راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

نقشه‌برداری از نیمه پنهان ماه ؛ کار بزرگ چینی‌ها با ماهنورد یوتو 2

چینی‌ها موفق به نقشه‌برداری از نیمه پنهان ماه با ماه‌نورد یوتو 2 شدند. بدین‌ترتیب انسان قادر خواهد بود که اسرار نهفته در این نقطه ماه را نیز کشف کند.

ماهنورد یوتو 2 اخیراً موفق به نقشه‌برداری از نیمه پنهان ماه شده است و آن را در اختیار دانشمندان قرار داده است تا اسرار نهفته چندین هزار ساله نیمه پنهان ماه کشف شود. البته لازم به ذکر است که این ماه‌نورد در سال 2018 به این قسمت از ماه رسیده از همان زمان مدام درحال ارسال اطلاعات جدید است. اما طبق گفته‌های چینی‌ها، کار این ما‌ه‌نورد هنوز تمام نشده و منتظرند که اطلاعات جدیدتری نیز از سمت آن برسد.

راهنمای خرید تکراتو

بیشتر بخوانید: بازگشت روسیه به ماه بعد از نیم قرن ؛ ماموریتی با 30 درصد احتمال شکست!

نقشه‌برداری از نیمه پنهان ماه به لطف ماهنورد یوتو 2 میسر شد

سال 2018، چانگ ای 4 (Chang’e-4) به نخستین فضاپیمایی تبدیل شد که در نیمه پنهان ماه فرود آمده است و از همان موقع، به ارسال اطلاعات ارزشمند مشغول شد. این فضاپیمای چینی، حامل یک ماه نورد به‌نام یوتو-2 (Yutu-2) بود که حالا با گشت و گذار در نیمه پنهان ماه، ساختار 300 متر فوقانی سطح این قمر را با جزئیاتی بی‌سابقه به‌تصویر کشیده است.

یوتو-2 برای این منظور، از یک فناوری راداری موسوم به LPR استفاده کرد. این دستگاه، به ماه‌نورد امکان می‌دهد سیگنال‌های رادیویی را به زیر سطح ماه بفرستند و پژواک آن‌ها را دریافت کند. دانشمندان از این امواج انعکاس یافته، می‌توانند به ساختار زیرزمینی ماه پی ببرند و نقشه‌ای از زیرسطح آن ترسیم کنند.

در سال ۲۰۲۰، محققان از این طریق، ۴۰ متر فوقانی زیر سطح ماه را نقشه‌برداری کردند؛ اما برای عمیق‌تر رفتن، باید تا حالا صبر می‌کردند.

نقشه‌برداری از نیمه پنهان ماه به لطف ماهنورد یوتو 2 میسر شد

داده‌های جدید، حاکی از آن است که 50 متر فوقانی زیرسطح ماه در منطقه مورد مطالعه، از لایه‌های مختلفی تشکیل شده که شامل گرد و غبار، خاک و تخته‌ سنگ‌های شکسته می‌شود. زیر همه این مواد، یک دهانه پنهان شده که حاصل برخورد یک شی بزرگ به ماه است. دانشمندان معتقدند خرده‌سنگ‌های موجود در اطراف این ناحیه، ejecta یا مواد بیرون ریخته از آن شی عظیم هستند.

اما کمی پایین‌تر، آن‌ها به وجود ۵ لایه مجرای گدازه پی بردند که ظاهرا میلیاردها سال پیش، به این ناحیه سرازیر شده بود.

به‌باور اخترشناسان، کره ماه ۴.۵۱ میلیارد سال پیش شکل گرفت؛ در دوران آغازین پیدایش منظومه شمسی که یک شی به بزرگی مریخ، با زمین برخورد کرد و تکه‌ای از سیاره ما را کند. این تکه که بعدها تبدیل به ماه شد، تا ۲۰۰ میلیون سال پس از آن هم، به‌طور دائم تحت برخورد اشیای فضایی دیگری بود که سطح ماه را شکافته و زخمی می‌کردند.

به‌گفته‌ جیان‌کینگ فنگ، اخترشناس موسسه علمی نجومی توسان در آریزونا:

«مانند زمین، گوشته ماه هم در آن دوران، حاوی موادی مذاب موسوم به ماگما بود که در اثر فوران‌های آتشفشانی، از این شکاف‌ها به بیرون تراوش می‌کردند».

ظاهرا اما این فرآیند، با گذشت زمان کند شد؛ زیرا یافته‌های جدید فنگ و همکارانش نشان می‌دهد هر چه از عمق به سطح ماه نزدیک‌تر شویم، این لایه‌های آتشفشانی هم نازک‌تر می‌شوند. به زبان ساده‌، یعنی فوران‌های جدیدتر، گدازه‌های کمتری در قیاس با فروان‌های کهن‌تر داشتند.

بنابر توضیحات فنگ، به‌نظر می‌رسد فعالیت‌های آتشفشانی کره ماه، حدود یک میلیارد سال پیش متوقف شده باشد. به همین دلیل، ماه اغلب از لحاظ زمین‌شناسی، مرده در نظر گرفته می‌شود. با وجود این، شاید هنوز مقداری ماگما در اعماق آن، باقی مانده باشد.

اما چانگ ای ۴ هنوز به پایان کار خود در ماه نرسیده و فنگ امیدوار است در آینده، این فضاپیما و هم‌قطارش یافته‌های غیر منتظره دیگری هم داشته باشند.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما در خصوص نقشه‌برداری از نیمه پنهان ماه به لطف ماهنورد یوتو 2 چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید.

.

منبع: گجت نیوز

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر