coinex
otetmarket
خرید بلیط هواپیما

وزیر ارتباطات خواهان اصلاح رویه نادرست فیلترینگ شد!

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد رویه نادرست فیلترینگ سخن گفت و از نمایندگان مجلس درخواست نمود تا گره فیلترینگ را باز کنند.

به گزارش تکراتو، وزیر ارتباطات از نمایندگان خواسته است تا رویه نادرست فیلترینگ را اصلاح کنند. وزیر ارتباطات تاکنون بارها مخالفت خود را با روند فعلی فیلترینگ سایت‌ها، پلتفرم‌ها و اپلیکیشن‌ها به روش‌های مختلف اعلام کرده است. اکنون نیز وی در یک مصاحبه اختصاصی که با همشهری داشته، فیلترینگ را یک دلیل مهم نارضایتی عمومی مردم و چالشی بزرگ برای کیفیت اینترنت کشور اعلام کرده است.

فیلترینگ استارتاپ‌ها و کسب و کارهای اینترنتی صحیح نیست!

جهرمی در مورد مسدود‌شدن سایت‌های استارتاپ‌ها و فیلترینگ‌های غیرکارشناسی اعلام کرد که این موضوع به‌معنای پایین کشیدن کرکره کسب و کار مردم است و بهتر است روشی جایگزین وجود داشته باشد. وی تاکید کرد که نمایندگان مجلس با ارائه طرحی برای اصلاح قانون می‌توانند این چالش را حل کنند.

اظهارات وزیر ارتباطات در مورد رویه نادرست فیلترینگ

اختلالاتی که بعد از فیلترینگ تلگرام ناگهان آغاز شدند چه خواهند شد؟

وزیر ارتباطات اعلام نمود که کیفیت اینترنت یک روند دائمی است و هر چند وقت یک‌بار احتمال تغییراتی در آن وجود دارد. عمده اختلالی که در کیفیت اینترنت به‌وجود آمده بود مربوط به برخی سرویس‌دهنده‌های بین‌المللی بود که مسیر روتینگ اینترنت ایران را به‌دلیل مسائل مالی و مشکلات پس از تحریم محدود کرده بودند و طبیعتا لازم بود سریعا این مسیرها تغییر کند. این مسئله به‌صورت طبیعی باعث شد که برخی سرویس‌های داخلی کشور از خارج کشور به خوبی در دسترس نباشند.

آیا اینترنت کشور کیفیت مطلوبی دارد؟

وی در پاسخ به این سوال اعلام کرد که اگر بخواهید می‌توانید از طریق سیستم‌های مانیتورینگ به صورت انلاین وضعیت اینترنت کشور را ببینید.

بعد از فیلترینگ تلگرام این افت کیفیت مشاهده شد، آیا ارتباطی بین فیلترینگ تلگرام و کاهش کیفیت اینترنت وجود دارد؟

جهرمی ادامه داد که این درست است که در زمان فیلتر تلگرام کیفیت اینترنت کشور ناگهان افت کرد اما اکنون شرایط کیفیت کلی و عمومی اینترنت کشور به بالاترین سطح خود قبل از فیلترینگ تلگرام بازگشته است.

براساس شاخص‌های فنی افت کیفیت اینترنت در زمان فیلترینگ و وضعیت آن در حالت فعلی قابل مشاهده است. شاخص‌های کیفی براساس بیش از ۳۰ هزار منبع در سراسر کشور سنجیده می‌شوند اما کیفیت فرایندی دائمی است.

فیلترینگ چقدر در نارضایتی کاربران از کیفیت اینترنت تأثیر دارد؟

طبیعتا فیلترینگ یک نارضایتی عمومی و چالشی برای موضوع کیفیت اینترنت است. همواره بخش مهمی از نارضایتی مردم از کیفیت اینترنت به‌خاطر در دسترس نبودن سایت‌ها و سرویس‌هایی است که قصد استفاده از آنها را دارند. این مسئله هم قابل کتمان نیست.

آیا بخش مهمی از نارضایتی مردم به‌خاطر این است که می‌خواهند از سرویس‌هایی استفاده کنند که فیلتر شده‌اند؟

جهرمی ادامه داد که اکنون نمی‌تواند ارزیابی کند و بگوید که این مسئله بوده یا نبوده است. وی ادامه داد که در هر صورت درباره این مسئله قبلاً صحبت کرده‌ و استدلالات را گفته‌ است.

 اصلاح رویه نادرست فیلترینگ

به ‌نظر شما می‌توان تهدیدات اینترنت را کنترل کرد ؟

جهرمی تاکید کرد که باید توجه داشت که از فرصت‌ها درست استفاده شود تا تهدیدات نتوانند تاثیری داشته باشند. وی ادامه داد که آقای دادستان این مسئله را به صراحت می‌گویند و مابقی کسانی که موافق این ایده هستند هم فریاد می‌زنند که باید فیلتر کرد و بست.

در بسیاری از موارد مرجع فیلترینگ مشخص نیست؛ مثلا وقتی سایت چند استارتاپ فیلتر شد، مشخص نبود مرجع فیلترینگ این سایت‌ها کجاست؛ نظر شما چیست؟

آذری جهرمی ادامه داد که مرجع فیلترینگ طبق قانون مشخص است. مرجع فیلترینگ اول کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است که مدت‌هاست تشکیل جلسه نداده است. با وجود این، براساس آیین‌نامه‌اش برای اینکه به موارد غیراخلاقی و خلاف عفت‌عمومی فوری رسیدگی شود، سیستم آنلاینی به‌وجود آمده است. 2 عضو دولتی و 3 عضو غیردولتی عضو سیستم رأی‌گیری این سیستم آنلاین هستند و درباره فیلترینگ سایت‌ها رأی می‌دهند و بسیاری از سایت‌ها را همینطوری و با رأی‌گیری آنلاین می‌بندند. بارها گفته‌ایم که این نظام رأی‌گیری آنلاین درست نیست.

چندبار برای دادستان کل کشور نامه نوشته و همراه مستندات ارسال شده که فرآیند رأی‌گیری آنلاین را صرفا به سمت موضوع‌های غیراخلاقی ببرند؛ اینکه اپلیکیشنی به این فرآیند برده می‌شود و تصمیم‌گیری می‌کنید غیرمنطقی است. بخش دیگری از فیلترینگ هم از سوی قضات است که براساس شکایت‌ها و پرونده‌ها حکم می‌دهند. خوب شما قضاوت کنید کدام‌یک از این روش‌ها به وزارت ارتباطات مرتبط است؟

یعنی به لحاظ حقوقی مثلا یک قاضی در یک شهر کوچک کشور می‌تواند برای فیلترینگ یک پلتفرم در کل کشور تصمیم بگیرد؟

بله، به لحاظ حقوقی این مسئله وجود دارد. بازپرس یک صلاحیت محلی دارد. براساس این مسئله است که برای صدور حکم جهت شهر دیگر نیابت قضایی می‌گیرند. یک قاضی یا بازپرس نمی‌تواند برای یک شهر دیگر تصمیم‌گیری کند.

پس پیشنهاد مشخص شما ورود نمایندگان و ارائه طرحی برای اصلاح روند فیلترینگ است؟

جهرمی در پاسخ اعلام کرد که همان زمانی که نمایندگان اعتراض می‌کردند هم به آنها گفته است که این قانونی است که شما آن را تصویب کرده‌اید، اگر اعتراض دارید اصلاحش کنید.

به نظر شما چگونه می‌توان فیلترینگ انجام داد که باعث نارضایتی کاربران نشود؟

جهرمی در ادامه اعلام کرد که پاسخش 2 کلمه است: پالایش کارشناسی. این راه‌حل مناسب است. اگر غیرکارشناسی هر اقدامی انجام شود و نظرات متخصصان در آن دخیل نباشد، واقعاً سم است. اگر زمانی گفته شود مثلا تخلفی در یک کارخانه خودروسازی به‌وجود آمده نمی‌شود رفت سریع در کارخانه را پلمب کرد. یک قاضی حتما نظرات کارشناسی و ملاحظه هزاران کارگر و پرسنل را می‌کند. مسئله کارشناسی در قضیه فیلترینگ هم باید نهادینه شود. باید این دیدگاه جابیفتد که نظام کارشناسی و مراحل تصمیم‌گیری وجود داشته باشد و از تصمیم‌های دفعی پرهیز شود.

 

آیا در زمینه ای تخصص و تجربه کافی را دارید؟ دانش خود را با کاربران تکراتو به اشتراک بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

.

منبع: asriran

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر