راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

بررسی جوانب فیلترینگ در کشور ؛ آیا اینستاگرام فیلتر می‌شود؟

اینستاگرام هم در صورت عدم همکاری به سرنوشت تلگرام دچار خواهد شد. این جمله‌ی سیدابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی است.

به گزارش تکراتو، سیدابوالحسن فیروزآبادی، با حضور در یک برنامه گفتگو به سوالاتی در مورد فیلترینگ تلگرام، اینستاگرام ، هاتگرام و تلگرام طلایی پاسخ داد.

راهنمای خرید تکراتو

صدور دستور فیلترینگ تلگرام، با مخالفت‌های زیادی از سوی مردم و گاها مسئولین روبه رو بود. این پیام سران هنوز هم در کشور فیلتر است و به نظر نمی‌رسد که رفع فیلتر شود. علت این فیلترینگ در ابتدا عدم همکاری این پیام رسان مطرح شد اما در ادامه مشخص شد که هدف ایجاد فرصت برای پیام رسان‌های بومی بوده است.


بیشتر بخوانید: وزیر ارتباطات خواهان اصلاح رویه نادرست فیلترینگ شد!


البته دو نسخه غیررسمی از تلگرام نیز هنوز در کشور در حال فعالیتند و گفته شده که اگر بومی نشوند فیلتر خواهند شد. در ادامه دبیر شورای عالی فضای مجازی در مورد دلایل فیلترینگ تلگرام، فیلترینگ اینستاگرام در صورت عدم همکاری و تکلیف هاتگرام و تلگرام طلایی توضیح می‌دهد.

بررسی فیلترینگ و دلایل آن از زبان فیروزآبادی

طرح سوال از فیروزآبادی با دلایل فیلترینگ تلگرام آغاز شد. وی در پاسخ به این سوال  که چرا تصمیم به فیلترینگ تلگرام گرفته شد، اعلام کرد که از دو سال قبل بحث سنگین فیلتر شدن تلگرام میان مسئولان، نخبگان، طبقات مختلف جامعه، روحانیت و به طور کلی اقشار مختلف مردم مطرح بوده که در له و علیه تلگرام بحث می‌شد و مجموعه فشارهایی نیز در درون حکومت مطرح بوده است.

بررسی جوانب فیلترینگ در کشور

به هر حال قوه قضاییه نظراتی داشتند و در دولت نیز نظرات دیگری وجود داشت، مجموعه اینها منجر به طرحی شد که در شورای عالی فضای مجازی به عنوان ساماندهی پیام‌رسان‌ها تهیه و قرار شد پیام‌رسان‌ها در داخل کشور ثبت و مجوز دریافت کنند و کسانی که ثبت می‌کنند در حقیقت به صورت اتوماتیک مجوز به آنها داده شود و بر اساس یک سری از مشخصات و شاخص‌هایی که تعریف کردیم، مثل تعداد کاربران و غیره، به پیام‌رسان‌های داخلی مزایایی اعطا شود.


بیشتر بخوانید : از فیلترینگ تلگرام تا مسدودسازی فیلترشکن ها ؛ تیشه به ریشه کسب و کارهای آنلاین


همینطور برای پیام‌رسان‌های خارجی چنین شرطی در نظر گرفته شد که اگر پیام‌رسان‌های خارجی تعداد کاربرانشان از یک حدی بیشتر شود باید نمایندگی در ایران داشته باشند که تعهد کند اطلاعات شهروندان ایران در چارچوب سرزمین ایران ذخیره‌سازی شود؛ در مقابل ما نیز به آن پیام‌‌سان خارجی مجوز خواهیم داد و اجازه می‌دهیم از مزایای اقتصادی یک پیام‌رسان که مثلاً درآمد از محل تبلیغات است، در داخل کشور مجاز به  استفاده از آن باشد.

در چارچوب تصمیمی که گرفته شد یک سری جلسات اجرایی برقرار شد که در آن جلسات نقشه راهی تدوین شد و در نهایت با انتخاب 6 پیام‌رسان مناسب از مجموع بیش از 13 پیام‌رسان فعال در کشور، قرار شد آنها مورد توجه قرار گیرند  و مزایایی برای آنها تأمین شود و کمک شود که بتوانند با پیام‌رسان‌های خارجی رقابت کنند.

آیا تمام مسئولین نسبت به مضر بودن فضای تلگرام اجماع نظر داشتند؟

فیروزآبادی اعلام نمود که همه در شورای عالی فضای مجازی متفق بودند که انحصار  تلگرام به ضرر کشور است. حتی رئیس جمهور هم دستور دادند که اقداماتی به عمل آید که کشور از  انحصار تلگرام خارج شود.


بیشتر بخوانید: کمپین نه به فیلترینگ ؛ گفتگوی اختصاصی تکراتو با عادل طالبی در الکامپ ۹۷


آیا بعد از فیلترینگ انحصار تلگرام در کشور شکسته شد؟

به گفته فیروزآبادی پس از فیلترینگ، 30 درصد کاربران از تلگرام خارج شدند. فیروزآبادی ادامه داد که هدف ایده‌آل آنها در حقیقت خروج کامل از انحصار بود و خوشبختانه تا حدودی این هدف محقق شده است. شاید 50 درصد این امر موفق شده باشد و ممکن است تا آخر سال به 90 درصد هم برسد.

آیا تلگرام طلایی و هاتگرام جزء تلگرام هستند؟

فیروزآبادی اعلام کرد که کاربران تلگرام بدون هاتگرام و تلگرام طلایی چیزی حدود 7 الی 8 میلیون است و اگر شما با 43 میلیون مقایسه کنید مشاهده می‌کنید که کشور در این امر بسیار موفق بوده‌است. من با فرض طلاگرام و هاتگرام که حدود 27 یا 28 میلیون یا 30 میلیون است، 30 میلیون با این 7 الی 8 میلیون مشترک دارد. یعنی جمعش 38 میلیون نمی‌شود و جمع آن 30 درصد کمتر از 43 میلیون می‌شود.

آیا برای فیلترینگ تلگرام اجماع نظر وجود داشت؟

به گفته فیروزآبادی برای فیلترینگ تلگرام هیچ اجماع نظری وجود نداشته است و افراد مختلفی از همه طیف‌ وجود داشتند که مخالف آن بوده‌اند.

آیا شما استفاده از هاتگرام و تلگرام طلایی را راهی برای دور زدن فیلتر تلگرام و به عبارتی دور زدن دستور قضایی نمی‌دانید؟

فیروزآبادی اعلام کرد که در واقع تنها یک نفر است که این موضوع را مطرح می‌کند که هاتگرام و تلگرام طلایی فیلترشکن هستند و آن شخص آقای خرم‌آبادی هستند. ایشان فنی نیستند؛ در اصطلاح فنی به اینجور نرم‌افزار، نرم افزارهای کلاینت می‌گویند.

در دستور قضایی مطلبی مطرح شد با این عنوان که دسترسی به محتوای پیام‌رسان تلگرام امکان‌پذیر نباشد اما هاتگرام و تلگرام طلایی این امکان را فراهم می‌کنند، نظر شما چیست؟

فیروزآبادی در پاسخ اعلام کرد که تفسیر این متن با قوه قضاییه است و هاتگرام و تلگرام طلایی با مجوز قضایی کار می‌کنند. آقای خرم آبادی به عنوان یک شخص این حرف را می‌زنند، نه به عنوان یک مقام قضایی. ایشان به عنوان شخص، قضاوتی دارد که آن را در صفحه شخصی خود منعکس کرده است.

 آیا اینستاگرام فیلتر می‌شود؟

تصمیمی برای اینستاگرام هم دارید؟ آیا تاکنون این شبکه با شما همکاری کرده است؟

فیروز آبادی اعلام نمود که اینستاگرام تاکنون هیچ همکاری با آنها نداشته است و اگر همکاری نکند به سرنوشت تلگرام‌ دچار می‌شود. عدم همکاری باعث فیلترینگ می‌شود و به همین دلیل تلگرام هم فیلتر شد.


بیشتر بخوانید: فیلترینگ آژانس های مسافرتی آنلاین به دستور معاون وزیر راه ؛ وقتی قوانینی برای فیلترینگ وجود ندارد


وی ادامه داد که البته اینستاگرام‌ قسمت مخفی شهروندی ندارد و همه چیز در آن دیده می‌شود. در حالی که در تلگرام‌ حوزه‌های مخفی شهروندی‌ وجود داشت یعنی پرایوت‌ چت‌ و گروه‌های کوچک وجود داشت که مخفی بودند اما در اینستاگرام‌ همه چیز دیده می‌شود و بیشتر جنبه بولتنی‌ دارد اما به هر حال فیلترینگ‌ اینستاگرام‌ هم قابل بررسی است.

آیا اینستاگرام‌ فیلتر می‌شود؟ در جلسات شورا موضوع آن مطرح شده است؟

فیروزآبادی ادامه داد که بحث فیلترینگ به عنوان یک تقاضا مطرح شده است و پا به پای تلگرام‌، گروهی در کشور هستند که تقاضای فیلترینگ‌ اینستاگرام‌ را دارند.

توییتر هیچ شرایطی را رعایت نمی‌کند و نه سروری در ایران دارد و نه نماینده ای. پس چرا برخی تقاضای رفع فیلتر توییتر را دارند؟

به گفته فیروزآبادی درخواست رفع فیلتر توییتر یک حق شهروندی است و افراد می‌توانند تقاضای رفع فیلتر آن را داشته باشند‌. البته در این بین  برخی از مقامات عالی رتبه هم چنین تقاضایی دارند ولی وقتی جلوی یک شهروند را نمی‌توان گرفت جلوی یک مسئول‌ را نیز نمی‌توان گرفت.

 

بیشتر بخوانید:

آیا در زمینه ای تخصص و تجربه کافی را دارید؟ دانش خود را با کاربران تکراتو به اشتراک بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

.

منبع: yjc

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر