رگولاتوری ایران برای ارائه گسترده اینترنت ماهوارهای در ایران فراخوان ارسال کرده است. اما این مهم مستلزم قوانینی است که باید رعایت شود.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با ارسال یک فراخوان به عزم خود برای ارائه گسترده اینترنت ماهوارهای در ایران اشاره کرده است. ظاهراً رگولاتوری ایران درنظر دارد ارتباطات ماهوارهای را در ایران به شکل گستردهای ارائه دهد و برای تحقق این مهم، از تمامی ارائهدهندگان خدمات تلفن سیار ماهوارهای که دارای پروانه مجاز هستند، دعوت بهعمل آورده است.
بیشتر بخوانید: نسخه سیار اینترنت ماهوارهای استارلینک (Starlink Mobility) معرفی شد
ارائه گسترده اینترنت ماهوارهای در ایران در دستور کار قرار گرفت
به نقل از روابطعمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در این فراخوان رگولاتوری بهمنظور تأمین نیاز ارتباطات ماهوارهای کشور از طریق پایانههای سیار ماهوارهای، از دارندگان پروانه مجاز به ارائه خدمات تلفن سیار ماهوارهای دعوت به عمل آمده است.
تلفنهای ماهوارهای، اینترنت ماهوارهای و حسگرهای اینترنت اشیا ازجمله نیازهای ارتباطات ماهوارهای هستند که از این دارندگان پروانه خواسته شده است تا در چهارچوب مقررات پروانه و مصوبه 5-303 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، برای تنظیم قرارداد همکاری با منظومههای پوشش ماهوارهای سیار در سرزمین جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند.
مصوبه 5-303 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به موضوع مقررات حاکم بر حقوق سرزمینی ارائه خدمات ارتباطی ماهوارهای در جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
براساس این فراخوان، دارندگان پروانه ارائه خدمات دسترسی ماهوارهای و پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی (UNSP) با رعایت مقررات و الزامات حاکم بر حقوق سرزمینی ارائه خدمات ارتباطی ماهوارهای، بایستی پیشاز تنظیم و امضای نهایی قرارداد، یک نسخه پیشنویس آن را بههمراه مستندات مربوطه برای بررسی و رسیدگی به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارسال کنند تا پساز بررسی و تأییدیه از سوی سازمان، زمینه عقد قرارداد و ارائه گسترده خدمات ارتباطات ماهوارهای در کشور فراهم شود.
گفتنی است سال گذشته بحث فعالسازی اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران بسیار جنجالی شد. وزیر ارتباطات نیز بارها دراینباره گفته است که اگر اپراتورهای ماهوارهای قواعد سرزمینی ایران را رعایت کنند، از آنها استقبال خواهد شد:
طبق قواعد اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU)، هر اپراتوری که قصد فعالیت در کشوری را دارد، باید قوانین لندینگ رایت آن کشور را رعایت کند. ما این قواعد سرزمینی را که در کمیسیون تنظیم مقررات تصویب شده است، رسماً ابلاغ کردهایم؛ گفتهایم اگر این را رعایت کنید، ما استقبال میکنیم و منتظر پاسخ هستیم.
بیشتر بخوانید:
- امکان استفاده از اینترنت ماهوارهای در تمام گوشیهای هوشمند همین حالا هم وجود دارد؛ دوستداران فیلترینگ فکر چاره باشند!
- نخستین تماس صوتی ماهوارهای جهان با موفقیت انجام شد
- مدیر رگولاتوری: کیفیت پایین اینترنت تصور واهی مردم است!
نظر شما درباره تلاش برای ارائه گسترده اینترنت ماهوارهای در ایران چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.