تنها یک ماه تا پرتاب تلسکوپ جیمز وب ناسا مانده است. این تلسکوپ (جیمز وب) ناسا میتواند حیات بیگانه را تنها در ۲۰ ساعت شناسایی کند. با ما همراه باشید تا اطلاعاتی را از این تلسکوپ برایتان شرح دهیم.
به نقل از آیای، ما فقط چند هفته با نسل بعدی نجوم فاصله داریم! هنگامی که تلسکوپ فضایی “جیمز وب” در ماه دسامبر به فضا پرتاب شود، آغاز فصل جدیدی برای مطالعه جهان هستی است و مقامات ناسا و کارشناسان تصور میکنند که این تلسکوپ فضایی بتواند نشانههایی از اتمسفرهایی را کشف کند که قادر به پشتیبانی از حیات در جهانهای بیگانه فراتر از منظومه شمسی هستند. اما روند ارزیابی این سیارات چگونه خواهد بود و چقدر طول خواهد کشید؟
تنها یک ماه تا پرتاب تلسکوپ جیمز وب ناسا
به نظر میرسد برخی از سیارات میتوانند نشانههای حیات را تنها با پنج تا ۱۰ گذر مشترک از میان ستاره میزبان خود و تلسکوپ، یعنی تقریباً طی ۲۰ ساعت آشکار کنند. البته ممکن است در ۲۰ ساعت متوالی این اتفاق نیفتد، اما این سرعت که با “جیمز وب” تحقق مییابد، برق آسا است.
تلسکوپ فضایی “جیمز وب” مطالعات سیارات فراخورشیدی را متحول خواهد کرد.
روشهای مختلفی برای شناسایی و تجزیه و تحلیل ویژگیهای جهانهای بیگانه فراتر از منظومه شمسی ما وجود دارد. به ندرت پیش میآید که تلسکوپی دنیاهای دور را به همان صورتی که ما سیارات منظومه شمسی را میبینیم، صرفاً از بازتاب نور خورشیدشان ببینید. به همین دلیل است که روش “گذر”(transit) یا “عبور” تاکنون خود را به عنوان قویترین روش ثابت کرده است. روش “گذر” وسیلهای برای شناسایی و مطالعه ویژگیهای یک سیاره از طریق کم و زیاد شدن روشنایی آن حاصل از بازتاب نور ستاره میزبان آن در حالتی است که سیاره از بین ستاره میزبان خود و تلسکوپ عبور میکند. این روش مانند یک خورشید گرفتگی واقعاً کوچک است.
اما وقتی “تلسکوپ فضایی جیمز وب”(JWST) عملیاتی شود، مطالعات سیارات فراخورشیدی را متحول خواهد کرد و احتمالاً اولین فرصت را برای دانشمندان فراهم میکند که بتوانند به جستجوی نشانههای زیستی در جو جهانهای بیگانه از طریق طیفسنجی انتقالی بپردازند.
۳۰۰ میلیون سیاره در کهکشان ما ممکن است از حیات پشتیبانی کنند.
تلسکوپ فضایی “جیمز وب” به دنبال دو ترکیبی خواهد بود که به وجود حیات اشاره میکنند: “متان”(CH۴) “کربن دی اکسید”(C۰۲).
دانشمندان به طور مشخص، در مورد یک نامزد پشتیبانی از حیات به نام “TRAPPIST-۱e” مشکوک هستند که شرایط جوی مشابه با زمین نخستزیستی یا “آرکئن”(Archean) دارد که ۲.۵ تا چهار میلیارد سال پیش در زمین حاکم بود. در حالی که تاکنون هیچ فرضی در مورد ترکیب لایه ابر یا مه این دنیای بیگانه وجود ندارد، محققان دریافتند که “جیمز وب” ممکن است تنها به پنج تا ۱۰ گذر مشترک که از طریق منشور طیفنگار نزدیک به فروسرخ تلسکوپ(NIRSpec) سنجیده میشود، برای تایید نشانههای قوی نیاز داشته باشد. اما این تنها در صورتی اتفاق میافتد که اتمسفر این سیاره صاف باشد و فشار لایه ابر یا مه آن بین ۱۰۰ تا ۶۰۰ میلیبار(۰.۱ تا ۰.۶ فشار جوی زمین در سطح دریا) باشد.
پیتر روملر، مدیر پروژه در آژانس فضایی اروپا (ESA) توضیح داد: “شما احتمالاً انیمیشنهایی درباره نحوه باز شدن این تلسکوپ در فضا دیدهاید، اما آن بصورت تاشده به کورو آمد.”
او به بیبیسی نیوز گفت: “ما در اینجا تجهیزات لازم برای اجرای عملیات استقرار در مدار را نداریم، بنابراین آزمایشات ما تنها محدود است به روشن کردن آن و بررسی تجهیزات الکتریکی آن تا ببینیم آیا همه چیز خوب است.”
بیشتر بخوانید:
- بهترین هدفون های 2021
- بهترین تبلت های 2021
- ارزان ترین تبلت های 2021
- بهترین ساعت های هوشمند 2021
- بهترین مادربردهای 2021
نظر شما درباره نوشتار ( تنها یک ماه تا پرتاب تلسکوپ جیمز وب ناسا ) چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتهای تکراتو با ما به اشتراک بگذارید.