آقاتهرانی؛ رئیس فراکسیون فرهنگی مجلس در خصوص الزام پیشرفت پلتفرم بومی گفت در حوزه فضای مجازی اگر سفت بگیریم خارجیها با ما همکاری خواهند کرد.
آقاتهرانی؛ رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در رابطه پیشرفت در استفاده از پلتفرمهای داخلی گفت: وقتی که بحث تنظیم مقررات در مجلس مطرح شد برای همین بود یعنی نظر مجلس این بود که ما کاری کنیم که سکوهای برنامههای فضای مجازی دست خودمان باشد نه دست بیرونیها، آمریکا، صهیونیستها و اروپاییها، ولی خیلیها نگذاشتند.
بیشتر بخوانید: مهمترین و جدیدترین اخبار فیلترینگ و محدودیت های اینترنتی! / از ضرر قطعی اینترنت تا فیلترینگ اپلیکیشن ها!
بیانات اخیر رئیس فراکسیون فرهنگی مجلس
مرتضی آقاتهرانی رئیس فراکسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با رسانهها، در خصوص اختلالات متعدد نرمافزارهای داخلی اعلام کرد: «ببینید وقتی که بحث تنظیم مقررات در مجلس مطرح شد برای همین بود یعنی نظر مجلس این بود که ما کاری کنیم که سکوهای برنامههای فضای مجازی دست خودمان باشد نه دست بیرونیها، آمریکا، صهیونیستها و اروپاییها، ولی خیلیها نگذاشتند.»
آقاتهرانی گفت: «وقتی که این کار انجام نشد، زمانی که شما به یکباره واتساپ، یا اینستاگرام و تلگرام را میبندید، اگر در داخل هم چیزی نداشته باشید که جایگزین آنها شود، خب مشکل به وجود میآید، این فهمیدنش خیلی سخت نیست.» وی در ادامه تصریح کرد:
«الان هم دیر نشده است، باید وزارت ارتباطات نسبت به تقویت فضای مجازی داخل که خودکفا و ملی است، اقدامات لازم را انجام دهد. این هم برای امروز و الان نیست این را از دیرباز حضرت آقا گفتند و خواستند اما متاسفانه کمتر به این حوزه توجه شده است. من این را میگذارم به حساب اینکه بعضیها یک مقدار دیرفهماند.»
وی همچنین گفت: «فضای مجازی الان بزرگترین قدرت در دنیا است شما میخواهید از آن استفاده کنید و اجازه هم ندهید که سوءاستفاده و خرابکاری کنند، خب این راهکار دارد لذا یککمی باید روی آن فکر کنیم که چه باید کرد. اگر [این فضا را] سپردید به دست بیگانه بعد نباید توقع داشته باشید از آن که به شما خدمت کند.»
نماینده تهران در پاسخ به این سوال که وقتی فضای مجازی بینالمللی را ببندیم چگونه کاربران ما میتوانند براساس نظرات رهبری در عرصه جنگ نرم و جهاد تبیین در فضای بینالمللی حضور یابند، گفت:
«باید این کار را انجام دهیم، نرم افزارهای داخلی واقعا باید بتوانند هم با سرعت بهتر، پهنای بهتر، پاسخگویی بهتر و هوشمندسازی برنامهای بیشتر و بهتر نیازهای مردم را تامین کنند. مانند بلد و نشان که جایگزین ویز شدند. گفتند و معلوم شد که ویز اسرائیلی است خب آمدند در برابر ویز، نشان و بلد را ایجاد کردند، این دو نرمافزار چون خوب عمل کردند، مردم به سمت اینها آمدند.»
آقاتهرانی همچنین گفت: «در حوزه دیگر هم همینطور، الان روبیکا و نرم افزارهای دیگر ایجاد شده است اگر اینها انشاءالله بتوانند از پس تامین نیاز و خواست مردم بربیایند، مردم استقبال میکنند.»
رئیس کمیسیون فرهنگی در خصوص عدم رغبت کاربران خارجی به استفاده از پلتفرم ایرانی گفت:
« آنها فوقالعاده به شما محتاج هستند یا نه؟ محتاج هستند. پس آنها هم میآیند سراغ شما، اگر سفت گرفتید آنها هم میآیند اما اگر شما از اول ترسیدید شما میروید در زمین آنها.»
آقاتهرانی در پاسخ به این سوال که «یعنی شما معتقدید که اگر سفت بگیریم امکان دارد اینستاگرام بییاد و با ما همکاری کند؟»، پاسخ داد: «بله، مانند آنچه که در ترکیه اتفاق افتاد و آمد طبق مقررات این کشور وارد همکاری شد.»
بیشتر بخوانید:
- نهاد مسئول رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ مشخص شد!
- مهاجرت کاربران ایرانی واتساپ به تلگرام ؛ پیامد مستقیم فیلترینگ!
- ضرر قطعی اینترنت تا امروز 23 هزار میلیارد تومان ؛ چیزی بیش از یک سال درآمد نفتی ایران!
- فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتساپ ؛ روزهای تاریک کارآفرینان اینترنتی و تیر خلاص به قلبشان!
دیدگاه شما درباره اظهارات رئیس فراکسیون فرهنگی مجلس چیست؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید و اخبار فناوری را از تکراتو دنبال کنید.