سامانه بازار محصولات دانش بنیان با هدف توسعه بازار این نوع محصولات توسط پژوهشگران ایرانی راه اندازی شد. این سامانه به رفع نیازهای صنعت از طریق فناوریهای بومی کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محسن مختاری، مجری طرح سامانه بازار محصولات دانش بنیان اذعان داشت: “هدف از انجام طرح توسعه بازار محصولات دانش بنیان، کمک به رفع نیازهای صنعت از طریق فناوریهای بومی است که این پروژه با حدود سه سال تحقیق و توسعه در مورد مدلهای بازاریابی و تبادل فناوری داخلی و خارجی و بررسی روشهای شبکهسازی فروش طراحی شده است.”
مختاری در ادامه گفت: “این سامانه با دو رویکرد توانمندسازی عرضه و تحریک تقاضا با تمرکز بر محصولات دانش بنیان و فناوریهای بومی فعالیت میکند.”
مختاری معتقد است که از مزایای این سامانه میتوان به مدل شبکهسازی و اطلاعرسانی و بازاریابی آن اشاره کرد که موجب کاهش هزینههای فروش برای تولیدکنندگان و کاهش هزینههای تحقیق و توسعه برای شرکتهای صنعتی و تولیدی میشود.
مجری این طرح، جامعه هدف سامانه بازار محصولات دانش بنیان را خریداران، تولیدکنندگان، متقاضیان فناوری، فناوران و ارائهدهندگان خدمات برشمرد و گفت: “با طراحی این سامانه یک بانک جامع اطلاعاتی به روز و ارزیابی شده بازار، از محصولات دانش بنیان در کشور ایجاد خواهد شد که علاوه بر خدمترسانی به شرکتهای داخلی میتواند کمک شایانی به اقتصاد دانشبنیان کند.”
مختاری مدعی است که تاکنون 90 درصد از پروژه سامانه بازار محصولات دانشبنیان به اتمام رسیده و نوید داد که فاز نهایی سامانه مذکور در انتهای آبان ماه به بهرهبرداری خواهد رسید. وی گفت: ” ارزیابی اولیه محصولات و طرحها جهت ارائه مناسب به خریدار، ارسال اتوماتیک درخواستهای فناورانه به فناوران و شرکتهای تولیدی مرتبط با فناوری مورد نظر و دستهبندی دقیق و کامل محصولات فناورانه براساس بازار از جمله ویژگیهای سامانه محصولات دانشبنیان است.”
مختاری ویژگیهای این سامانه را معرفی ارسال اتوماتیک مشخصات محصولات و طرحهای فناورانه به سرمایهگذاران و متقاضیان راهکار، ارائه مشاوره به شرکتهای تولیدی جهت توانمندسازی فروش، تمرکز سامانه بر محصولات دانشبنیان و فناوریهای بومی، ایجاد سبدهای تخصصی بازاریابی و فروش محصولات دانشبنیان و ایجاد نمایشگاههای تخصصی در سامانه جهت تمرکز بیشتر بر حوزههای پر مخاطب برشمرد.
وی افزود سایت به گونهای طراحی شده که در تمام مرورگرها به یک شکل نمایش داده میشود و تمام نکات مرتبط با موتورهای جستجو در کلیه برنامهها و صفحات در آن رعایت شده است. صفحات و عکس نیز در عین حال که بسیار باکیفیت هستند، از نظر حجم در حداقلترین حالت قرار گرفتهاند. از حیث امنیت نیز، در تراکنشهای صفحات، لینکها قرارگیری صفحات و انیمیشنها استانداردهای گوگل لحاظ شده است. از مشخصات فنی این سایت، میتوانیم به بانک اطلاعاتی سایت اشاره کنیم که بر پایه SQL Server ۲۰۰۸ یا SQL Server ۲۰۱۲ منطبق شده است.
به گفته مختاری، قابلیت نمایش محصولات با فیلتر کردن نام محصول، نام سازنده، اعضا و استانهای کشور، مشاهده پیشنهادها با روش فیلتر نام محصول، نام سازنده، اعضاء و کشورها، قابلیت افزودن فروشگاهها و پیشنهادهای مورد علاقه، از سایر امکانات سامانه بازار محصولات دانش بنیان هستند.
وی کمکها و حمایتهای صندوق صحا را دلیل پیشبرد این این پروژه عنوان کرد و گفت: “تخصصی بودن صحا و ارزیابیها و مشاورههای فنی در مورد طرح و کمکهای دقیق و به موقع دریافتی از این صندوق باعث تسریع در پیشبرد طرح توسعه بازار محصولات دانشبنیان شد.”
.
منبع: mehrnews