وزیر ارتباطات موضوع رصد اطلاعات مردم در پیام رسان ها را بهطور کامل رد کرد. این مسئله نگرانیهای بسیاری را برای کاربران ایجاد کرده است.
عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بحث جنجالی رصد اطلاعات مردم در پیام رسان ها را بهطور کامل تکذیب کرد. پیشتر اخباری مبنیبر رصد اطلاعات کاربران شبکههای اجتماعی در پلتفرمهای ایرانی منتشر شده بود که نگرانیهای بسیاری را برای تمامی مردم ایجاد کرد. این موضوع در برنامه هفتم توسعه مطرح شده و جنجالهای بسیاری را به پا کرد.
بیشتر بخوانید: وزیر علوم: برای تامین امنیت برگزاری کنکور سیستمهای خاص خودمان را داریم؛ اینترنت قطع نمیشود
رصد اطلاعات مردم در پیام رسان ها توسط وزیر ارتباطات رد شد
مهر خبر داده که عیسی زارعپور روز گذشته در یکی از پیامرسانهای بومی در پاسخ به سوال کاربری در مورد رصد اطلاعات مردم در پیام رسانها گفته:
«این خبر که اطلاعات مردم توسط پیامرسانها رصد میشود، صحت ندارد. بر اساس قوانین کشور و همچنین فتوای مقام معظم رهبری، اطلاعات افراد در پیامرسانها جزو حریم خصوصی آنان است.»
ارائهی دادههای مردم به نهادها یکی از مهمترین نگرانیهایی بود که از زمان فیلتر شدن پیامرسانهای خارجی و تاکید دولت بر استفاده از پلتفرمهای داخلی به وجود آمد. موضوعی که بسیاری از مردم را مجاب کرد سمت پیامرسانها و شبکههای اجتماعی داخلی نروند و ترجیح بدهند به زحمت و با صرف هزینه ویپیان به نمونههای خارجی وصل شوند.
وزارت ارتباطات در واکنش به این نگرانی بارها تاکید کرد که از دادههای مردم محافظت خواهد کرد و خبر تصویب لایحه حفاظت از دادههای شخصی در هیئت دولت را داد.
اما برنامه هفتم توسعه خلاف گفتههای این وزارتخانه است. این برنامه در ماده ۷۵ بند ب به بهانه «آیندهپژوهی روندهای سبک زندگی جامعه ایرانی»، دستگاههای اجرایی و پایگاههای داده را موظف به ارائهی مستمر و جامع دادهها به صورت آنلاین به سامانهی رصد سبک زندگی مردم کرده است.
راهاندازی سامانه «رصد، پایش و سنجش مستمر شاخصهای فرهنگ عمومی و سبک زندگی مردم» هم به وزارت ارشاد و مرکز آمار سپرده شده است.
رصد، پایش و سنجش دادهها در تمامی پایگاههای داده انجام میشود یعنی پلتفرمها، پیامرسانها و کسبوکارهای فضای مجازی هم مکلف به ارائه دادهها هستند. زارعپور در اظهارنظر اخیرش گفته که رصد اطلاعات مردم در پیام رسانها صحت ندارد اما اسمی از پلتفرمهای دیگر و کسبوکارهای فضای مجازی نبرده است. این پاسخ نمیتواند نگرانی مردم را در مورد دادههایشان در فضای مجازی رفع کند.
وزارت ارتباطات برای اینکه اراده خود را در زمینه حفاظت از دادههای مردم نشان دهد نیاز به واکنشهای جدیتر و اقدامات عملی در مورد ماده ۷۵ برنامه هفتم توسعه دارد چون این ماده در نهایت به ضرر تلاشهای این وزارتخانه در مورد اعتماد به پلتفرمهای داخلی فضای مجازی تمام میشود.
بیشتر بخوانید:
- فراخوان رگولاتوری برای ارائه گسترده اینترنت ماهوارهای در ایران
- نسخه سیار اینترنت ماهوارهای استارلینک (Starlink Mobility) معرفی شد
- امکان استفاده از اینترنت ماهوارهای در تمام گوشیهای هوشمند همین حالا هم وجود دارد؛ دوستداران فیلترینگ فکر چاره باشند!
- عرضه اینترنت ماهوارهای به شهروندان عراقی ؛ حسرت تمام ایرانیان!
نظر شما درباره تکذیب رصد اطلاعات مردم در پیام رسان ها چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.