD که به عنوان تسلا (Tesla) چین نیز شناخته می شود، شرکتی است که امید زیادی به آینده داشته و با توجه به آینده خودروهای هیبریدی و الکتریکی در بین عامه مردم، دست طراحی خودروهایی با این تکنولوژی زده است. علاوه بر نمونههایی مانند BYD e6, BYD e5, BYD Qin که در حال حاضر در خط تولید این شرکت قرار دارند و در کشورهای اروپای غربی به عنوان خودروهایی مناسب حمل و نقل عمومی به کار می روند، نمونههایی تمام الکتریکی یا هیبریدی از خودروهای فعلی یا نمونههایی جدید نیز مانند خودروهای فهرست زیر، خط تولید BYD را تسخیر خواهند کرد:
- BYD F6DM یا BYD F6e در کلاس بدنه خودروهای سدان سایز متوسط (Mid. Size Sedan) که نسل جدید BYD F6 به حساب می آید
- BYD Shang در کلاس بدنه خودروهای تجاری سایز کوچک (Light Commercial Vehicle)
- BYD Yuan در کلاس بدنه خودروهای شاسی بلند سایز کوچک (Compact SUV)
تاریخچه BYD F3
BYD F3 برای اولین بار در سال 2005 میلادی به بازار کشور چین ارائه شد. نسل اول BYD F3 طولی برابر با 4.605 میلیمتر، پهنایی برابر با 1.705 میلیمتر، ارتفاعی برابر با 1.490 میلیمتر و فاصله دو محور عقب و جلویی برابر با 2.600 میلیمتر داشته و از نظر ابعاد قابل مقایسه با خودروی دنا (Dena) شرکت ایران خودرو بود. نسل دوم این خودرو در سال 2013 در نمایشگاه خودروی پکن و با نام BYD F3 Plus به نمایش در آمد و به نوعی یک کپی چینی از تویوتا کرولا (Toyota Corolla) بود.
این شباهت به حدی بود که برخی از قطعات داخلی و مکانیکی این دو خودرو نیز قابل تعویض با یکدیگر بودند. این خودرو در سال 2014 مورد تغییرات ظاهری (Facelift) قرار گرفت و با استفاده از جلو پنجره، آیینههای جانبی، سپر و چراغهای عقبی و جلویی جدید به بازار ارائه شد. BYD F3 Plus در سال 2015 نیز مورد فیس لیفت قرار گرفت و به عنوان نسل جدید BYD F3 راهی بازار شد. خودروی مورد بحث ما این نمونه است که با نام BYD F3 New به فروش می رسد.
BYD F3 New
شرکت BYD از ابتدای حضور به عنوان شرکتی شهرت داشت که از طرحهای سایر خودرو سازان در تولید نمونههای خود استفاده میکرد. BYD F3 New نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در بخش طراحی بدنه بخصوص در بخش جلویی شباهت زیادی به تویوتا کرولا نسل یازدهم دارد. این خودرو طولی برابر با 4.610 میلیمتر، پهنایی برابر با 1.716 میلیمتر، ارتفاعی برابر با 1.480 میلیمتر داشته و فاصله دو محور عقب و جلوی آن نیز برابر با 2.615 میلیمتر است. از لحاظ ابعاد می توان BYD F3 New را با تویوتا کرولا نسل یازدهم مدل سال 2014 میلادی با طول 6.420 میلیمتر و یا جک جی 5 (JAC J5) با طول 4.590 میلیمتر مقایسه کرد.
طراحی ظاهری
BYD J3 New با توحه با قیمت پایه در کشور سازنده، ظاهری مناسب و قابل قبول دارد. چراغ های جلویی کشیده بوده و با جلو پنجره با طرح کروه نسبتا باریک این خودرو یک منحنی با قوس کم را ایحاد کرده که همانطور که اشاره شد، شباهت زیادی با تویوتا کرولا نسل یازدهم دارد.
در بخش کناری BYD J3 New از سه خط جانبی استفاده شده که خط بالایی از بخش میانی گلگیر جلو شروع شده و با حرکتی مستقیم و ساده و با عبور از میان دستگیره های درها، به بخش ابتدایی چراغ های عقبی منتهی می گردد. خط دوم اندکی پایین تر بوده و با عبور از زیر چراغ راهنمای جانبی و با انحای تیز در بخش انتهایی به گلگیر عقب می رسد. خط پایینی نیز انتهای گلگیر جلو آغاز شده و پس از عبور از چرخ عقب، راه خود را تا بخش پایین سپر عقب ادامه می دهد. اما تایرها سایز کوچکی داشته و نمایی ارزانقیمت را به BYD F3 New می دهد.
بخش عقبی نیز با استفاده از چراغ های چند ضلعی با بخش بالایی منحنی و نوار کرومی سرتاسری، سپر عقبی برآمده با دیفیوزر (Diffuser) کوچ، هرچند نمای زیبایی نداشته اما در کل هماهنگی نسبی با سایر بخش های BYD F3 New دارد.
از تجهیزات موجود در بخش خارجی این خودرو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- چراغ های جلویی مجهز به لامپ های هالوژن
- چراغ های عقبی مجهز به لامپ های LED
- چراغ های روشنایی در روز (Daytime Running Lights)
- چراغ های مه شکن (Fog Light) در هر دو بخش عقبی و جلویی
- آیینه های جانبی با تنظیم الکتریکی مجهز به چراغ راهنما و سیستم گرم کن
- رینگ های اسپرت آلیاژی 15 اینچی
- تایرهای سایز 195/60/15
طراحی داخلی و کابین
کابین BYD F3 New نسبت به مدل های قبلی این خودرو شاهد پیشرفت بوده و نمایی زیبا را برای راننده و سرنشینان فراهم می کند. یک صفحه نمایش بزرگ رنگی لمسی نیز در وسط داشبورد تعبیه شده که در کنار خروجی های دوگانه 5 ضلعی سیستم تهویه مطبوع در بالا و کنترلرهای مدور سه گانه در بخش پایین، هماهنگی قابل قبولی دارد. البته نمی توان از این صفحه نمایش انتظار کیفیت و زمان پاسخگویی مانند خودروهای اروپایی و یا حتی خودروهای کره ای و ژاپنی را داشت. صفحه نمایش پشت آمپر نیز از نوع LED بوده با رنگ بندی جذاب، با سایر اجزای کابین هماهنگی لازم را دارد.
صندلی های نیز با پوششی از چرم با کیفیت متوسط پوشیده شده ولی پلاستیک استفاده شده در ساخت داشبورد هرچند در مقایسه با خودروهایی مانند خاندان پراید از کیفیت بالاتری برخوردار شده اما در مجموع مانند اکثر خودروهای ساخت چین کیفیتی پایین تر از حد متوسط دارد. اما از لحاظ امکانات BYD F3 New با توجه به فهرست نسبتا کامل خود، برای بازار ایران نمره قابل قبولی کسب می نماید.
از تجهیزات موجود در این خودرو که احتمالا در بازار ایران عرضه خواهد شد می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:
- صندلی های با روکش چرم
- دوربین کمکی دنده عقب
- دوربین جانبی تعبیه شده در بخش زیری آینه جانبی
- سیستم ورود و استارت خودرو بدون نیاز به کلید (Keyless)
- سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک نسل قدیم (Air Conditioning)
- سیستم یخ زدایی برای شیشه عقب
- چراغ مطالعه در هر دو بخش عقبی و جلویی خودرو مجهز به لامپ های LED
- صفحه پشت آمپر LED
- آیینه وسط با قابلیت کاهش دت نور در شب به صورت اتوماتیک
- کنترلرهای سیستم صوتی، تلفن همراه و دوربین کمکی عقبی بر روی غربیلک فرمان (Steering Wheel)
- سیستم صوتی مجهز به 4 بلندگوی جداگانه به همراه 3 تیوتر
- صفحه نمایش رنگی لمسی بزرگ 8.0 اینچی
- قابلیت اتصال به گوشی های تلفن همراه از طریق فناوری بدون سیم بلوتوث به منظور پاسخگویی تماس ها
- ورودی کارت حافظه SD، USB و AUX
- خروجی برق 12 ولت در بخش جلویی
- در صندوق عقب با قابلیت باز شدن به صورت الکتریکی
تجهیزات ایمنی
از لحاظ تجهیزات ایمنی و کمکی راننده، BYD F3 New در پایین ترین سطح ممکن برای خودروهای مدرن امروزی قرار داشته و در مجموع مجهز به هیچ سیستم کمکی رانندگی غیر از دوربین کمکی دنده عقب و سنسورهای کمکی پارک در بخش عقب که با پرداخت مبلغ اندکی بر روی هر خودرویی قابل نصب است، نشده و مطابق سایر نمونه های چینی موجود در بازار، تنها با آرایش ظاهری و تجهیز به امکانات رنگارنگ داخل کابین، با توجه به فرهنگ رانندگی و جاده های بسیار بد با کمترین استاندارد ایمنی به علاوه بدترین کیفیت ممکن برای روکش جاده و آسفالت، خودرویی نا امن با ظاهری موجه را در اختیار مشتریان قرار می دهد.
از تجهیزات ایمنی موجود در BYD F3 New که بنا بر اعلام شرکت کارمانیا، “سیستم هشدار بسته نبودن کمربندهای ایمنی برای سرنشینان جلو” نیز یکی از آنهاست، می توان به موارد محدود زیر اشاره کرد:
- 2 کیسه هوای ایمنی در جلو (راننده ، سرنشین کناری)
- ترمز ضد قفل (ABS)
- سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)
- سنسورهای کمکی پارک در بخش عقبی
- کمربند ایمنی سه نقطه ای برای تمام صندلی ها
- صندلی عقب مجهز به اتصالات ایزوفیکس (ISOFIX) برای قرار دادن صندلی کودک
- قفل مرکزی و سیستم ضد سرقت
- فرمان هیدرولیک
موتور و پیشرانه
پیشرانه موجود برای BYD F3 New که یک موتور نسبتا جدید با کارایی متوسط به حساب می آید، یک نمونه چهار سیلندر خطی 16 سوپاپه DOHC با زمانبندی متغیر بوده که با حجم دقیقی 1.498 سی. سی. توانایی تولید نیرویی معادل 107 اسب بخار در دور موتور 5.800 RPM را داشته و حداکثر گشتاور تولیدی آن نیز برابر با 145 نیوتون متر است که در دور موتور بالای 4.800 RPM در اختیار راننده این خودروی 1.2 تنی قرار می گیرد. این نیرو توسط دو جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک مجهز به کلاچ دوبل تیپ ترونیک با قابلیت دستی و یا 5 سرعته دستی به چره های جلویی BYD F3 New منتقل می گردد.
البته این پیشرانه موجود در بی وای دی F3 New عملکرد قابل قبولی برای یک خودروی کوچک شهری داشته و هر چند با توجه به زمان 11 ثانیه ای برای رسیدن به سرعت 100 کیلومتر در ساعت از حالت سکون، خودرویی کند و تنبل به حساب می آید، اما توانایی رسیدن به حداکثر سرعت 170 کیلومتر در ساعت را دارد. مصرف سوخت BYD F3 New نیز در حدود 6.2 لیتر در هر 100 کیلومتر مسافت سیکل ترکیبی (شهری/بزرگراهی) بوده که رقمی مناسب در بازار ایران به حساب می آید. بر اساس اعلام شرکت کارمانیا این خودرو از لحاظ آلایندگی محیط زیست، موفق به کسب استاندارد Euro 5 شده است.(!)
قیمت و رقبا بی وای دی F3 New در بازارهای جهانی
BYD F3 New یا BYD L3 در بازارهای جهانی با قیمتی در حدود 16.000 دلار معادل 62 میلیون تومان با احتسال دلار 3.900 تومانی در زمان نگارش به فروش می رسد. از خودروهای موجود در بازه قیمتی بی وا دی F3 New می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:
- هیوندای اکسنت (Hyundai Accent) با قیمتی در حدود 16.000 دلار (معادل 62 میلیون تومان)
- فورد فیستا (Ford Fiesta) با قیمتی در حدود 15.000 دلار (معادل 58 میلیون تومان)
- کیا فورته یا کیا سراتو (Kia Forte یا Kia Cerato) با قیمتی در حدود 17.500 دلار (معادل 68 میلیون تومان)
- هیوندای النترا (Hyundai Elentra) با قیمتی در حدود 18.000 دلار (معادل 70 میلیون تومان)
البته اینها نمونه هایی هستند که هم از کیفیت ساخت بالاتری برخوردار بوده و هم از توانایی ها و امکانات و گزینه های سفارشی متعددی سود می برند.
قیمت و رقبا بی وای دی F3 New در بازار ایران
بی وای دی F3 New در بازار ایران با قیمتی در حدود 70 میلیون تومان (معادل 18.500 دلار) قیمت گذاری شده که رقمی بالا برای خودرویی با این سطح از و ویژگی ها به شمار می آید. از رقبای بی وای دی F3 New در بازار ایران که امکاناتی در اندازه های این خودرو را ارائه کرده و به نسبت تجهیزات و تواناییها با قیمت مناسب تری نیز به فروش می رسند، می توان به خودروهای فهرست زیر اشاره کرد:
- بسترن B50F با قیمتی در حدود 80 میلیون تومان
- چری آریزو 5 (Chery Arizo 5) با قیمتی در حدود 82 میلیون تومان
- جک S5 با قیمتی در حدود 95 میلیون تومان
- کیا سراتو مونتاژی با قیمتی مابین 85 میلیون تومان تا 100 میلیون تومان
خریداران ایرانی با پرداخت این مبلغ در بازارهای جهانی، قادر به تملک نمونه های صفر کیلومتر خودروهایی در کلاس بدنه سدان سایز کوچک شهری و یا حتی متوسط بوده که کیفیت و توانایی و نام و شهرت بسیار درخشان تری از بی وای دی F3 New دارند. تعدادی از این نمونه ها عبارتند از:
- فورد فیوژن (Ford Fusion) با قیمتی در حدود 23.500 دلار (معادل 92 میلیون تومان)
- هوندا سیویک (Honda Civic Si) با قیمتی در حدود 25.000 دلار (معادل 97.5 میلیون تومان) در مدل پایه
- تویوتا کمری (Toyota Camry) با قیمتی در حدود 25.000 دلار (معادل 97.5 میلیون تومان) در مدلهای پایه
- سوبارو WRX با قیمتی در حدود 28.000 دلار (معادل 109 میلیون تومان) در مدل پایه
سخن آخر
هرچند بی وای دی F3 New یک خودرو با امکانات قابل قبول و ظاهر و طراحی داخلی و خارجی مناسب در مقایسه با بیشتر خودروهای اینچنینی موجود در بازار ایران داشته، اما با توجه به برچسب قیمت 70 میلیمون تومانی بی وای دی F3 New خرید نمونه های کار کرده کیا سراتو، کیا النترا، تویوتا کرولا و ام جی 6 در کلاس بدنه خودروهای سدان و یا نمونه هایی مانند هیوندای i10 ، هیوندای i20 و یا ام جی 3 در کلاس بدنه خودروهای هاچ یک گزینه های بهتری نسبت به آن خواهند بود.
مشخصات فنی بی وای دی F3 New در یک نگاه
1.5 DOHC | |
حجم موتور (سی سی) | 1.498 |
تعداد سیلندر | 4 |
قدرت موتور (اسب بخار) | 107 |
گشتاور (نیوتون. متر.) | 145 |
تعداد سوپاپ | 16 |
گیربکس | 6 AT / 5 MT |
سیستم انتقال قدرت | چرخهای جلویی (FWD) |
مصرف سوخت (شهر) | – |
مصرف سوخت (بزرگراه) | – |
مصرف سوخت (ترکیبی) | 6.2 |
تولید CO2 در هرکیلومتر (گرم.) | – |
ظرفیت باک (لیتر.) | 50 |
شتاب 0 تا 100 کیلومتر در ساعت | 11 |
حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت) | 170 |
طول ﴿میلیمتر﴾ | 4.610 |
پهنا ﴿میلیمتر﴾ | 1.716 |
ارتفاع ﴿میلیمتر﴾ | 1.480 |
فاصله دو محور ﴿میلیمتر﴾ | 2.615 |
ارتفاع از زمین ﴿میلیمتر﴾ | – |
وزن ﴿کیلوگرم﴾ | 1.200 |
حجم محفظه بار (لیتر.) | 430 |
قیمت پایه (میلیون تومان) | 70 |
جناب قاسمی
بنده مدتهاست در مورد f3 تحقیق کردم
و تست اون رو در کشورهای موجود از جمله عربستان و اروگوعه و…. دیدم و تا اگهی فروش اون در کشورهای امریکای جنوبی
در مورد کیفیت باید در حد پولی که پرداخت میکنید توقع داشته باشید با قیمت حدود 50 میلیون تومن هیچ خودرویی قابل قیاس با f3 نیست
خودروی دست دوم ریسک بالایی داره و با 50 تومن هم یه نمونه ی 10 سال کارکرد خودرویی مثل مزدا یا 15 سال کارکرد ماکسیما رو میشه خرید که قطعا عمر خودشونو کردن و هر لحظه ممکنه که یه هزینه ی زیاد برتی تعمیر سر دست صاحبشون بزارن
اما برسیم به بحث اکسنت این خودرو 100 میلیون تومن قیمت داره و f3 با نصف این قیمت میتونه همون کار رو انجام بده
در مورد به سر و صدا افتادن کابین هم که شما کمری رو هم تست کنید با این وضع خیابان ها همه ی خودروها بعد از مدتی نابود میشن
بهتون پیشنهاد میکنم در یوتوب تست f3 رو که اقای حسن کتبی انجام داده ببینید
ممنون از توجه و پیگیری شما دوست عزیز. در اولین زمانی که فرصت پیدا کنیم BYD F3 را به طور دقیق تست خیابانی خواهیم کرد. قطعا اگر بی وای دی f3 با قیمت 50 میلیون تومان وارد بازار بشه، توانایی رقابت با نمونههای با قیمت حداقل 10 میلیون بالاتر رو داره. اما در مورد خودروی دست دوم، من شخصا” از سال 1390 تا حالا یک MG 550 داشتم که هنوز که هنوزه اتاقش به صدا نیفتاده، با وجود اینکه معمولا با سرعتهای بالا از خندقهای خیابانها عبور میکنم! با مبلغی در حدود 60 تومن میشه یه همچین نمونهای را تهیه کرد و از همه لحاظ (قدرت موتور، طراحی کابین، امکانات و تجهیزات ایمنی، کمکی رانندگی و رفاهی و طراخی ظاهری) میشه MG550 رو یک نمونه قابل احترام با قیمت مناسب در بین خودروهای دست دوم و کارکرده دونست.
این ماشین قیمتش 50 میلیون تومنه نمونه ی دنده دستیش. اتوماتیکش هم زیر شصت میلیونه. هفتاد میلیون از کجا اومد؟؟؟؟؟؟!!!!!!!
این ماشین رقیب دنا+ و جک جی 5 دستی و چری 550 هستش و تو بازه قیمتی 40 تا 60 باید مقایسه بشه. درسته که بهیچ وجه نمیتونه با خودرویی مثل هیوندا اکسنت و یا کیا سراتو و تویوتا کرولا و … رقابت کنه ولی در این رنج قیمتی از رقباش میتونه خیلی بهتر عمل کنه.
با 50 میلیون چه خودروی صفر کیلومتری به جز این رو میشه پیشنهاد داد به کسی؟؟؟ دنا+ ؟؟؟
این ماشین با شتاب 11 ثانیه ضعیف و کُنده ولی دنا+ با شتاب 13 ثانیه ای قدرتمنده؟؟؟
والا منکه تو نمایندگی سوارش شدم هم نرم و بی سر و صدا بود(که اینو میزاریم پای نو بودنش) و هم عملکرد گیربکسش شبیه ال نود بود و بهیچ وجه دنا+ و جک نمیتونن رقابت کنن. از نظر کیفیت هم که همگی در حد پایینی هستن. بهتره یک مقدار واقع بین بود. انتظار داریم این ماشین رو با قیمت 20 میلیون بدن ولی ویران خودرو ماشین های چند ده سال پیش رو با قیمت 40 میلیون به بالا بده… .
دوست عزیز، با احتساب هزینه های جانبی که برای BYD F3 مجبور به پرداخت خواهید بود و هزینه سود زمان خواب، مبلغ پرداختی شما بسیار بیشتر از مبلغ پداختی درج شده خواهد شد. BYD F3 خودروی خوبی در بازارهای جهانی نیست و با قیمت آن می توان نمونه هایی مانند نیسان میکرا و یا تویوتا یاریس را تهیه کرد. به دلیل موقعیت شغلی ، اطلاع کافی از لوازم یدکی و مصرفی خودروهای چینی و همچنین کیفیت آنها دارم و روزانه مجبور به پیگیری چندین و چند شکایت در خصوص این لوازم هستم. دنا، رانا و یا مثالهای شما البته خودروهایی کم کیفیت هستند ولی این دلیلی بر خوب بودن BYD F3 نخواهد بود. این خودرو قطعا کند بوده و پس از چند ماه سواری با آن، به دلیل استفاده از مواد اولیه با کیفیتی در حدود خاندان پراید و مدلهای ایرانی شده پژو، به شدت به صدا خواهد افتاد. این خودرو چند سالی است که در بازار آمریکای جنوبی استفاده شده و نتایج نوشته های ما بر اساس اطلاعات حاصله از ارزیابی BYD F3 در آنجا است. هیچ دلیل وجود ندارد که حتما خودرویی صفر کیلومتر را خریداری کنید. با اندکی گشت و گذار موردهایی بسیار با کیفیت تر از BYD F3 در بازار خودروهای دست دوم پیدا خواهید کرد…
سلام. این خودرو با قیمت 49 میلیون و 800 هزار تومان در مدل دستی پیش فروش شده و دیماه تحویل خواهد شد. سوال من این است که این برچسب قیمت 100 تومان برای این خودرو را از کجا آوردید؟
الان قیمت بی وای دی اس 6 شاسی تقریبا 100 میلیونه، نه این خودروی سدان. ضمنا داخل آپارات تست هر دو خودرو توسط گروه اسب بخار موجوده…..
شاید BYD F3 در نگاه اول با کپی از تویوتا کرولا جذاب به نظر برسد، اما توجه به درج عبارتی مانند “هشدار نبستن کمربند ایمنی” در دفترچه راهنمای این خودرو، قطعا نشان از کیفیت بسیار بالای آن دارد. این خودرو هنوز در بازار به صورت عمومی حاضر نبوده و قطعا با قیمت بسیار بیشتری از آنچه که شما به آن اشاره نمودید، به دست پیش خریداران خواهد رسید. اما نباید این نکته را از نظر دور داشت که BYD یک برند رو به رشد در بازار چین بوده و در حال حاضر مدل های الکتریکی آن در کشورهایی مانند انگلستان، به عنوان خودروی عمومی استفاده می شوند. BYD F3 نیز مانند سایر همطرازان چینی خود مانند ولکس C30 و یا ولا V5 بوده و قطعا در بازارهای جهانی، یک خودرو قابل قبول به حساب نمی آید. تعصبتان ار کنار بگذارید و به جای خرید BYD F3 صفر کیلومتر، یک نمونه کارکرده از خودروهای کره ای را انتخاب کنید. قطعا ضرر نخواهید کرد. اگر استقبال خریداران بخت برگشته ایرانی نبود، بیش از 90 درصد چینی های بزک کرده و نا امن موجود در بازار ایران نمی توانستند سود سرشاری را در جیب واسطه های وابسته به حکومت سرازیر کرده و آن را مامنی برای رده خارج ترین و بی کیفیت ترین نمونه های ساخت این کشور نماید.