شرکت سامسونگ در دوربین گوشی های هوشمند پرچمدار نسل جدید خود، از حسگر ISOCELL Bright HMX استفاده خواهد کرد. در این نوشته با امکانات و مشخصات حسگر 108 مگاپیکسلی سامسونگ که کیفیتی در حد دوربین های میان رده حرفه ای دارد، آشنا خواهیم شد.
پیشرفتهای فناوری موبایل در سالهای اخیر در حوزه های متنوعی از کارآمدی تا عملکرد هوشمند، توانسته مزایای بسیاری را در اختیار کاربران قرار دهد. اما یک قابلیت که کاربران همیشه اهمیت بسیار زیادی به آن می دهند پیشرفتهتر شدن دوربین است. شرکت سامسونگ هم از این مسئله کاملا آگاه بوده و همواره تلاش میکند تا پیشرفتهترین فناوریهای دوربین را در اختیار کاربران خود قرار دهد.
ISOCELL Bright HMX ؛ حسگر 108 مگاپیکسلی سامسونگ برای دوربین گوشی های هوشمند
حسگر ISOCELL Bright HMX سامسونگ با دقت 108 مگاپیکسل به عنوان اولین حسگر بالای 100 مگاپیکسل در صنعت گوشیهای هوشمند معرفی شده است. این حسگر که دقتی در حد دوربین های حرفهای متوسط دارد، نه تنها تصاویری بسیار دقیق را ثبت خواهد کرد بلکه این دقت و کیفیت را در شرایط متفاوت و حتی نامناسب نور هم حفظ خواهد کرده و در نمونه هایی مانند گلکسی S11 از آن استفاده خواهد شد.
کیفیت دوربینهای حرفهای در گوشی هوشمند
بعد از توسعه حسگرهای تصویر 0.8 نانومتری توسط شرکت سامسونگ، اکنون حسگر 108 مگاپیکسلی سامسونگ (پشتیبانی از 108 میلیون پیکسل فعال) به بازار عرضه میشود. این تعداد از پیکسل ها به دوربین شما امکان خواهد داد عکسهایی فوق العاده دقیق ثبت کنند که حتی در حالت زوم و بزرگ کردن تصویر هم همان دقت اولیه را حفظ خواهند کرد. این حسگر تصویر از پیکسلهایی با اندازه 0.8 نانومتر استفاده کرده و اولین حسگر موجود در صنعت موبایل است که اندازه 1.33/1 اینچی دارد. این قابلیتها باعث میشود حسگر ISOCELL Bright HMX بتواند حتی در محیطهای کم نور هم نور بیشتری جذب کرده و در واقع در زمان ثبت عکس، بیشتر «ببیند». وجود این حسگر قدرتمند در محیطهای پرنور هم میتواند عکسی با دقت رنگ بسیار بالاتر با ثبت همه ظرافتهای محیط بگیرد.
فناوری ISOCELL Plus هم یکی دیگر از اجزای کلیدی در قدرت حسگر ISOCELL Bright HMX سامسونگ است. این فناوری پیشرفته برای تفکیک پیکسل میتواند از دست رفتن نور را به حداقل رسانده و مانع از آلوده شدن هرکدام از پیکسلهای 0.8 نانومتری با برنگ پیکسل همجوار خود شود. این فناوری با ایجاد یک مانع حول هرکدام از پیکسل ها باعث می شود حسگرهای نورگیر پشتی یا همان BSIها هم از مشکل همیشگی خود یعنی کاهش کیفیت به دلیل اختلاط رنگی پیکسلها در امان بمانند.
مهندسان قبل از این تلاش کرده بودند یک مانع فیزیکی هم بین پیکسلهای همجوار ایجاد کرده و با تفکیک آنها به افزایش نور جمعآوری شده توسط میکرولنزها که توسط فوتودیود جذب میشود کمک کنند، اما این کار هم نهایتا به از دست رفتن نور در سیستم منجر شد. فناوری ISOCELL Plus آن مانع فلزی را با یک ماده نوآورانه جایگزین میکند که میزان هدررفت نور و انعکاس آن را به حداقل میرساند. به این ترتیب فوتودیودها میتوانند نور بیشتری جذب کرده و عملکرد فوق دقیق، حتی با وجود کوچک بودن اندازه پیکسلها داشته باشند.
- بیشتر بخوانید: بهترین دوربین های عکاسی 2019
حسگری با بهترین عملکرد در هر شرایط نوری
وقتی پیکسلها اطلاعات نوری را دریافت میکنند، این اطلاعات قبل از تبدیل شدن به سیگنال دیجیتال، توسط مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC) در معرض یک بهره یا آمپلیفایر سیگنال آنالوگ قرار میگیرد. مقدار Native ISO تنظیمات اولیه دوربین است که برای رسیدن به بالاترین جزییات ممکن در هر تصویر تعیین شده است. انحراف از این تنظیمات میتواند منجر به کاهش یا افزایش ناخواسته حساسیت به نور شود. اما اگر تنها از یک Native ISO استفاده شود، ممکن است در شرایط بسیار کم نور یا پرنور، عکس شما دچار نویز در تصویر شود.
سامسونگ با استفاده از فناوری Smart-ISO در حسگر ISOCELL Bright HMX راهکاری را برای حل این مشکل ارایه است (که شامل استفاده از یک ISO پایین و یک ISO بالا می شود). با استفاده از این فناوری حسگر میتواند بصورت هوشمند و بر اساس میزان نور صحنه، یکی از این دو ISO را انتخاب کرده و به این ترتیب تبدیل سیگنال نور به الکتریکی بهینه شده و دوربین در شرایط نوری متفاوت عملکرد بسیار مناسب تری خواهد داشت.
- بیشتر بخوانید: بهترین دوربین گوشی های موبایل در سال 2019
عکسبرداری در نور کم
از همه مهمتر اینکه حسگر 108 مگاپیکسلی سامسونگ مسئله قدیمی بهترین تنظیمات دوربین برای عکس گرفتن در محیطهای کم نور را برای کاربران حل کرده است. در حالیکه استفاده از پیکسلهای کوچک به افزایش رزولوشن تصویر کمک میکند، بکارگیری پیکسلهای بزرگ هم بهترین راه برای افزایش توانایی حسگر در جذب نور است. لذا پیدا کردن حالت میانی بین این دو برای رسیدن به بهترین کیفیت در محیطهای کم نور بسیار ضروری است و این جایی است که فناوری Tetracell سامسونگ مطرح می شود.
در حسگر ISOCELL Bright HMX سامسونگ یک الگوریتم پیشرفته پیکسلها را متناسب با شرایط نور بازتنظیم کرده و خوشههایی از چهار پیکسل را به شکل تک پیکسل درآورده و در نتیجه پیکسل 0.8 نانومتری به پیکسل 1.6 نانومتری تبدیل می شود. حتی در این حالت هم تعداد پیکسل ها 100 میلیون عدد می شود که یعنی دقت ISOCELL Bright HMX در شرایط کم نور هم 27 مگاپیکسل خواهد بود که بسیار عالی است.
بیشتر بخوانید: بهترین دوربین های فیلمبرداری 2019
فوکوس خودکار حسگر 108 مگاپیکسلی سامسونگ
حسگر ISOCELL Bright HMX سامسونگ علاوه بر فراهم کردن یک فناوری مدیریت شرایط نور پیشرفته، دارای قابلیت فوکوس خودکار Super-PD برای فوکوس سریع و دقیق است. در نتیجه کاربران خواهند توانست از هردوی سوژههای ثابت و متحرک عکسهایی دقیق و واضح بگیرند، حتی اگر نور محیط بسیار کم باشد.
فوکوسهای خودکار معمولی نیازمند آن است که پردازنده بخشهای دارای کانتراست بالا را تشخیص داده و از یک روش آزمون و خطا برای رسیدن به بهترین فوکوس استفاده کنند. اما فوکوس خودکاری که در Super-PD ایجاد شده امکان تشخیص فاز دارد یعنی حسگرهای تصویر موبایل که به پیکسلهای PD دسترسی دارند فورا میتوانند فاصله از سوژه را تشخیص داده و بصورت خودکار بهترین فوکوس را انجام دهند.
با توجه به مجموع قابلیتهای تصویربرداری در محیطهای کمنور، پرنور و فوکوس خودکار، حسگر 108 مگاپیکسلی سامسونگ میتواند تمامی لحظات خاص زندگی شما را با بالاترین کیفیت و در هر شرایطی ثبت کند.
بیشتر بخوانید:
- بهترین انیمیشن های 2019
- بهترین انیمه های 2019
- بهترین فیلم های 2019
- پرفروش ترین فیلم های 2019
- بهترین فیلم های ترسناک 2019
- بهترین فیلم های کمدی 2019
- بهترین سریال های 2019
- بهترین فیلم های 98
- درجه بندی سنی فیلم ها بر اساس استاندارد MPAA
- بهترین انیمیشن های 2018
منبع: Samsung