فیلترینگ توییتر در ترکیه خبرساز شد. دولت ترکیه در یک اقدام عجیب، شبکه اجتماعی توییتر را فیلتر کرد. هدف از از این کار چیست؟
دولت ترکیه در یک حیکت بحثبرانگیز اقدام به فیلترینگ توییتر در ترکیه کرد. این عمل دقیقاً زمانی رخ داد که کشور ترکیه با بحران زلزله مواجه شده است. معمولاً در چنین زمانهایی دولت باید راههای ارتباطی بیا افراد را هموارتر سازد نه اینکه بهطور کل آن را تخریب کند. البته ایلان ماسک نیز سریعاً نسبتبه این قضیه واکنش نشان داد و گفت: “نگران نباشبد.”
بیشتر بخوانید: توییت کمکخواهی از زیر آوار زلزله ترکیه ؛ اندر مزایای اینترنت آزاد!
فیلترینگ توییتر در ترکیه جنجال آفرید
دولت اردوغان در اقدامی عجیب و غیرعقلانی، دقیقا در زمانی که زلزله در ترکیه آمارهای ترسناکی را ثبت میکند، توییتر که به یکی از ابزارهای مهم در زمینه ارسال اطلاعات توسط شهروندان تبدیل شده بود را فیلتر کرد!
مردم غرب آسیا و خاورمیانه به هیچ وجه با مرگ غریبه نیستند اما آمارهای ترسناکی که از مرگ ۲۰ هزار نفر در زلزله ترکیه و سوریه رسانهای شده، نشاندهنده یک بحران بزرگ و دردناک است. دولت ترکیه در اقدامی غیرعقلانی که برای ما ایرانیها پدیده تازهای نیست، به جای مدیریت بحران سراغ فیلتر کردن پلتفرمی رفته که بسیاری از مردم ترکیه با استفاده از آن مشکلات و اعتراضهای خود را بیان میکردند.
آن طور که خبرگزاری بلومبرگ گزارش کرده، مردم ترکیه از عصر روز چهارشنبه برای دسترسی به پلتفرم توییتر مشکلاتی داشتند. ظاهرا مردم این کشور دیگر بدون استفاده از یک وی پی ان امکان دسترسی به توییتر را ندارند. کمال کلیچدروغلو، رهبر یکی از احزاب اصلی مخالف اردوغان دولت او را به فیلتر کردن توییتر محکوم کرده است.
سوال مهم این است که چرا دولت ترکیه در چنین شرایط حساسی که بسیاری از مردم با استفاده از پلتفرمهایی مانند توییتر به مدیریت بحران کمک میکنند، سراغ فیلتر کردن این پلتفرم رفته است.
البته نکته قابل توجه این است که ایلان ماسک شخصا در حساب توییتر خود اعلام کرده:
دولت ترکیه توییتر را آگاه کرده که به زودی مشکل این پلتفرم حل خواهد شد و کاربران ترکی میتوانند دوباره از Twitter استفاده کنند.
این اولین باری نیست که دولت اردوغان توییتر را فیلتر میکند. این پلتفرم معمولا زمانی که بحرانی در کشور ترکیه اتفاق میافتد محدود میشود اما پس از آن دوباره کاربران میتوانند به آن دسترسی داشته باشند و فیلترینگها دائمی نیستند. یکی از معروفترین نمونههای فیلترینگ این پلتفرم، مربوط به سال ۲۰۱۴ و انتخابات ترکیه بود که در آن سال اردوغان، به مقام ریاست جمهوری این کشور رسید.
بروزرسانی:
در حال حاضر و در عصر روز پنجشنبه، اخباری درباره رفع فیلتر توییتر در کشور ترکیه به گوش میرسد و ظاهرا دوباره کاربران ترک میتوانند بدون نیاز به فیلترشکن به این پلتفرم دسترسی داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
- ایلان ماسک: نجات توییتر از ورشکستگی فقط از من برمیآید!
- پیش بینی دقیق زلزله ترکیه از سه روز قبل توسط یک محقق هلندی!
- رد پیشنهاد فعالسازی اینترنت استارلینک در ترکیه توسط دولت اردوغان
دیدگاه شما درباره فیلترینگ توییتر در ترکیه چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها در میان گذاشته و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.