فیلترینگ شبکههای اجتماعی خارجی در پاکستان در پی شروع اعتراضات در این کشور رخ داده است. البته این شبکههای اجتماعی برای دومین بار است که فیلتر میشوند.
فیلترینگ شبکههای اجتماعی خارجی در پاکستان نیز مانند ایران بر اثر وقوع ناآرامیهای گسترده در این کشور آغاز شده است. وزارت کشور پاکستان در پی وقوع این ناآرامی و بازداشت نخست وزیر سابق این کشور، اقدام به محدود کردن پهنای باند و اینترنت و به طبع آن فیلترینگ شبکههای اجتماعی پرکاربردی کانند فیسبوک، یوتیوب و توییتر کرده است.
بیشتر بخوانید: درآمد نجومی فروشندگان فیلترشکن ؛ دولت برای رفع فیلترینگ برنامهای دارد؟
فیلترینگ شبکههای اجتماعی خارجی در پاکستان
همزمان با بروز ناآرامیها در پاکستان، منابع خبری روز شنبه گزارش کردند که شبکههای اجتماعی «فیسبوک»، «یوتیوب» و «توییتر» روز شنبه در این کشور از دسترس خارج شدند.
به گزارش وبگاه «اکسپرس تریبون» وزارت کشور پاکستان سهشنبه گذشته در بحبوحه ناآرامیها پس از دستگیری «عمران خان» نخست وزیر سابق خدمات پهنای باند تلفن همراه را در سراسر کشور کاهش داد و دسترسی به فیس بوک، یوتیوب و توییتر را مسدود کرد.
سهشنبه گذشته، بعد از بازداشت «عمران خان»، نخست وزیر سابق اعتراضات و درگیریهای شدید در شهرهای مختلف پاکستان صورت گرفت که به کشته شدن حداقل ۸ نفر و بازداشت حدود ۲ هزار نفر انجامید. دادگاه عالی پاکستان روز جمعه بازداشت عمران خان را غیرقانونی خواند.
نخست وزیر سابق پاکستان روز شنبه قوه قضاییه این کشور را از عوامل ضعف دموکراسی در پاکستان خواند. عمران خان درست یک روز پس از آزادی با قید وثیقه گفت که دموکراسی پاکستان با یک رشته نخ به قوه قضاییه آویزان شده است. عمران خان آوریل ۲۰۲۲ با رأی عدم اعتماد پارلمان پاکستان از نخستوزیری برکنار شد. او برکناری خود از قدرت را غیرقانونی و بخشی از توطئه غربی خوانده است.
معترضان در مخالفت با بازداشت عمران خان به برخی نهادهای نظامی حمله کردند و برخی ساختمانها و اماکن دولتی را به آتش کشیدند. دولت در واکنش به این وضعیت، ارتش را برای کمک به برقراری نظم فراخواند.
به نوشته اکسپرس تریبون، در حالیکه جمعه شب این شبکههای اجتماعی در دسترس بودند، اما روز شنبه بار دیگر مسدود شدند. به دلیل تعلیق خدمات اینترنتی، شرکتهای مخابراتی در پاکستان شاهد زیان ۲.۴۶ میلیارد روپیهای بودند. قطع ناگهانی خدمات اینترنتی بدون برنامهریزی موجب اخلال در زندگی روزمره مردم در پاکستان شده است.
بیشتر بخوانید:
- تداوم مهاجرت نیروی متخصص در نتیجه فیلترینگ و محدودیتهای اینترنتی
- وزیر ارتباطات: تعیین سطح دسترسی اینترنت طبقاتی با کمیته فیلترینگ است!
نظر شما درباره فیلترینگ شبکههای اجتماعی خارجی در پاکستان چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.