طبق آخرین آمار، هزینه قطعی دستوری اینترنت در جهان به یک عدد باورنکردنی رسیده است. این آمار از سال 2019 تا نوامبر 2022 گرفته شده است.
طبق آمارها رسمی، هزینه قطعی دستوری اینترنت در جهان به عدد باورنکردنی 40 میلیارد دلاری از سال 2019 تا نوامبر 2022 رسیده است. این آمار توسط top10vpn گرفته شده است که در آخرین آمار خود شاخص هزینه جهانی قطع اینترنت در جهان را بدست آورده است. جالب است بدانید که، کشورهای روسیه، میانمار و ایران در صدر این لیست قرار دارند.
بیشتر بخوانید: محدودیتها و قطعی اینترنت حتی تجارت ایران با روسیه را مختل کرده است!
هزینه قطعی دستوری اینترنت در جهان
top10vpn از وبسایتهای مستقل که ویپیانها را از نظر امنیت بررسی میکند و محتوای تحقیقاتی در مورد امنیت و اینترنت منتشر میکند، در بهروزرسانی جدید گزارش «شاخص هزینه جهانی قطع اینترنت»، تاثیر اقتصادی خاموشیهای عامدانه و بزرگ اینترنت و همچنین شبکههای اجتماعی را در سراسر دنیا بررسی کرده است.
طبق این گزارش، برخی از کشورهای دنیا در ۲۰۲۲ بزرگترین خاموشیها و اعمال محدودیتها و در پی آن تاثیرات منفی اقتصادی را شاهد بودهاند. روسیه، میانمار و ایران در صدر لیست قرار دارند که بهترتیب هزینههای ۱۸ میلیارد دلار، ۸۲۷ میلیون دلار و ۶۱۳ میلیون دلار را متحمل شدهاند.
قطع عمدی اینترنت در سراسر جهان هر ساله میلیاردها دلار هزینه و زیان به اقتصاد جهانی تحمیل میکند. top10vpn به کمک ردیاب خود که در واقع ابزاری است که نتبلاکس توسعه داده، پیامدهای مالی این اقدامات را به طور همزمان در مناطق مختلف نظارت میکند، و همچنین مدتزمان و گستره قطعی اینترنت و شبکههای اجتماعی را میسنجد.
تعطیلی شبکههای اجتماعی، خاموشی اینترنت و همچنین اعمال محدودیت به ISPها در این گزارش مدنظر قرار گرفتهاند. خاموشی اینترنت زمانی است که دسترسی کلا بسته شده و اعمال محدودیت زمانی است که سرعت در حد 2G پایین میآید و فقط ارسال پیغامهای متنی و تماسهای صوتی امکان پذیر است. این شکل از دسترسی به اینترنت را نیز میتوان نوعی خاموشی دانست که در دنیای دیجیتالی امروز، نوع شدیدی از سانسور در نظر گرفته میشود؛ سانسوری که فقط حقوق شهروندان را زیر سوال نمیبرد، بلکه تاثیرات منفی اقتصادی را نیز به جامعه وارد میکند.
بزرگترین تعطیلی اینترنت در سال ۲۰۲۲ در روسیه و در پی حمله به اوکراین رخ داد که طی آن دسترسی به اینستاگرام، فیسبوک، توییتر بسته شد. در این میان تقاضا برای ویپیانها در این کشور افزایش قابلتوجهی یافت.
دسترسی به اینترنت موبایل در قزاقستان نیز در پی اعتراضات مردم به مدت تقریبا یک روز کامل در چهارم ژانویه قطع شد. باید اشاره کرد قزاقستان و ازبکستان در رتبه چهارم و پنجم قرار دارند. هند جایگاه ششم را از آن خود کرده است و بعد از آن نوبت اتیوپی، نیجریه، کوبا، ترکمنستان، ترکیه و سودان میرسد. دلیل اعمال محدودیت در هند بنا بر گزارشها، امتحانات سراسری ذکر شده است.
تکنیکهای مختلفی در راستای قطع اینترنت در کشورهای متفاوت به کار گرفته میشود، از کاهش شدید سرعت تا خاموشی سراسری. در این میان، آیاسپیها مجبور میشوند روشهای مختلفی را برای قطع دسترسی به کار بگیرند، مثلا تعطیلی شبکه که با راهاندازی internet kill-switch رخ میدهد. روش دیگر BGP یا Border Gateway Protocol است. در واقع BGP امکان سفر داده از منبع به مقصد را فراهم میآورد. مسدود کردن آیپی و Protocol ، فیلترینگ DNS نیز از دیگر روشهاست.
بیشتر بخوانید:
- کاهش چشمگیر درآمد تبلیغات در نتیجه محدودیتهای اینترنتی
- مهمترین و جدیدترین اخبار فیلترینگ و محدودیت های اینترنتی! / از ضرر قطعی اینترنت تا فیلترینگ اپلیکیشن ها!
- به صفر رسیدن گردش مالی تبلیغات در اینستاگرام ؛ تبعات ادامهدار فیلترینگ برای کسبوکارها!
نظر شما در خصوص هزینه قطعی دستوری اینترنت در جهان چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با ما در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با تکراتو دنبال کنید.