این عادتها به علت برداشت اشتباه افراد کمتر استفاده میشوند، اما رهبران موفق این عادات را تمرین میکنند. تواضع یکی از اصولیست که باید جزء رفتار هر مدیری که در دسته رهبران موفق قرار دارد، باشد. تواضع و فروتنی به علت اثرات مختلف، همیشه از آن سوء برداشت میشود.
تصور بعضی افراد این است که مدیر متواضع و فروتن، ترسوست یا تواضعش ناشی از عدم اعتماد به نفس است. تصور عدهای دیگر این است که متواضع بودن مناسب محیط سخت کار نیست. این موارد فقط تصور عدهای است و با حقیقت و اصل واقعیت فاصلهی زیادی دارد.
لغت تواضع اولین بار در کتاب Good to Great به قلم جیم کالینز، جلب توجه کرد. جیم کالینز افرادی را فروتن تلقی میکند که دارای ترکیب ارادهی شدید و فروتنی مفرط هستند، این افراد با توجه به ارادهی فوقالعاده آنها روی مسائل مهم متمرکز میشوند و به نتایج دلخواهشان میرسند.
برونا مارتینوزی، مدیر Clarion Enterprises و نویسندهی کتاب The Leader as a Mench، اذعان دارد: “به همان آدمی تبدیل شوید که دیگران میخواهند از او پیروی کنند.”
5 عادت رفتاری رهبران موفق که تواضع و فروتنی را تقویت میکند
1. بیش از اندازه حرف نزنید!
به جای آنکه از هر فرصتی برای حرف زدن استفاده کنید، به دیگران اجازه دهید در مرکز توجه قرار بگیرند. این راهکار قدرت بسیار زیادی دارد و نتایج خوبی به جای میگذارد.
2. سه کلمه جادویی را همیشه در خاطر نگه دارید.
برای رسیدن به هدفهایتان عبارت “حق با شماست” را فراموش نکنید، این عبارت جادو میکند.
3. تحت هر شرایطی کنترل رفتارتان را در دست بگیرید.
رهبران موفق همیشه رفتارشان را کنترل میکنند. اگر جزء آن دسته از مدیران هستید که به نصیحت کردن افرادتان علاقه دارید، یا همیشه کارهایشان را به آنها گوشزد میکنید اکنون زمان آن رسیده که این رفتار را ترک کنید. آیا میدانید با تحمیل عقیدهتان به دیگران مصلحت را نادیده میگیرید؟
4. از همکارانتان در مورد عملکرد کاریتان سوال کنید.
سوال کردن از همتایان، در مورد نحوه عملکرد و مدیریتتان در بسیاری از موارد به پیشرفت ختم میشود. برای این کار کافیست کمی فروتن باشید و از همکارتان بپرسید “عملکردم چگونه است؟” به یاد داشته باشید در هنگام پاسخ دادن همکارتان نیز تواضع داشته باشید.
5. برای خود الگویی انتخاب کنید.
برای رسیدن به تواضع در کار، فقط باید آن را تمرین کرد، جز این راهی برای فروتن بودن وجود ندارد. به یاد داشته باشید که با به اشتراک گذاشتن موفقیتهایتان با دیگران، زمینه تواضع را به وجود آورده و تمرین را شروع کردهاید.
نکات حاشیهای
هنگامی که روند متواضعانه را در پیش میگیریم، راهی برای رسیدن به دستاوردهای بیشتر و بزرگتر پیدا خواهیم کرد. اینگونه ما بدون اینکه بر رفتار خود تکیه کنیم و فقط نقطه نظرات خود را قبول داشته باشیم، ذهن را آزاد میگذاریم و با تمرینهای هرچه بیشتر روز به روز تمایلمان برای یادگیری از دیگران افزایش مییابد. نقصهایمان را میپذیریم و در جهت رفع آنها تلاش میکنیم. این استراتژی روند ارتباطی ما با دیگران را بهبود میبخشد و اعتماد به نفس را به طرفین هدیه میدهد و سبب کاهش استرس و اضطراب میشود. مزیتهای رقابتی واضحی در تسلط بر فروتنی وجود دارد.
منبع: inc