رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر از سرمایهگذاری بزرگ در حوزه هوش منصوعی ایران و راهاندازی آزمایشگاه ارزیابی محصولات هوش مصنوعی کشور داد.
آزمایشگاه ارزیابی محصولات هوش مصنوعی کشور راهاندازی میشود. محمد رضویزاده رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در یک رویداد مرتبط با فناوری هوش مصنوعی در ایران خبر از راهانداری این آزمایشگاه داد و گفت که هدف از این کار سرمایهگذاری بزرگ در حوزه آموزش و پرورش براساس فاکتورهای مثبت هوش مصنوعی است. جزئیات صحبتهای وی را میتوانید در ادامه نوشته مطالعه فرمایید.
بیشتر بخوانید: سند هوش مصنوعی کشور در انتظار تایید مرکز ملی فضای مجازی است
آزمایشگاه ارزیابی محصولات هوش مصنوعی کشور راهاندازی میشود
محمد رضویزاده در رویداد ملی عصر امید در حوزه هوش مصنوعی با اشاره به ظرفیتهای موجود در دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور، اظهار کرد:
«سرویسهای پایه و مختلفی میتوان با استفاده از هوش مصنوعی طراحی کرد که در کاربردهای مختلفی همچون پردازش زبان، بازشناسی گفتار، دستیاران مجازی و… استفاده شوند. با توجه به روند رشد تکنولوژی در کشور هوش مصنوعی به زودی کاربردهای بسیاری در بحثهای حقوقی، شبکههای اجتماعی، صنعت و کشاورزی کشور خواهد داشت.»
رضویزاده ضمن بیان اینکه امروزه در حوزه هوش مصنوعی صنعت بسیار جلوتر از حکمرانی پیش میرود و مسئولان ما باید با آگاهی، سرعت را در رگولاتوری بیشتر کنند، خاطرنشان کرد: «اعتقادمان این است که بحث شناسایی اولویتها مهم است؛ با توجه به برنامههایی که داریم، باید بدانیم چقدر میتوانیم در حوزههای مختلف هوش مصنوعی اثرگذار باشیم. افزایش آگاهی عمومی جامعه باید بالا برود، شاید اطلاعاتی که عموم جامعه از ChatGPT دارند با تصورات واقعبینانه متناقض باشد.»
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه گفت:
«بحث رگولاتوری یکی از چالشهایی است که باید به آن بپردازیم و تدوین برنامههای طولانیمدت نیاز به پژوهش و دانشگاهیان دارد. در بحث آموزش هم سطح آگاهی عمومی را باید در دانشگاهها بالا ببریم.»
رضویزاده اظهار کرد: «هوش مصنوعی با توجه به اینکه به علوم کامپیوتر و داده مرتبط است، پس بیشترین ارتباط را به وزارت ارتباطات دارد. از طرفی وزارت ارتباطات متولی امور زیرساختی است و تجربههای مشابهی قبلاً داشته است. این وزارتخانه نشان داده که میتواند به صورت چابک وظایف خود را مدیریت کند. حجم بسیاری از دادههای ارزشمند کشور نیز در اختیار وزارت ارتباطات است که در حوزه هوش مصنوعی استفاده شایانی از این دادهها میتوانیم داشته باشیم.»
رئیس پژوهشگاه ICT با اشاره به تدوین سند هوش مصنوعی با کمک مرکز ملی فضای مجازی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، خاطرنشان کرد:
ما از سال ۱۳۹۹ در وزارت ارتباطات یک مرکز نوآوری هوش مصنوعی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد کردهایم که قرار است مرکزیت فعالیت وزارت ارتباطات را دنبال کند. محورهای ما در این بخش شامل رگولاتوری، شناسایی کاربردها، تعاملات بینالمللی، زیرساخت و… است.
رضویزاده با بیان فعالیتهایی که در حوزه هوش مصنوعی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده مانند تهیه کتابچههایی برای حوزههای مختلف کاربردی در هوش مصنوعی، اظهار کرد: «پروژههای دیگری نیز در دست فعالیت داریم که در بحث ذائقهسنجی کاربران است و تحلیل شبکههای اجتماعی با کمک هوش مصنوعی است. یک پروژه هم با سازمان فضایی به صورت مشترک داریم و آن هم بحث تخمین زیر کشت محصولات کشاورزی در کشور با دادههای ماهوارهای است که در حال توسعه تعداد محصولات هستیم.»
وی در پایان با تاکید بر استانداردسازی در حوزه هوش مصنوعی خبر داد:
همچنین در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات آزمایشگاهی راهاندازی خواهد شد که توسط آن بتوانیم محصولات هوش مصنوعی را ارزیابی کنیم و به آن رتبه بدهیم که امیدواریم تا پایان سال بتوانیم به صورت رسمی از آن در سطح ملی بهرهبرداری کنیم.
بیشتر بخوانید:
- تماشا کنید: بازسازی نحوه صحبتکردن مردم با زبانهای باستانی توسط هوش مصنوعی
- رمزگشایی از یک طومار باستانی با هوش مصنوعی [+عکس]
- ساخت تصویر با هوش مصنوعی گوگل بالاخره ممکن شد!
- تشخیص نوع تومور مغزی با هوش مصنوعی در عرض 20 دقیقه!
نظر شما درباره راهاندازی آزمایشگاه ارزیابی محصولات هوش مصنوعی کشور چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.