;
coinex

درآمد نجومی فروشندگان فیلترشکن ؛ دولت برای رفع فیلترینگ برنامه‌ای دارد؟

درآمد نجومی فروشندگان فیلترشکن خبرساز شد. بازار داغ ابزارهای رفع محدودیت و گوش‌ ناشنوای دولت مسئله‌‌ساز شده است.

از نظر مهدی مصلحی، کارشناس امنیت فضای مجازی، رشد درآمد نجومی فروشندگان فیلترشکن از 8 ماه پیش تاکنون اتفاقی ناخوشایند هم برای مردم و هم برای دولت است.

دولت از 8 ماه گذشته تاکنون اینترنت را با اختلالات فراوان همراه کرده و شبکه‌های اجتماعی خارجی را نیز فیلتر کرده است. اما نیاز مردم به این ابزارها بیش‌تر از هر زمان دیگری احساس می‌شود و دسترسی به اینترنت آزاد یک حق شهروندی است. متأسفانه اعمال این محدودیت‌ها بازاری پرسود را برای فروشندگان ابزارهای رفع فیلتر ایجاد کرده و دولت نیز انگار برای رفع فیلتر برنامه‌ای ندارد.

بیشتر بخوانید: وزیر ارتباطات:‌ تعیین سطح دسترسی اینترنت طبقاتی با کمیته فیلترینگ است!

درآمد نجومی فروشندگان فیلترشکن

مهدی مصلحی، کارشناس امنیت فضای مجازی، در آغاز درباره وضعیت فعلی فیلترشکن‌ها در ایران گفت: «آمار دقیقی که متاسفانه از فیلترشکن ارائه نمی‌شود و آمار‌های فعلی فقط تخمین است. مثلا گفته‌اند تا سال ۹۷ تراکنش فروش وی پی ان در ماه ۵۰ میلیارد تومان بوده است و با توجه به وضعیت سال گذشته این عدد به نزدیکی ۵۰۰ میلیارد تومان هم رسیده است و این هزینه خیلی از شرکت‌ها را تشویق می‌کند تا به سمت ساختار‌های وی پی ان بروند. بستر فیلترشکن یک بستر امن ارتباطی است و خیلی وقت‌ها برای دور زدن فیلترینگ استفاده نمی‌شود، اما در کشور ما خیلی از مردم برای دور زدن فیلترینگ استفاده می‌کنند.»

برای نمونه یکی از مسئولین سازمان تنظیم مقررات گفته بود از ۸۰ میلیون مخاطب، نزدیک ۸۰ درصد از وی پی ان استفاده می‌کنند. این نشان می‌دهد که چه عدد بزرگی از نظر مصرف اینترنت و هزینه‌ای که این وسط جا به جا می‌شود نصیب کسانی می‌شود که وی پی ان می‌فروشند.

درآمد نجومی فروشندگان فیلترشکن

وی در ادامه نسبت به تاثیرات مخرب فیلترشکن‌های ناامن برای گوشی‌ها و ایجاد خلل در آن‌ها افزود: «دقیقا! اگر استفاده درست از وی پی ان شود این بستر امن می‌شود. فرض کنید یک مجموعه دارید که شعبات مختلف دارد و برای دسترسی شبکه‌ای از وی پی ان استفاده می‌شود، اما در کشور ما از وی پی ان برای فیلترینگ استفاده می‌کنند.»

افراد نیز بعضا از وی‌پی‌ان‌های رایگان استفاده می‌کنند و این نوع وی‌پی‌ان‌ها هم برای خدمت به مردم شکل نگرفته‌اند و کسانیکه قصد نفوذ به شبکه‌های اینترنتی ایران دارند این فیلترشکن‌ها را می‌سازند و بعد از اینکه آن اپلیکیشن را نصب کردیم، گوشی ما تبدیل به یک زامبی می‌شود که هر زمان اراده کنند بدون در جریان بودن ما یک دستور به آن برنامه می‌دهند و یک کار مخرب را از طریق گوشی ما انجام می‌دهند. از دسترس خارج کردن سایت‌ها نیز از این طریق صورت می‌گیرد.

مصلحی در پایان درباره راهکار حل بحران فیلترینگ در ایران گفت:

متاسفانه الان بستر فیلترشکن یک بستر قانون‌مند نیست. یکی از ۶۶ مصداق بحث فیلترینگ اگر یک سایت یا یک شرکتی اقدام به فروش رسمی وی پی ان کند، می‌توانند آن سایت را فیلتر کنند، اما هنوز برای کاربر فکری نکرده‌اند، البته من نمی‌گویم این کار درست است! اگر قانونی که در مجلس در حال تصویب دارند که استفاده از فیلترشکن جرم‌نگاری شود یک نقطه جدید برای ورود به مرحله بعدی استفاده از وی پی ان‌هاست.

وی افزود: «به‌نظر بنده بهتر است به جای ایجاد این محدودیت‌ها با تعاملی که با شرکت‌های مختلف اپلیکیشن‌ها ایجاد کنند، محدودیت‌های اپلیکیشن‌های پرطرفدار را بردارند. این مسیر فعلی در حوزه فیلترینگ فقط مسیر درآمدزایی برای برخی و هزینه برای مردم است.»

بیشتر بخوانید: 

دیدگاه شما در خصوص درآمد نجومی فروشندگان فیلترشکن چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر