بالاخره روز گذشته اولین خودروهای وارداتی از برند “کیاموتورز” وارد کشور شدند. حال سؤال اینجاست که قیمت خودروهای وارداتی چقدر خواهد بود؟
با ورود اولین خودروهای وارداتی به کشور اولین سؤالی که ذهن افراد را درگیر خود میکند، قیمت خودروهای وارداتی است. هدف از واردات خودرو در وهله اول سروسامان دادن به بازار خودرو و شکسته شدن قیمتها است. به گفته کارشناسان قیمت این خودروها در بازار ایران در بهترین شرایط زیر یک میلیارد تومان نیست.
به گزارش تجارت نیوز، واردات خودرو مرحله جدیدی را آغاز کرده است و در این میان، شرکتهای واردکننده خودرو، خودروهای بهخصوص خود را برای واردات به ایران معرفی کردهاند. برخی از این شرکتها نیز شروع به تبلیغات گسترده در کشور کرده بودند. اما اینجا بازهم بحث قیمت این خودروها مطرح شده است که پرچالشترین موضوع در مورد خودروهای وارداتی است.
بیشتر بخوانید: واردات کیا K5 توسط کوشا خودرو قطعی شد [+مشخصات فنی و قیمت احتمالی در ایران]
قیمت خودروهای وارداتی و نقش دلالان در تعیین آن
پیش از تدوین آییننامه مسئولان وزارت صمت و دولت وعده ورود خودروهای اقتصادی به کشور را داده بودند و اعلام کردند خودروهای وارداتی مخصوص قشر متوسط جامعه خواهد بود. اما کارشناسان از همان زمان معتقد بودند که قیمت خودروهای وارداتی کمتر از یک میلیارد تومان نخواهد بود.
حال صحبتهای جدیدی در رابطه با قیمت خودروهای وارداتی شنیده میشود. کارشناسان معتقدند که قیمت این خودروها حتی 1 میلیارد نیز نخواهد بود و با قیمت حداقل 3 میلیارد تومان وارد بازار ایران میشوند.
عماد جعفری، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت:
قیمت خودروهای وارداتی به ایران مشخص نیست. چراکه دولت هنوز تعرفه درستی را به مردم اعلام نکرده است. نکته مهم در رابطه با قیمت خودروهای وارداتی این است که شرکتهای واردکننده پس از واردکردن خودروها، سود 15 درصد را کسب کرده و آنها را در بورس کالا عرضه میکنند.
او تاکید کرد: «خودروهای تولید کشور در بازار آزاد با سه برابر قیمت به فروش میرسد، حال خودرویی که قرار است وارد شود و 20 هزار دلار قیمت داشته باشد، با هزینههای حمل و نقل، تعرفه، سود واردکننده و احتساب دلار 40 هزار تومانی نیز کمتر از سه میلیارد تومان به دست مردم نمیرسد.»
نقش بورس کالا در افزایش قیمت خودروهای وارداتی
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد:
اگر عرضه خودروهای وارداتی به بورس کالا مانند عرضه خودروهای تولید داخل قطرهچکانی باشد، با قیمتی باورنکردنی به فروش میرسند. برای مثال، خودرویی مانند دیگنیتی که 930 میلیون تومان قیمت داشت در بورس کالا با قیمت دو میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت. حال تصور کنید که خودروهای وارداتی که بازار مدتهاست منتظر آنهاست و متقاضی زیادی برای آنها وجود دارد با چه قیمتی در بورس کالا عرضه میشود؟
جعفری افزود: «با روشی که وزارت صمت برای عرضه خودروها پیش گرفته است، خودروها با قیمت بالاتری به دست مشتریان میرسد. در بحث فروش خودروهای تولید داخل، سود به جیب خودروسازان میرود. اما در عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا، سود به جیب دولت میرود. در نتیجه انتظار میرود که خودروهای وارداتی با قیمت بالاتری به دست مشتریها برسد.»
او تاکید کرد:
احتمالا سرنوشت قیمت خودروهای وارداتی مانند دیگنیتی پرستیژ در بورس کالا باشد. چراکه دولت عرضه این خودروها را نیز به صورت قطرهچکانی نگه خواهد داشت.
این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: «گفته شد در سه ماهه پایانی سال ۳۰۰۰ دستگاه خودرو به کشور وارد شود. گرچه به نظر میرسد این وعده نیز عملی نشود، اما این تعداد خودرو برای بازاری که مدتهاست تشنه خودروهای وارداتی است، پاسخگو نیست.»
جعفری ادامه داد:
با مهندسی عرضه خودروهای وارداتی نیز، این خودروها به دست مردم عادی نمیرسد و دلالان در بورس کالا حضور پیدا میکنند و خودروها را خریداری میکنند. سپس خودروهای خارجی را با قیمتی بالاتر به بازار کشور میرسانند.
او توضیح داد: «در این میان، دولت و وزارت صمت شاهد عرضه ناموفق خودرو در بورس هستند. اما هیچ اقدامی در رابطه با عرضه خودرو در بورس کالا صورت نمیگیرد، بلکه خودروهای وارداتی نیز به این بازار سرمایه میفرستند.»
بیشتر بخوانید:
- نخستین محموله خودروهای وارداتی به ایران رسید
- طرح فروش فونیکس FX دی 1401 ؛ اولین مرحله فروش محصول جدید مدیران خودرو [+ شرایط و قیمت]
- پاسخ وزارت صمت به انتقادات پلیس راهور ؛ خبری از واردات خودرو هندی نیست!
نظر شما درباره قیمت خودروهای وارداتی و نقش دلالان در تعیین آن چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.
با واردات خودرو که مستقیما از نمایندگی خریداری نشود که حمل و مالیات آن طبق تعرفه انجام نشود پای آقا و آقا زاده ها را برای رانت جدیدی باز خواهد کرد جالبه واردات شده ولی متاسفانه قیمت تا معلوم است عجیب نیست ؟؟؟؟
کشور شده جولانگاه ثرتمندان و دولت و مجلس نشستن و دارن تماشا میکنن ، چون به نفعشان هست . هم به نفع، منافع شخص و هم به نفع ،منافع دولت.
این وسط تنها قشر ضعیف که آثار کارمند و کارگرو بازنشسته و حقوق بگیران ضربه اصلی رو خوردن.
کجایید بزرگان کشور ، نمبینید چه بر سر مردم داره میاد.
مردم ایران لایق بهترین ها هستن.