طبق اعلام سخنگوی وزارت صمت تضمینی برای عدم افزایش قیمت خودرو وجود ندارد اما افزایش عرضه، میزان افزایش قیمت خودرو را به زیر نرخ تورم خواهد رساند.
براساس گزارشی از ایسنا، سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره بر اینکه صحبتهایش مبنی بر این نخواهد بود که خودرو گران نمیشود، صراحتاً اعلام داشت که باید صرفاً ادعا کنیم که با افزایش عرضه، بهطور مسلم میزان افزایش قیمت خودرو به زیر نرخ تورم میرسد و به همین جهت دیگر خودرو جنبه سرمایهای ندارد.
«امید قالیباف» طی گفتوگویی رادیویی با اعلام اشاراتی به اظهار نظر یک ماه قبل خود درباره اتفاقات مثبت در حوزه تولید و اشباع بازار خودرو از خودروهای تولیدی و وارداتی تا بهار 1402 با شفافیت بیشتری صحبت کرد: «بنده اعلام کردم که بازار خودرو ظرف شش ماه آینده به یک نقطه اشباعی در عرضه خواهد رسید؛ اکنون تنها یک ماه و نیم است که از اعلام این ادعا میگذرد. ضمن اینکه تاکنون تولید یک میلیون خودرو محقق شده است و هدفگذاری شد که یک میلیون و 400 هزار دستگاه خودرو تولید شود، اما بازار خودرو و ارز ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند و با افزایش نرخ ارز، تقاضایی در بازار خودرو شکل میگیرد که در حقیقت تقاضا به جهت حفظ ارزش داراییهاست».
وی در ادامه افزود: «در ابتدای آغاز دولت سیزدهم، شرایط خودروسازان به گونهای بود که حدود 700 الی 800 هزار دستگاه به تولید میرسید و نیمی از این تعداد هم در پارکینگها به عنوان خودروی ناقص باقی میماند و عملاً بیشتر از 400 هزار دستگاه تولید کامل نداشتیم. اما اکنون میزان توقف خودروهای ناقص صفر شده و رشد تولید خودروی کامل در دو خودروساز بزرگ 30 درصد افزایش پیدا کرده و رشد تولید خودروها در بخش خودروسازان خصوصی 180 درصد برآورد شده است».
قالیباف ضمن اینکه تورم را یک تهدید بزرگ برای تولید و صنعت قلمداد کرد و بیان داشت: «قدرت خرید مردم هم مسئلهای است که طی 10 سال گذشته متناسب با تورم 50 درصدی افزایش پیدا نکرده و بنابراین توان خرید مردم نه تنها برای خودرو و مسکن بلکه در همه حوزهها کاهش پیدا کرده و وزارت صمت، ذیربط ماجرای ترمیم قدرت خرید مردم نیست».
سخنگوی وزارت صمت ضمن تاکید بر پیچیدگی زنجیره تامین تولید خودرو و جمعآوری 3000 هزار قطعه بهطور همزمان در خط تولید، اعلام کرد: «با اصلاحات صورت گرفته در زنجیره تأمین، خودروهای ناقص به صفر رسید و در مقابل تولید خودروی کامل رشد یافت؛ البته این نقطه هم مطلوب ما نبود».
بیشتر بخوانید: جریمه مالی بهمن موتور به علت گرانفروشی ؛ اولتیماتوم دولت به خودروسازان خصوصی!
برنامههای وزارت صمت جهت عدم افزایش قیمت خودرو
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه با تاکید بر اینکه هیچ یک از حرفهایش به عدم افزایش قیمت خودرو اشاره ندارد، گفت: «چرا که تورم 50 درصدی وجود دارد و این تورم بسیاری از حوزهها و به ویژه خودرو را تحت تأثیر قرار میدهد؛ اما میتوان ادعا کرد که با افزایش عرضه، میزان افزایش قیمت خودرو به زیر نرخ تورم میرسد؛ بنابراین دیگر تقاضای سرمایهای برای حفظ ارزش پولها در بازار خودرو شکل نخواهد گرفت».
قالیباف همچنین با اشاره به خبر خروج سه خودروی قدیمی از تولید و در مقابل ورود خودروهای جدید نظیر شاهین و تارا بر روی پلتفرمهای موجود بازار اعلام داشت:
«ما حامی خودروی کم کیفیت نیستیم و وزارت صمت موظف به تبعیت از استاندارهای اجباری است که سازمان استاندارد وضع میکند».
وی درباره همین موضوع اضافه کرد: «پس از شاهین و تارا، برنامه اصلی برای سال آینده و سال 1403 است که خودروهای جدید روی پلتفرمهای جدید تولید شوند. برنامهریزیها از نیمه دوم سال جاری آغاز شده و سال آینده به نتیجه خواهد رسید. از جمله این خودروها، خودروی اقتصادی است که ایرانخودرو و سایپا بصورت مشترک تولید میکنند. قطعا از قِبل این همکاری و رعایت مقیاس تولید و زنجیره تأمین، در هزینهها صرفهجویی خواهد شد».
همچنین سخنگوی وزارت صمت متذکر شد: «پراید و پژو 206 هم که قرار است دیگر تولید نشود، یک روز خودروی روز دنیا بودند اما زمانی که صنعت در حال بلوغ و تکامل است، خودروی تولیدی 30 سال پیش هم خودروی استاندارد محسوب نمیشود. در حقیقت توان صنعت دنیا و صنعت ما در آن زمان بیشتر از این نبوده است».
قالیباف در مورد حذف عبارت «عرضه خودروهای وارداتی صرفاً در بورس کالا» در آییننامه واردات خودرو تشریح کرد:
«طبق آئین نامه واردات خودرو قرار بود عرضه و فروش خودروی وارداتی صرفاً از مسیر بورس کالا انجام شود اما طبق نظر هیات دولت، این صرفاً برداشته شده است؛ اما این به معنای حذف فروش در بورس کالا نیست و علاوه بر آن روشهای دیگر فروش خودروی وارداتی نیز برنامهریزی میشود».
وی افزود: «در حال طراحی مدلهای دیگری هستیم تا در کنار بورس کالا اجرایی شوند، ممکن است روش بورس کالا کمرنگ و روشهای دیگری جایگزین آن شوند، شاید هم در موازی هم فروشها انجام شوند. ما بورس کالا را فعال کردیم اما اکنون شورای رقابت در جایگاه نهاد حاکمیتی قدرتمند، تلاش دارد عرضه در بورس کالا را از ما بگیرد؛ البته سازمان بورس هم تلاش میکند که این اتفاق نیفتد و جلساتی نیز با حضور معاون اول رئیس جمهور در شورای هماهنگی اقتصادی دولت برگزار میشود. باید منتظر نتیجه ماند».
قالیباف صراحتاً گفت: «وزارت صمت برای گذر از مقطعی که دچار کمبود عرضه خودرو هستیم، بورس کالا را هم به عنوان یک روش مناسب میداند و حمایت میکند».
سخنگوی وزارت صمت در پایان گفتههای خود به مسئله زمان عرضه و فروش خودروهای وارداتی پرداخت: «قرار بود این کار تا پایان دی ماه انجام شود اما بورس مسئولیت ریسک فروش را برعهده نگرفت؛ از همین روی هم شاید هیات وزیران مصوبه روشهای دیگر عرضه را مصوب کردند».
بیشتر بخوانید:
- مخالفت بهمن موتور با دستورالعمل شورای رقابت
- افشای رانت کرمان موتور برای سازمان حج و زیارت ؛ بدون نوبت، ارزانتر و با سود 400 میلیون تومانی! [+سند]
- واکنش سازمان حج و زیارت به افشای پرونده رانت خودرویی ؛ کاملا رایج و عادی است!
دیدگاه شما در خصوص عدم افزایش قیمت خودرو چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.