لایحه جامع روزنامهنگاری با تأکید بر عدالت فرهنگی برای تقدیم به مجلس در دستور کار قرار گرفت. این لایحه به زودی وارد صحن علنی میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه آیین گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه، از ارسال لایحه جامع روزنامهنگاری تا آخر دیماه به مجلس شورای اسلامی خبر داد. این لایحه در کمیسیون فرهنگی دولت با هدف رفع چالشها و مشکلات جامعه مطبوعاتی و اهالی رسانه به تصویب رسید. به گفته محمدمهدی اسماعیلی، در این لایحه برنامه ویژهای برای خبرنگارن در نظر گرفتهایم که به زودی اجرایی خواهد شد.
بیشتر بخوانید: ناشران اخبار کذب مجازات میشوند / بزرگنمایی اخبار هم جرم است!
لایحه جامع روزنامهنگاری به زودی به مجلس میرسد
محمدمهدی اسماعیلی روز پنجشنبه در حاشیه آیین گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد:
این لایحه در کمیسیون فرهنگی دولت به تصویب رسیده است و قرار بود آذرماه در هیات دولت بررسی و به مجلس ارسال شود اما دولت و همه وزارتخانه ها در این مدت به صورت شبانه روزی درگیر نشست های فشرده تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۲ بودند و به همین دلیل اندکی تاخیر شد.
وی ادامه داد: «به طور قطع و در دیماه جاری تلاش خواهیم کرد این لایحه جامع رسانهای که میتواند به بسیاری از چالشها و مشکلات جامعه مطبوعاتی و اهالی رسانه پاسخ مثبت دهد در هیات دولت بررسی نهایی و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد:
در این لایحه کار بسیار بزرگی برای خبرنگاران صورت گرفته و به مطالبه چند دههای اهالی رسانه توجه شده است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه این لایحه در کمیسیون فرهنگی دولت تدوین شده است، تصریح کرد: «در لایحه جامع روزنامهنگاری، مشکلات و تنگناهای فعلی اهالی رسانه شناسایی و راهکارهای خوبی برای امنیت شغلی، حمایت و پشتیبانی از روزنامهنگاران و اهالی رسانه ارائه شده است و تلاش می شود این لایحه در دولت انقلابی سیزدهم به سرانجام برسد.»
در لایحه جامع رسانهای که پس از حدود ۲۰ سال در دستور کار و بررسی ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته به مسایل صنفی، اقتصادی و امنیت شغلی خبرنگاران پرداخته شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مشکلات برخی از خبرنگاران برای عضویت در سامانه جامع رسانهای و صندوق اعتباری هنر هم گفت:
معاونت مطبوعاتی پس از احراز صلاحیت خبرنگاران مجوز عضویت آنها در صندوق اعتباری هنر را صادر میکند.
اسماعیلی با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم فجر هم تاکید کرد: «همه جشنوارههای فرهنگی و هنری فجر، به خوبی در حال برگزاری است و با حضور اهالی فرهنگ و هنر، امسال یک دوره درخشانتر و پربارتر را تجربه خواهیم کرد.»
رویکرد دولت و وزارت ارشاد چیست؟
وی با بیان اینکه در سفرهای استانی و شهرستانی به دنبال احصا مشکلات، رفع چالشها و دغدغههای حوزه فرهنگ هستیم، تاکید کرد:
“عدالت فرهنگی” در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شده است که در معنای عملیاتی آن، همه نقاط کشور به طور مساوی از امکانات دولتی بهرهمند میشوند.
اسماعیلی اظهار کرد: «به همه معاونتها و زیرمجموعهها تاکید شده است که استعدادهای فرهنگی و هنری در شهرستانهای مختلف کشور را مورد توجه قرار دهند.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در حوزه آموزش فرهنگی نیز کارهای مهمی با محوریت قرارگاه محرومیتزدایی انجام شده است، اظهار داشت:
این قرارگاه تا کنون نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر را در حوزه فرهنگ و هنر آموزش داده است که این افراد دورههای کارورزی را گذراندهاند و دارای گواهینامه مهارتی هستند.
وی با اشاره به اینکه شهرستان تویسرکان مفاخر فرهنگی و هنری بسیاری دارد، افزود: «عقبماندگیهایی در حوزه های مختلف این شهرستان وجود دارد که در سفر امروز مورد بررسی قرار گرفت.»
اسماعیلی ادامه داد:
برخی از این مشکلات در سفر امروز برطرف میشود و با برنامهریزی دقیق، برای آینده حوزه فرهنگ و هنر این شهرستان و استان همدان همچون دیگر نقاط کشور تصمیمگیری و اقدام های لازم به فراخور نیازها و ضرورت های منطقه ای نیز انجام خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
- سنجش ادعای وزیر ارتباطات در خصوص جزئی بودن اختلالات اینترنت
- حمایت ایران خودرو از کودک همسری ؛ برخی شروط خرید خودرو حذف شد!
- مهمترین و جدیدترین اخبار فیلترینگ و محدودیت های اینترنتی! / از ضرر قطعی اینترنت تا فیلترینگ اپلیکیشن ها!
- کم شدن فروش تا مرز صفر ؛ استارتاپ های گردشگری در حال نابودی؟
- پرداخت وام به کسبوکارهای آسیبدیده از فیلترینگ
نظر شما درخصوص لایحه جامع روزنامهنگاری چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو به اشتراک بگذارید.