یکی از کارشناسان خودرو کشور اخیراً گفته است که ایران خودرو ساعتی 3 میلیارد تومان ضرر میکند، اما مدیران آن در آخر سال پاداش میگیرند.
امیر حسین کاکایی کارشناس صنعت خودرو در یک برنامه تلویزیونی به نقل صحبتهای جالبی پرداخت که شاید برای شما عجیب باشد. وی گفت که شرکت ایران خودرو به عنوان بزرگترین خودرساز ایرانی ساعتی 3 میلیارد تومان ضرر میکند اما در آخر سال به دلیل اینکه یک شرکت خودروسازی دولتیست، مدیرانش پاداش میگیرند. وی همچنین اعلام کرد که خودروسازان در سامانه یکپارچه مردم را سرکار گذاشتهاند. ادامه صحبتهای این کارشناس خودرو را میتوانید در ادامه نوشته دنبال کنید.
بیشتر بخوانید: تلاشهای ایران خودرو خراسان در زمینه مدیریت بهتر پسماند و انرژی
ایرانخودرو ساعتی 3 میلیارد تومان ضرر میکند!
امیرحسین کاکایی کارشناس صنعت خودرو در برنامه تهران بیست در خصوص ارائه خودرو در سامانه پکپارچه گفت:
موافق عرضه خودرو در سامانه یکپارچه نیستیم. این سامانه با آمدن فاطمی امین وزیر صمت راهاندازی شد و چون نتوانستند قرعهکشی را جمع کنند بر اساس قولی که به رئیسجمهور داده بودند، سامانه پکپارچه را ایجاد کردند و 90 همت شب عیدی پول از مردم به این شیوه جمع کردند.
وی ادامه داد: «بعد هم به مردم گفتند قرعهکشی را انجام دادیم و برای برای ۱ و نیم سال آینده به مردم نوبت دادند و اسمش را اولویتبندی گذاشتند در حالی که اصلاً قرعهکشی در کار نبود.»
کاکایی افزود:
حدود ۲ سال ایران خودرو سایپا مجبور شدند پیشفروش خود را انجام دهند و پول این پیشفروش هم دست وزارت خانه و در حساب بانکها بود نه خودروساز.
وی با بیان اینکه مردم فکر میکنند در خرید خودروها با خودرو ساز روبهرو هستند گفت: «با این شرایطی که امروز به وجود آمده لاتاری خودرو به هم خورده و وضعیت بلبشویی هست و مردم خیلیها وجه خود را تکمیل نکردند. به عبارتی در سامانه یکپارچه عرضه خودرو مردم را سر کار گذاشتند.»
کاکایی ادامه داد:
سال ۹۹ خودروسازان کمکم شروع به رشد کردند و از سال ۱۴۰۱ کمکم شرایط بهتر شد ولی با سامانه کلیه شرایط خودروسازان را به هم ریختند.
این کارشناس حوزه خودرو ادامه داد: «سال گذشته خودرو کالای سرمایهای بود به این دلیل که قیمت ارز خودرو را در بازار آزاد جابهجا کرد. نباید تمام کاسه و کوزهها را سر شورای رقابت برای بالا رفتن قیمت خودرو بشکنیم و باید به سیاستهای دولت هم توجه کنیم.»
وی با بیان اینکه در حال حاضر خودروسازان خصوصی روی هوا قراداد میبندند و سود میکنند و خودروسازان دولتی هم فقط زیانشان افزوده میشود افزود:
اینکه میگویند ایران خودرو روزی ۳ میلیارد ضرر میدهد درست نیست و در واقع ایران خودرو ساعتی ۳ میلیارد ضرر میدهد و رقم روزانه آن خیلی بالا است. دولتی بودن باعث شده که پایان سال مدیران آن پاداش بگیرند. همین الان هم ارز بالا برود باز هم قیمت خودرو بالا میرود و این سامانههای همگی کشک است.
کاکایی گفت: «دلیل بالا بودن قیمت خودرو و سایر کالاهای تولید داخل در کشور ما به نظام تجاری مالیاتی و تعرفهای دولت برمیگردد که اشکال دارد. خودروساز بخش خصوصی بالای ۴۰ درصد بازار را گرفته است. الان قیمت ارز کنترل شده و همین الان وقت آن است که قیمتها را آزاد و واردات را هم آزاد کنند.»
ویدئوی بخشی از صحبتهای کاکایی را میتوانید در پایین ببینید:
بیشتر بخوانید:
- هشدار سازمان بازرسی به ایران خودرو : پول اضافی نگیرید
- در فهرست جدید ایران خودرو نشانههایی از تولید تارا با موتور EFP به چشم میخورد
- سایپا با سه خودرو جدید وارد مرحله سوم فروش یکپارچه خودرو میشود
- مرحله سوم فروش یکپارچه خودرو چه زمانی آغاز میشود؟
دیدگاه شما در خصوص ضرر 3 میلیاردی ایران خودرو در هر ساعت چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.