لازم است بدانید که فیلترشکن محبوب ایرانیها یک جاسوسافزار خطرناک از آب درآمده است. ابزار رفع فیلتر SuperVPN را همین حالا حذف کنید.
SuperVPN فیلترشکنی که ایرانیان سالهاست از آن استفاده میکنند یک جاسوسافزار خطرناک است. بنابراین با وجود اینکه این فیلترشکن به فیلترشکن محبوب ایرانیها تبدیل شده، در زمان کنونی حذف آن بهترین راهکار برای درامان ماندن اطلاعات شما است. در اینجا یک نکته نیز وجود دارد که در گوگل پلی استور و اپ استور نام توسعهدهندگان این اپلیکیشن متفاوت است اما هر دو شرکت به نهادهای چینی مرتبط هستند.
بیشتر بخوانید: تلاش ایران و 12 دولت دیگر برای ممانعت از دسترسی 43 درصد جمعیت جهان به فیلترشکنها
SuperVPN فیلترشکن محبوب ایرانیها یک جاسوسافزار است
بنابر دلایل بسیاری که مهمترین آنها قیمت بالاست، بسیاری از کاربران ترجیح میدهند از اتصالات VPN رایگان استفاده کنند. در عین حال خطر بزرگی پشت این بسترهاست که تضمین امنیت آنها به واقع بسیار دشوار است. به تازگی گزارشی منتشر شده که نشان میدهد بیش از 360 میلیون رکورد اطلاعات کاربران SuperVPN، یک سرویس VPN رایگان با بیش از 100 میلیون دانلود از گوگل پلی استور، به صورت آنلاین درز کرده است.
درحالیکه در بسیاری از کشورها، کاربران به استفاده از VPN برای دسترسی امنتر به اینترنت تشویق میشوند، برای دسترسی به بسیاری از سرویسها در کشور ما استفاده از وی پی ان یک ضرورت است. با این حال باید همواره توجه داشت که از بسترهای بسیار امن استفاده نمود تا مشکلاتی مانند نشت و لو رفتن اطلاعات گریبانگیر ما نشوند.
اما در مورد سرویس SuperVPN، همانطور که عنوان شد حجم اطلاعات لو رفته بسیار بزرگتر از خدماتی است که این سرویس ارائه نموده است. بنابر گزارش TechRadar این دادهها شامل آدرسهای ایمیل، آدرس IP، سوابق موقعیت جغرافیایی، شناسههای منحصربهفرد کاربران و حتی سابقه مرور صفحات آنها میشود.
ظاهراً این نشت وسیع اطلاعات توسط یک محقق امنیت سایبری کشف شده که با توسعهدهندگان برنامه تماس گرفته اما موفق به دریافت پاسخ مشخصی نشده است. جالب اینجاست که این برنامه در Google Play و Apple App Store به نام برنامهنویسان متفاوت فهرست شده ولی همه آنها ظاهراً ارتباطی با افراد یا موسسات چینی دارند.
در Google Play، SuperVPN به SuperSoft Tech انتصاب داده میشود. در حالی که گفته میشود SuperVPN برای iOS، iPad و macOS توسط شرکت فناوری شبکه Qingdao Leyou Hudong توسعه داده شده است. در میان فایلهای لو رفته، حتی میتوان ارجاعاتی به شرکت دیگری به نام Changsha Leyou Baichuan Network Technology Co نیز یافت. در ادامه این محقق به دادههای جالبی برخورد کرده که اشاره میکند حتی یادداشتهای داخل پایگاه داده به زبان چینی بوده است.
هیچ یک از این شرکتها به هیچ درخواستی برای اظهار نظر در مورد ادعای مطرح شده، پاسخ ندادهاند. همچنین این شرکتها هیچ اطلاعاتی در مورد مالکیت و مکان خود در وبسایتهایشان ارائه نکردهاند. این محقق اشاره نموده که این دست موارد نگرانیهایی را در مورد شفافیت و امنیت خدمات رایگان این VPN ایجاد مینماید.
محقق مذکور همچنین یک پایگاه داده با دسترسی عمومی مرتبط با برنامه SuperVPN را یافته که حاوی 133 گیگابایت داده است. این دادهها شامل اطلاعات شخصی کاربر مانند مکان IP اتصال آنها، سرورهای استفاده شده، شماره شناسه کاربری منحصربهفرد برنامه و همچنین جزئیات مربوط به فعالیتهای آنلاین کاربر، مدل دستگاه، سیستمعامل و درخواستهای پرداخت است. نکته جالبتر این است که ظاهراً پس از اینکه محقق مذکور به آدرسهای ایمیل موجود مرتبط با نسخههای iOS و اندروید برنامه دسترسی پیدا کرده، پایگاه داده بدون هیچ توضیحی بسته و دسترسیها محدود شده است.
حتی بخش دیگری از اطلاعات منتشر شده نشان میدهد که ارتباطاتی بین توسعهدهندگان این برنامه با دولتهای دیگر نیز وجود دارد که ابعاد گسترده سوءاستفاده و عمدی بودن اشتراکگذاری اطلاعات را نشان میدهد.
به هر حال باید مجدداً متذکر شویم که تصمیم عاقلانه در این شرایط اجتناب از استفاده از این سرویس است. در نهایت باید گفت اگر از کاربران این برنامه هستید بهتر است به جای سرویس VPN مذکور از یک سرویس قابل اعتماد با توسعهدهنده معتبر و مشخص استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید:
- نماینده مجلس: طرفداران طرح صیانت به زودی این طرح را با هدف افزایش دامنه فیلترینگ تصویب میکنند!
- هشدار نماینده مجلس به رئیس جمهور برای رفع فیلتر پلتفرمهای خارجی
- رشیدی کوچی: گردش مالی فیلترینگ 40 تا 50 هزار میلیارد تومان است / نباید با لجبازی فیلترینگ را ادامه دهیم!
نظر شما درباره شناخته شدن فیلترشکن محبوب ایرانیها بهعنوان جاسوسافزار چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.