راهنمای خرید تکراتو
otetmarket
همین حالا برای دوستان خود به اشتراک بگذارید: واتساپ | تلگرام |

تغییرات مبلغ یارانه با دسته‌بندی خانوارها بر مبنای صدک به جای دهک!

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اجرای تغییرات مبلغ یارانه با دسته‌بندی خانوارها بر مبنای صدک به عنوان جایگزین دهک تا یک ماه آینده خبر داد.

به گزارش تکراتو و به نقل از ایسنا، «علیرضا عسگریان»، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره برنامه تغییرات مبلغ یارانه با دسته‌بندی خانوارها بر مبنای صدک بیان داشت: «براساس آخرین تغییراتی که صورت می‌گیرد ما دهک‌های درآمدی را از بعد خانواری خارج و به صورت «نفری» دهک بندی می‌کنیم تا فاصله دهک‌ها رُند و ساده شود. در گام دوم آنها را به صورت «صدک» در می‌آوریم تا تحلیل بین دهک‌ها کلی نباشد و خیلی ریزتر و دقیق‌تر آنها را بررسی کنیم؛ لذا هر دهک درآمدی تبدیل به 10 قسمت و  صدک می‌شود.»

راهنمای خرید تکراتو

بیشتر بخوانید: تمام خدمات درمانی کودکان زیر 7 سال در بیمارستان‌های دولتی رایگان شد

برنامه تغییرات مبلغ یارانه با دسته‌بندی خانوارها بر مبنای صدک

معاون وزیر رفاه همچنین در مورد آمار افراد حاضر در طرح صدک بندی اعلام کرد که 79 میلیون و 600 هزار ایرانی یارانه بگیر (حدود 80 میلیون ایرانی) در این چرخه صدک‌بندی قرار دارند. این در حالیست که عده‌ای از مردم که حدود 6 میلیون نفر می‌شوند از ابتدا در طرح هدفمندی ثبت نام نکرده‌اند و لذا از چرخه دریافت یارانه خارج هستند.

عسگریان در مورد شاخص‌های مدنظر در صدک‌بندی خانوارها برای دریافت یارانه عنوان کرد: «این داده‌ها و شاخص‌ها خیلی مفصل هستند که مهمترین آن بعد خانوار و ساختار خانواده است؛ اینکه خانوار چند نفره است؟ چند نفر از اعضای خانوار درآمد دارند؟ آیا آن خانوار فرزند معلول و یا بیمار خاص دارد؟ و … که در این طرح شاخص‌های مختلفی بررسی می‌شود.»

وی در ادامه افزود: «همچنین شاخص دیگر بررسی تراکنش‌های بانکی افراد و حساب بانکی آنها در ابتدا و انتهای دوره، بررسی مانده حساب، سود بانکی، ساتنا، پایا و … لذا تمام حوزه و امور بانکی است.»

عسگریان از برخورداری از خودرو به‌عنوان شاخصی دیگر در طرح صدک بندی خانوارهای یارانه‌بگیر نام برد و اضافه کرد: «همچنین داشتن خودرو از نظر تعداد و البته کیفیت و قیمت آن هم مهم است.»

تغییرات مبلغ یارانه با دسته‌بندی خانوارها بر مبنای صدک

معاون وزیر رفاه در ادامه بیانات خود درباره نحوه اجرای تغییرات مبلغ یارانه با دسته‌بندی خانوارها بر مبنای صدک اعلام داشت: «فرض کنید زمانی می‌گفتند دهک دهم درآمدی باید از دریافت یارانه حذف شود اما از این پس اگر قرار است حذفی در آینده صورت بگیرد، به صورت صدکی است مثلا می‌گویند سه صدک آخر حذف شود و یارانه نگیرد. یا اگر قرار باشد کمک‌های ویژه‌ای ارائه شود هم از این روش استفاده می‌کنیم. قبلا دهک اول را داشتیم که پایین‌ترین دهک درآمدی از نظر معیشتی است و مثلا اگر تصمیم گرفته شود یارانه ویژه‌ای به این دهک داده شود می‌گویند به 5 صدک اول یارانه ویژه را می‌دهیم که تعدادشان نصف مجموع دهک اول می‌شود؛ لذا قدرت تحلیل صدک خیلی راحت‌تر و فهم فاصله‌های آن خیلی بهتر است. این طرح از ماه آینده اجرایی می‌شود.»

وی همچنین در مورد جابه‌جایی دهک‌ها بعد از صدک بندی خانوارهای یارانه‌بگیر تصریح کرد: «فرض کنید یک نفر الان دهک هفتم است و یارانه می‌گیرد و مشمول یارانه تشویقی کالابرگی هم شده است حالا اگر دهک او جابه‌جا و مثلا هشتم شود، این فرد یارانه‌اش را می‌گیرد اما دیگر مشمول خرید تشویقی و یارانه مضاعف نمی‌شود و یا اگر دهک دهم رفت، یارانه‌اش حذف می‌شود.»

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما در خصوص تغییرات مبلغ یارانه با دسته‌بندی خانوارها بر مبنای صدک چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید.

راهنمای خرید تکراتو
ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر