شیائومی ردمی نوت 13 در تاریخ 21 سپتامبر سال 2023 برای رقابت با سایر گوشیهای اقتصادی در بازار چین عرضه شد. در این مطلب به بررسی ردمی نوت 13 نسخه چین میپردازیم و نقاط ضعف و قوت این اسمارتفون اقتصادی غول تکنولوژی چینی را زیر ذرهبین میبریم.
شیائومی با عرضه سری ردمی نوت 13 ثابت کرد که همچنان میتواند چیپست قدرتمند، سنسورهای تصویربرداری حرفهای و یک نمایشگر چشمنواز را با کمترین قیمت ممکن در اختیار کاربران قرار دهد.
اگر بهصورت خلاصه بخواهیم به نقد و بررسی ردمی نوت 13 بپردازیم، باید بگوییم که نمایشگر با نرخ نوسازی 120 هرتز، دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی و باتری عظیم 5000 میلیآمپر ساعتی را به ندرت در گوشیهای رنج 250 یورو مشاهده میکنیم و بهخاطر مشخصات فنی ردمی نوت 13 میتوانیم ادعا کنیم که با یک اسمارتفون با ارزش خرید بالا سروکار داریم.
درنظر داشته باشید که ردمی نوت 13 نیز مانند تمام اسمارتفونها اقتصادی چندان بینقص نیست. البته، این نقصهای جزئی از افزایش قیمت ردمی نوت 13 جلوگیری میکنند و به همین جهت دلیلی برای انتقاد وجود ندارد. اگر میخواهید با مشخصات ردمی نوت 13 شیائومی و نقاط قوت و ضعف آن بیشتر آشنا شوید، در ادامه با بررسی شیائومی ردمی نوت 13 همراه باشید.
ادامه مطلب در ادامه
بیشتر بخوانید:
- بهترین گوشی های شیائومی تا 3 میلیون
- بهترین گوشی های شیائومی تا 4 میلیون
- بهترین گوشی های شیائومی تا 5 میلیون
بررسی ردمی نوت 13 نسخه چین
در ابتدای بررسی ردمی نوت 13 نسخه چین بدنیست نگاه کلی به مشخصات ردمی نوت 13 شیائومی داشته باشیم. در پنل جلو این گوشی شاهد نمایشگر AMOLED با نرخ نوسازی 120 هرتز هستیم که برای یک گوشی میانرده فوقالعاده است. با اینحال، میزان روشنایی صفحهنمایش ردمی نوت 13 نسبت به نسل قبلی آن کمی کاهش پیدا کرده که طی بررسی شیائومی ردمی نوت 13 از نظر نمایشگر، به صورت دقیقتری این تنزل را بررسی میکنیم.
در مشخصات فنی ردمی نوت 13 به ابعاد بدنه 161.1×75×7.6 میلیمتر اشاره شده و باتوجه به اندازه بدنه گوشی میتوان حدسزد که با یک اسمارتفون نسبتا بزرگ روبهرو هستیم و استفاده از آن با یک دست چندان خوشایند نیست.
بزرگترین نقطه ضعفی که در بررسی شیائومی نوت 13 نسخه چین مشاهده میکنیم در سیستم تصویربرداری است. ماژول دوربین ردمی نوت 13 میزبان سنسور اصلی و سنسور تشخیصعمق است و خبری از دوربین اختصاصی اولتراواید نیست؛ درحالی که نسل قبلی این اسمارتفون از دوربین فوقعریض 8 مگاپیکسلی بهره میبرد.
ردمی نوت 12 در سختافزار خود از تراشه اسنپدراگون 4 نسل 1 بهره میبرد، اما نسل جدید این گوشی به چیپست دایمنسیتی 6080 مجهز شده است. تغییرات سختافزاری ردمی نوت 13 فقط به چیپست جدید محدود نمیشود و میزان رم این گوشی نیز دستخوش تغییراتی شده است. انتظار میرود که قدرت پردازش ردمی نوت 13 بیشتر از نسل قبلی آن شده باشد، با اینحال در بخش سختافزار به صورت دقیقتری تراشه و عملکرد ردمی نوت 13 را ارزیابی میکنیم.
پیش از بررسی ردمی نوت 13 نسخه چین از نظر طراحی، خالی از لطف نیست نگاهی به جدول مشخصات فنی ردمی نوت 13 داشته باشید.
بررسی شیائومی ردمی نوت 13 | مشخصات ردمی نوت 13 شیائومی |
طراحی و ساختار |
|
نمایشگر |
|
پردازنده |
|
نرمافزار |
|
رم و حافظه |
|
دوربین اصلی |
|
دوربین سلفی |
|
باتری |
|
اسپیکر |
|
شبکه و قابلیتهای اتصال |
|
سایر ویژگیها |
|
بررسی گوشی شیائومی ردمی نوت 13 از نظر طراحی و ساختار
بدنه اکثر پرچمدارها با مرغوبترین متریال موجود در بازار ساخته میشود و به همین دلیل، گوشیهای بالارده و پرچمدار ظاهر زیبا و بدنه خوشدستی دارند که برای هر سلیقهای جذاب خواهد بود؛ اما شرایط برای اسمارتفونهای اقتصادی کمی فرق میکند. معمولا تولیدکنندگان اسمارتفونهای اقتصادی برای کاهش قیمت گوشی، از متریالی مانند پلاستیک استفاده میکنند که علاوهبر مقاومت کم ظاهر معمولی دارد.
خوشبختانه شیائومی چالش طراحی گوشی را بهخوبی پشتسر گذاشته و ردمی نوت 13 را با طراحی جذاب و بدنه نسبتا مقاوم روانه بازار کرده است. قسمت پشتی و فریم ردمی نوت 13 از پلاستیک ساخته شده و در پنل جلو نیز شاهد یک لایه محافظ از جنس شیشه-گوریلا گلس 5 هستیم.
شیائومی ردمی نوت 13 از گواهی IP54 پشتیبانی میکند و فقط دربرابر پاشش قطرههای آب مقاوم است. همچنین، باتوجه به پنل پشت و فریم پلاستیکی مقاومت گوشی دربرابر ضربه و فشار نیز چندان زیاد نخواهد بود. البته بهخاطر قیمت شیائومی ردمی نوت 13 نمیتوانیم انتظار بیشتری داشته باشیم.
در ادامه بررسی ردمی نوت 13 نسخه چین باید ظاهر گوشی را ارزیابی کنیم. کلید پاور و تنظیم صدا در قسمت راست بدنه قرار گرفته و در سمت چپ نیز شاهد خشاب سیمکارت هستیم. جک 3.5 میلیمتری صدا در قسمت بالا فریم گوشی تعبیه شده و در قسمت پایین نیز پورت شارژ و میکروفون گوشی را مشاهده میکنیم.
در مشخصات فنی ردمی نوت 13 سنسور اثرانگشت ادغام شده با کلید پاور را میبینیم. این شیوه استفاده از سنسور اثرانگشت معمولا در اسمارتفونهای اقتصادی استفاده میشود و علاوهبر امنیت بالا، سرعتعمل قابل قبولی دارد.
ابعاد بدنه ردمی نوت 13 معادل 161.1×75×7.6 میلیمتر و وزن آن نیز 173.5 گرم است. با اینکه ردمی نوت 13 ابعاد نسبتا بزرگی دارد، اما بهخاطر وزن کم، دست کاربر را در استفادههای طولانی مدت خسته نمیکند. توجه داشته باشید کاربرانی که دستهای کوچکی دارند نمیتوانند بهراحتی با یک دست از ردمی نوت 13 استفاده کنند. در مجموع، میتوانیم ادعا کنیم که نوت 13 یکی از گوشیهای اقتصادی خوشساخت بازار است و قیمت شیائومی ردمی نوت 13 باعث نشده که ظاهر و ساختار گوشی افت چشمگیری داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
بهترین گوشی های شیائومی تا 6 میلیون
بهترین گوشی های شیائومی تا 7 میلیون
بررسی ردمی نوت 13 نسخه چین از نظر نمایشگر
بعد از ساختار باید به بررسی گوشی شیائومی ردمی نوت 13 از نظر صفحهنمایش بپردازیم. نوت 13 شیائومی از نمایشگر 6.67 اینچی AMOLED بهره میبرد که تصاویر را با حداکثر رزولوشن 1080×2400 پیکسل نمایش میدهد. نسبت نمایشگر به بدنه در نوت 13 شیائومی 88.9 درصد است و حاشیههای باریک صفحهنمایش هنگام تماشای فیلم، هیچ مزاحمتی برای کاربر ایجاد نمیکند. نمایشگر این گوشی از تراکم پیکسل 395ppi پشتیبانی میکند.
صفحهنمایش ردمی نوت 13 قابلیت نمایش 1 میلیون رنگ را دارد و میتوانید انتظار داشته باشید که رنگها در نمایشگر نوت 13 شیائومی چشمنواز باشند. مهمترین نقطه قوتی که در بررسی شیائومی ردمی نوت 13 از نظر صفحهنمایش میبینیم، نرخ نوسازی 120 هرتز است که در این بخش از بازار چندان رایج نیست. بهلطف نرخ تازهسازی 120 هرتز، اسکرول کردن در منو گوشی و شبکههای اجتماعی، مانند پرچمدارها و اسمارتفونهای پریمیوم لذتبخش خواهد بود.
تنها نقطه ضعفی که در نمایشگر ردمی نوت 13 به چشم میخورد، میزان روشنایی تصویر است که در حالت Peak به 1000 نیت میرسد. البته در رنج قیمت 250 یورو، میزان روشنایی 1000 نیت قابل قبول است، اما انتظار میرفت که صفحهنمایش نسل جدید سری ردمی نوت نیز مانند نسل قبلی آن از حداکثر روشنایی 1200 نیت پشتیبانی کند. اگر از روشنایی نمایشگر چشمپوشی کنیم، ردمی نوت 13 شیائومی یکی از روانترین و چشمنوازترین صفحهنمایشها را در رنج قیمت 250 یورو ارائه میدهد.
بررسی ردمی نوت 13 نسخه چین از نظر دوربین
در ادامه نقد و بررسی ردمی نوت 13 نوبت به بررسی دوربین و سیستم تصویربرداری میرسد. ماژول دوربین ردمی نوت 13 میزبان دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8 است. وضوح و جزییات عکسهایی که با دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی به نسبت قیمت ردمی نوت 13 قابل قبول است، اما این سنسور 108 مگاپیکسلی نمیتواند کاربرانی که به فیلمبرداری علاقه دارند را راضی کند.
ردمی نوت 13 از قابلیت فیلمبرداری 1080 پیکسل با فریمریت 30fps پشتیبانی میکند و خروجی آن چنگی بهدل نمیزند. البته، نسل قبلی این اسمارتفون نیز در بخش فیلمبرداری چندان خوب نبود و این نقطه ضعف نیز در ردمی نوت 13 برطرف نشده است.
اکثر گوشیهای هوشمند جدید در سیستم تصویربرداری خود از 3 سنسور پشتیبانی میکنند، اما سیستم تصویربرداری اصلی ردمی نوت 13 شیائومی با دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی و سنسور تشخیصعمق 2 مگاپیکسلی کمی ناامیدکننده است.
خالی از لطف نیست به این نکته اشاره کنیم که نسل قبلی ردمی نوت 13 در ماژول دوربین خود، علاوهبر سنسور اصلی و لنز مارکو از دوربین اولتراواید 8 مگاپیکسلی پشتیبانی میکند. با اینحال، در بررسی ردمی نوت 13 نسخه چین میبینیم که شیائومی تعداد سنسورها را قربانی کیفیت سنسورها کرده که به نوبه خود تصمیم عاقلانهای بهنظر میرسد. در قسمت بالای پنل جلو، سنسور واید 16 مگاپیکسلی را میبینیم که از قابلیت فیلمبرداری 1080p@30fps بهره میبرد.
در مجموع، اگر شماهم از کاربرانی هستید که هنگام خرید گوشی، کیفیت عکسها و قابلیت فیلمبرداری گوشی را در اولویت قرار میدهید، ردمی نوت 13 شیائومی گوشی ایدهآلی برای شما نخواهد بود؛ اما باید درنظر داشته باشید که تنها راهحل برای بهرهمند شدن از سیستم تصویربرداری بهتر و کاملتر، افزایش بودجه و خرید یک اسمارتفون گرانتر است.
بیشتر بخوانید:
بهترین گوشی های شیائومی تا 8 میلیون
بهترین گوشی های شیائومی تا 9 میلیون
بررسی ردمی نوت 13 نسخه چین از نظر تراشه و نرمافزار
بعد از دوربین باید به بررسی گوشی شیائومی ردمی نوت 13 از نظر تراشه و سختافزار بپردازیم. قلبتپنده ردمی نوت 13 چیپست دایمنسیتی 6080 با فناوری ساخت 6 نانومتری است. این تراشه شامل 8 هسته پردازنده (2 هسته با فرکانس 2.4 گیگاهرتز Cortex-A76 و 6 هسته با فرکانس 2.0 گیگاهرتز Cortex-A55) میشود و درکنار آن شاهد پردازنده گرافیکی Mali-G57 MC2 هستیم.
عملکرد این چیپست کمپانی مدیاتک برای کارهای روزانه قابل قبول است و در استفادههای روزمره هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمیکند. همچنین، چیپست دایمنسیتی 6080 میتواند بازیهایی همچون Call of Duty Mobile و PUBG را با فریمریت بالا اجرا کند؛ بنابراین، اگر موبایل گیمر هستید و میخواهید با هزینه کم یک اسمارتفون جدید تهیه کنید که در اجرای بازیهای جدید مشکلی نداشته باشد، ردمی نوت 13 انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.
در ادامه بررسی ردمی نوت 13 نسخه چین از نظر سختافزار باید ترکیب حافظه و رم نسخههای مختلف این میانرده را ببینیم. همانطور که در جدول مشخصات ردمی نوت 13 شیائومی مشاهده کردید، این گوشی در 4 نسخه با رم 6 و حافظه 128 گیگابایت، رم 8 حافظه 128 گیگابایت، رم 8 حافظه 256 گیگابایت، رم 12 و حافظه 256 گیگابایت عرضه میشود.
فراموش نکنید که ردمی نوت 13 از درگاه کارتحافظه پشتیبانی نمیکند و بعد از خرید گوشی هیچ راهی برای افزایش حافظه وجود ندارد. البته بعید بهنظر میرسد که 256 گیگابایت حافظه برای حجم عکسها و فیلمهایی که با دوربین ردمی نوت 13 ثبت میکنید یا بازیهای جدید که روی گوشی نصب میکنید و فایلهایی که در حافظه گوشی نگهداری میکنید کفایت نکند.
به صورت خلاصه، قدرت پردازش و سختافزار ردمی نوت 13 بهعنوان یک گوشی 250 یورویی قابل قبول است، اما پیشرفت سختافزای نوت 13 به نسبت نسل قبلی آن بهحدی زیاد نیست که کاربران ردمی نوت 12 را قانع به خرید مدل جدید این اسمارتفون اقتصادی کند.
ردمی نوت 13 در زمان عرضه از رابطکاربری MIUI 14 پشتیبانی میکرد که برپایه اندروید 13 اجرا میشد. بنابر ادعای توسعهدهندگان چینی، اکثر اسمارتفونهای چینی که در سال 2023 روانه بازار شدهاند به مدت 3 سال از آپدیت نرمافزاری بهرهمند میشوند و بهروزرسانیهای امنیتی نیز برای 4 سال در اختیار کاربران گوشیهای هوشمند 2023 شیائومی قرار میگیرد.
خالی از لطف نیست به این نکته اشاره کنیم که رابطکاربری MIUI مدت کوتاهی بعد از عرضه ردمی نوت 13، جای خود را به Hyper OS داد و اسمارتفونهای جدید شیائومی که ردمی نوت 13 نیز درمیان آنها دیده میشود، از این پلتفرم جدید بهرهمند میشوند. البته فضای رابطکاربری Hyper OS شباهت زیادی به MIUI دارد و این رابطکاربری جدید، تجربه چندان تازهای را به کاربران خود ارائه نمیدهد.
بررسی ردمی نوت 13 نسخه چین از نظر شارژدهی
فرقی نمیکند که به نقد و بررسی ردمی نوت 13 یا نوت 12 یا سایر اسمارتفونهای میانرده و پریمیوم شیائومی بپردازیم، شارژدهی خوب و سرعت شارژ فوقالعاده، همیشه یکی از نقاط قوت گوشیهای هوشمند این برند چینی است.
ردمی نوت 13 به باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 5000 میلیآمپر ساعت و توان شارژ 33 وات مجهز شده که از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی میکند. شارژر 33 واتی این گوشی میتواند در مدت 30 دقیقه، شارژ باتری را به 50 درصد برساند. برای شارژ کامل باتری ردمی نوت 13 فقط به 1 ساعت و 16 دقیقه زمان نیاز دارید. از نظر سرعت شارژ، ردمی نوت 13 توانایی رقابت با پرچمدارهای آمریکایی و کرهای را دارد و شارژدهی مناسب و سرعت شارژ عالی ردمی نوت 13 را میتوانیم یکی از مهمترین نقطه قوتهای این گوشی درنظر بگیریم.
بیشتر بخوانید:
بهترین گوشی های شیائومی تا 10 میلیون
بهترین گوشی های شیائومی تا 12 میلیون
بررسی ردمی نوت 13 نسخه چین از نظر قیمت
قیمت شیائومی ردمی نوت 13 نسخه چین حدود 250 یورو است. این اسمارتفون در بازارهای داخلی با قیمتی حدود 8,000,000 تومان بهفروش میرسد.
جمعبندی
در این مطلب به نقد و بررسی ردمی نوت 13 پرداختیم که در حالحاضر بهعنوان یکی از اسمارتفونهای اقتصادی پرطرفدار شناخته میشود. طی بررسی ردمی نوت 13 نسخه چین مشاهده کردید که این گوشی در بخشهای مختلف عملکردی مانند سایر میانردههای بازار دارد و حتی در بعضی از بخشها مثل دوربین و عکاسی، رقبای ردمی نوت 13 قدرتمندتر ظاهر میشوند.
دلیل اصلی محبوبیت اسمارتفونهای میانرده شیائومی صرفا کیفیت ساخت بالا، رابطکاربری خوب یا چیپست قدرتمندتر از سایر رقبا نیست، درواقع اسمارتفونهای شیائومی بهخاطر قیمت معقول خود درمیان طرفداران گوشیهای مقرون بهصرفه محبوب هستند و بهنظر نمیرسد که غول تکنولوژی چینی تصمیم به تغییر سیاستهای خود در قیمتگذاری اسمارتفونهای اقتصادی داشته باشد. اکنون که به بررسی گوشی شیائومی ردمی نوت 13 پرداختیم، میتوانید باتوجه به امکانات و قیمت این اسمارتفون، ردمی نوت 13 را تهیه کنید یا سایر گوشیهای این بخش از بازار را بررسی کنید.
سوالات متداول
بزرگترین نقطه ضعف ردمی نوت 13 نسخه چین چیست؟
این اسمارتفون در سیستم تصویربرداری اصلی خود فقط از دو سنسور پشتیبانی میکند که در مقایسه با سایر رقبا میانرده کمی ناامیدکننده است. در نتیجه، اگر عکاسی و سیستم تصویربرداری برای شما ملاک اصلی است، توصیه میشود بودجه خود را برای خرید یک اسمارتفون با دوربینهای باکیفیتتر افزایش دهید.
آیا ردمی نوت 13 شیائومی ارزش خرید دارد؟
ردمی نوت 13 برای کاربرانی که میخواهند یک گوشی مناسب برای کاربری روزمره را با هزینه کم تهیه کنند، یک گزینه ایدهآل خواهد بود، با اینحال کاربران نسل قبلی ردمی نوت شیائومی دلیل موجهی برای خرید نسل جدید این اسمارتفون ندارند.
بیشتر بخوانید:
- بهترین گوشی های شیائومی تا 15 میلیون
- بهترین گوشی های شیائومی تا 20 میلیون
- بهترین گوشی های شیائومی تا 30 میلیون
نظر شما درباره بررسی ردمی نوت 13 نسخه چین چیست؟ بهنظر شما این گوشی توان رقابت با سایر میانردههای چینی و کرهای را دارد؟ لطفا دیدگاه خود را در بخش کامنتها به اشتراک بگذارید و جدیدترین اخبار تکنولوژی را با تکراتو دنبال کنید.