مدیریت فضای مجازی با تعطیل کردن بستر کسبوکار مردم فرق دارد. این بخشی از انتقاد نماینده مجلس از سیاست فیلترینگ است.
حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در نشست روز گذشته خود با محوریت بررسی مسائل فرهنگی کشور با بررسی چالشها و فرصتهای فرهنگی با فعالان فرهنگی، سیاسی و اجتماعی استان همدان با بیان اینکه فتنه همیشه بوده، هست و خواهد بود گفت بنابر فرمایش قرآن کریم، در فتنه است که راست و دروغ مشخص میشود. در فتنه انقلابی بودن یا نبودن، مسلمان بودن یا نبودن مشخص میشود.
بیشتر بخوانید: فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتساپ تایید شد
انتقاد نماینده مجلس از سیاست فیلترینگ
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه باید فضای مجازی مدیریت شود، اما این مغایر با فیلترینگ است گفت:
حرف ما نه فیلتر کردن است و نه تعطیلی شغلها در فضای مجازی، حرف بر سر این است که این فضا جولانگاه اخبار دروغ دشمن نشود.
وی با بیان اینکه در فتنه بعضی رویشهای انقلاب مشخص میشود و برخی هم در جریان این اتفاقات به انحراف میزنند، گفت: «یادمان نرود دشمن از هر اتفاقی برای ایجاد فتنه و آشوب استفاده میکند».
آقاتهرانی در ادامه با تاکید بر لزوم تقویت انجام کار فرهنگی یادآور شد که از ابتدای کار کمیسیون فرهنگی بایست اولویتهایی انجام میشد و قرار بود 4 تا 5 کار فرهنگی جدی انجام شود تا به مسئله فیلترینگ نرسیم.
آقاتهرانی با اشاره به اینکه بحث دوم و اولویتدار فضای مجازی بود افزود:
هشدار دادیم اگر فضای مجازی مدیریت نشود مشکلات بسیاری را شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه ۲ سال است برخی نمایندگان نمیگذارند که فضای مجازی را مدیریت کنیم ضمن اینکه برخی نیز از بیرون فشار آوردند تصریح کرد: «خود آمریکا ۲۷۰ ماده برای فضای مجازی گذرانده است به عنوان مثال اگر تبلیغ ایرانیها در آن باشد باید ببندند به ما که میرسد از آزادی میگویند!»
آقای آقاتهرانی با بیان اینکه مجلس امروز قابل قیاس با مجلس قبلی نیست و باید پای مدیریت فضای مجازی بایستیم گفت:
متاسفانه در فضای مجازی برای مثال از ۱۰ خبری که منتشر میشود بیش از نیمی از آن دروغ است اما نکته اینجاست که ممکن است وقتی دروغ تکرار شود خیلیها آن را باور کنند.
وی با بیان اینکه منافقین که ۱۷ هزار نفر را در کشور شهید کردند امروز نوکر آمریکا هستند ادامه داد: «باید خطر فضای مجازی رها شده را درک کرد و میدان را با فضای مجازی به دست دشمن نداد». رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه 2 هزارم درصد بودجه فرهنگی برای امور دینی است گفت:
بودجه بی بی سی ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار است و چند برابر بودجه فرهنگی ایران و این نشان میدهد که آنها برای فرهنگ خود پول خرج میکنند.
وی با بیان اینکه سرانه بودجه فرهنگی ما برای هر نفر ۹ دلار است اظهار کرد: «این در حالی است که این سرانه در روسیه ۵۰ دلار، چین ۵۹ دلار، ژاپن ۱۸۰ دلار، کره جنوبی ۴۳۹ دلار، ترکیه ۱۸۸ دلار، آلمان ۵۸۴ دلار و رژیم صهیونیستی ۶۵۲ دلار است».
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه با انتقاد از رویکرد مسئولین گفت:
فیلتر کردن جواب نمیدهد و باید مدیریت فضای مجازی را در کشور به دست بگیریم، البته باید این کار زودتر انجام میشد.
او تاکید کرد که حرف ما جمع کردن بستر کسبوکار مردم نیست و این اتفاق نه شدنی است و نه ما به آن مایل هستیم. ما باید بهتر از واتساپ و برنامههای مشابه آن را بیاوریم تا مردم انتخابهای خوبی داشته باشند. رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس افزود:
بچههای این مرز و بوم میتواند باید سرورهای قوی را در داخل کشور ایجاد کنند، ایتا را ۵ طلبه راهاندازی کرد، آقای جهرمی حاضر نبود با اینها بنشیند اما با خارجیها معامله میکرد چون برایش پول داشت.
وی با اشاره به اینکه مردم باید از نمایندگان بخواهند که برای مساله مدیریت فضای مجازی ورود کنند اظهار کرد: «قوانین حجاب باید بهروز شود و دنبال آن هستیم».
بیشتر بخوانید:
- تحریم وزیر ارتباطات توسط آمریکا ؛ زارعپور هم به لیست وزارت خزانهداری آمریکا اضافه شد
- رتبه ایران در فیلترینگ مشخص شد؛ کشوری بالاتر از ایران وجود دارد؟
- مهاجرت کاربران ایرانی واتساپ به تلگرام ؛ پیامد مستقیم فیلترینگ!
- فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتساپ تایید شد
- اعتراض نماینده مجلس به اختلالات اینترنت ؛ «وزارت ناتوان است!»
- نماینده مجلس: طراحان صیانت با اختلال در اینترنت میخواهند مانع آزادی مردم شوند!
دیدگاه شما درباره انتقاد نماینده مجلس از سیاست فیلترینگ چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید و اخبار فناوری را از تکراتو دنبال کنید.