در این مطلب با بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا همراه شما هستیم و مزایا، معایب، امکانات و مشخصات این گوشی تاشوی متفاوت را به طور کامل بررسی میکنیم.
ریزر 50 اولترا اولین گوشی از نسل جدید تاشوی ریزر است که نسبت به سری ریزر 40 پیشرفتهایی کوچک اما مهم داشته و اولین گوشی کاملاً ضدآب ریزر محسوب میشود. همچنین این گوشی اولین گوشی ریزر با دوربین تله فوتو است.
این گوشی ریزر یک فریم آلومینیوم، نمای بیرونی شیشهای و چرم و لولای استیل دارد. برای این گوشی از یک نمایشگر بیرونی 4 اینچی LTPO OLED با رزولوشن 1272×1080 پیکسل و یک نمایشگر تاشوی 6.9 اینچی LTPO OLED با رزولوشن 2640×1080 پیکسل استفاده شده است.
از جمله سایر مشخصات ریزر 50 اولترا میتوان به چیپست اسنپدراگون 8s نسل 3، دوربین اصلی و تله فوتوی 50 مگاپیکسلی، باتری 4000 میلیآمپر ساعتی، سرعت شارژ 45 واتی و سیستمعامل اندروید 14 اشاره کرد. در ادامه مطلب با بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا همراه شما هستیم و امکانات، نقاط قوت و نقاط ضعف این گوشی را به طور کامل ارزیابی میکنیم.
ادامه مطلب در ادامه
بیشتر بخوانید
بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا
- جدول مشخصات
- طراحی و ساختار
- نمایشگرها
- باتری و ماندگاری شارژ
- صدا و اسپیکرها
- نرمافزار
- عملکرد و بنچمارکها
- دوربین
- قیمت و محصولات رقیب
- جمعبندی
موتورولا ریزر 50 اولترا در یک جعبه مشکی در اختیار کاربران قرار میگیرد که حاوی یک شارژر 68 وات، یک کابل USB-C برای شارژ سریع و یک قاب محافظ با بند همرنگ گوشی است. برای محکم کردن قاب گوشی باید از یک نوار چسب دو طرفه استفاده کنید؛ در غیر این صورت این قاب آن طور که باید روی گوشی محکم باقی نمیماند.
با وجود این قاب و بند، میتوانید گوشی را مثل یک کیف یک طرفه استفاده کنید. مشخصات فنی Razr 50 Ultra را در جدول زیر مشاهده میکنید و در ادامه مطلب بررسی این گوشی را از زوایای مختلف ادامه میدهیم.
بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا | مشخصات فنی ریزر 50 اولترا |
طراحی و ساختار |
|
نمایشگر |
|
نرمافزار |
|
تراشه |
|
رم و حافظه داخلی |
|
دوربین اصلی |
|
دوربین سلفی |
|
باتری |
|
صدا |
|
شبکه و قابلیتهای اتصال |
|
سنسورها |
|
قیمت ریزر 50 اولترا | حدود 1500 یورو |
بیشتر بخوانید
بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا از نظر طراحی
بررسی ریزر 50 اولترا نشان میدهد که این گوشی بهترین مدل ریزر تا به امروز است که علاوه بر داشتن المانهای نوستالژیک، هر آنچه از یک گوشی امروزی انتظار میرود را دارد.
مهمترین تغییر در طراحی این گوشی، ضد آب شدن آن و کسب گواهینامه IPX8 است که نسبت به سری قبل تغییر مهمی محسوب میشود.
در این نسل، لولاها هم ارتقاء پیدا کرده و طراحی کوچکتر اما بهتری دارند. مکانیزم جدید لولای این گوشی از همه زوایا پشتیبانی میکند و در حالت بازشدگی کامل هم چین صفحه حس نمیشود مگر اینکه نقطه مربوطه را محکم فشار دهید.
موتورولا سعی کرده که نمایشگر کاور این گوشی هم به اندازه نمایشگر داخلی پیشرفته و باکیفیت باشد. این نمایشگر دارای حاشیههای کوچک، روشنایی زیاد، نرخ نوسازی پویا و حتی قابلیت پشتیبانی از دالبی ویژن است.
رنگهای این گوشی عبارتند از سبز، آبی نیمه شب، هلویی و صورتی. طراحی همه مدلهای این گوشی به یک صورت است اما ممکن است بافت چرم آنها کمی متفاوت باشد.
برای حفاظت از نمایشگر کاور از گوریلا گلس ویکتوس استفاده شده که جزئیات از جمله روشنایی و نرخ نوسازی آن را در جدول مشخصات Razr 50 Ultra مشاهده میکنید. این نمایشگر سه پانچ هول برای دو دوربین 50 مگاپیکسلی و فلش LED دارد. حلقههای دوربین هم مثل بیشتر گوشیهای امروزی از فلز ساخته شده و کمی بیرون زدگی دارند.
کاور لولای گوشی از جنس استیل ضد زنگ و بسیار شیک، براق و محکم است. هنگام باز شدن گوشی، این بخش کاملاً ناپدید میشود و لولای گوشی از همه جهات و زوایا پشتیبانی میکند.
نمایشگر داخلی Razr 50 Ultra هم یک پانچ هول کوچک برای دوربین سلفی دارد. این نمایشگر نسبتاً بدون حاشیه است؛ اما محفظه پلاستیکی آن، باعث از بین رفتن حس و حال مرغوب بودن گوشی میشود.
حفره بالای گوشی که برای پخش صدای مخاطب کاربرد دارد، به عنوان اسپیکر استریوی دوم هم استفاده میشود. اسپیکر اصلی هم پایین گوشی کنار پورت USB-C قرار گرفته است.
پنج میکروفون در اطراف بدنه ریزر 50 اولترا وجود دارد و دکمه پاور این گوشی هم مثل بسیاری از گوشیها مجهز به حسگر اثرانگشت همیشه روشن است.
در مجموع، بررسی گوشی موتورولا ریزر 50 اولترا نشان میدهد که کار کردن با این گوشی در هر دو حالت باز و بسته حس و حال خوبی دارد. چرم وگان پشت گوشی هم از سر خوردن آن در دست جلوگیری میکند و طراحی این گوشی موتورولا کاملاً قابل قبول است.
بیشتر بخوانید
بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا از نظر نمایشگرها
نمایشگر داخلی تاشوی ریزر 50 اولترا دارای رزولوشن 1080×2640 پیکسل است. نمایشگر بیرونی این گوشی هم یک پنل مشابه OLED با رزولوشن 1080×1272 پیکسل است که مثل نمایشگر داخلی از و استریم دالبی ویژن و HDR10+ پشتیبانی میکند.
حداکثر سطح روشنایی این نمایشگرها در حالت خودکار به حدود 1270 نیت میرسد و حداقل روشنایی آنها 2.8 نیت است.
Motorola Razr 50 Ultra دو نرخ نوسازی High (تا 165 هرتز) و Standard (تا 60 هرتز دارد). هر دو حالت پویا بوده و بسته به شرایط، از نرخ 1 تا حداکثر نرخ مربوط به آن حالت پشتیبانی میکنند.
هر دوی این نمایشگرها علاوه بر پشتیبانی از HDR10، HDR10+ و دالبی ویژن دارای گواهینامه Widevine L1 DRM هستند.
بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا از نظر باتری و ماندگاری شارژ
در این بخش از بررسی Motorola Razr 50 Ultra نگاهی به سرعت شارژ و باتری این گوشی داریم. ظرفیت باتری ریزر 50 اولترا نسبت به مدل قبلی این گوشی کمی افزایش یافته و این گوشی در تست استفاده فعال، رکورد ماندگاری شارژ 12 ساعت و 5 دقیقه را ثبت کرده است.
این گوشی برای تماس تلفنی 22 ساعت و برای وبگردی 10 ساعت ماندگاری شارژ دارد. رکورد این گوشی برای گیمینگ و استریم ویدیو هم به بیشتر از 15 ساعت میرسد.
در کنار افزایش ظرفیت باتری Razr 50 Ultra، این گوشی مجهز به سرعت شارژ 45 وات شده هر چند با یک آداپتور 68 واتی در اختیار کاربران قرار میگیرد.
بررسی ریزر 50 اولترا نشان داده که این گوشی ظرف 30 دقیقه تا 76 درصد و ظرف 47 دقیقه کاملاً شارژ میشود. این یعنی سرعت شارژ این گوشی تقریباً 2 برابر مدل قبلی و بیشتر از همه گوشیهای دارای طراحی صدفی است.
این گوشی از شارژ بیسیم با حداکثر سرعت 15 وات هم پشتیبانی میکند.
بیشتر بخوانید
بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا از نظر صدا و اسپیکرها
همانطور که در جدول مشخصات ریزر 50 اولترا مشاهده میکنید، این گوشی مجهز به سیستم اسپیکر استریو است که یکی از حفرههای آن در قسمت بالا قرار دارد و از آن به عنوان حفره پخش صدای مخاطب در تماسهای تلفنی هم استفاده میشود. حفره بعدی، پایین گوشی و کنار پورت USB-C قرار گرفته است.
بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا نشان داده که این گوشی صدای بلندی دارد اما تمرکز آن بیشتر بر فرکانسهای بالا و وکالها است. در مجموع، توازن صدای این گوشی بسیار خوب است و از این نظر نمیتوان ایرادی در آن پیدا کرد.
در تستهای بلندی صدا، Razr 50 Ultra موفق به کسب امتیاز عالی شده چون این گوشی فرکانسهای بالا را به خوبی ارایه میدهد. وکالهای گوشی هم بسیار قوی هستند و صدای گوشی بیس خوبی دارد.
بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا از نظر نرمافزار
نقد و بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا را با نگاهی به سیستم نرمافزاری این گوشی ادامه میدهیم که شامل اندروید 14 و رابط کاربری Hello UI است. انتظار میرود که این گوشی 3 آپدیت سیستمعامل و 4 سال وصلههای امنیتی را دریافت کند.
این نسخه از نرمافزار موتورولا هم شباهت زیادی به اندروید اصلی دارد؛ فقط تعدادی قابلیت مخصوص به آن اضافه شده و بعضی از عناصر طراحی در این نسخه تغییر کردهاند.
موتورولا سعی کرده در این سیستمعامل با استفاده از عناصر سادهای مثل فونتهای اختصاصی، حس و حال متفاوتی ایجاد کند. در این گوشی هم قابلیتهایی مثل والپیپرهای تولید شده توسط هوش مصنوعی و اپلیکیشن hub برای شخصی سازی وجود دارد. منوها در این نسخه سازماندهی بهتری دارند و مواردی مثل حرکات دست در یک صفحه قرار گرفتهاند؛ طوری که برای دسترسی به آنها نیاز به پیمایش نباشد.
در این نسخه از نرمافزار موتورولا از Smart Connect استفاده شده که میتوان از آن برای اتصال گوشی به تبلت، کامپیوتر یا نمایشگرهای مستقل به صورت بیسیم یا باسیم استفاده کرد.
در نمایشگر پشت این گوشی به اعلانها و پنل کاربردی تنظیمات فوری و همچنین تعداد زیادی از اپلیکیشنها دسترسی دارید تا برای استفاده از آنها نیازی به باز کردن گوشی نداشته باشید.
اپلیکیشن Gemini گوگل هم از طریق نمایشگر کاور گوشی در دسترس است و کاربران این گوشی موتورولا به دو ماه اشتراک طرح One AI Premium گوگل و امکانات آن دسترسی دارند.
بیشتر بخوانید
بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا از نظر عملکرد و بنچمارکها
Razr 50 Ultra هم مثل اج 50 اولترا مجهز به چیپست اسنپدراگون 8s نسل 3 است که جزئیات آن را در جدول مشخصات فنی ریزر 50 اولترا مشاهده میکنید.
در تستهای بنچمارک، ریزر 50 اولترا نسبت به ریزر 40 اولترا یک ارتقای نسبی داشته اما نتوانسته به رکوردهای اج 50 اولترا برسد. در مجموع، گلکسی زد فلیپ 5 از این گوشی سریعتر است.
برای گوشیهای تاشو، طراحی گرمایی کار سختی است و این گوشی هم در تستهای فشار پایدار عملکرد چندان خوبی ندارد. در واقع، Motorola Razr 50 Ultra در تستهای فشار پردازنده و همچنین تست 3DMark Wild Life به سطح حدود 51 درصد رسیده است. اج 50 اولترا با همچین چیپست، رکورد بهتری به ثبت رسانده اما گوشیهای تاشو به ندرت به امتیازی بهتر از ریزر 50 اولترا دست پیدا میکنند.
بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا از نظر دوربین
نقد و بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا را با نگاهی به سیستم دوربین این گوشی ادامه میدهیم که متشکل از یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، تله فوتوی 50 مگاپیکسلی و سلفی 32 مگاپیکسلی است.
بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا نشان داده که رابط کاربری نمایشگر کاور این گوشی نسبتاً کاربردی است و گزینههایی برای جابجایی بین حالتهای عکاسی و دسترسی فوری به تنظیمات آن را در اختیار کاربران قرار میدهد. البته در این نمایشگر گزینههایی مثل زوم با دوربین تله فوتو در دسترس نیستند.
تنها روش برای استفاده از این قابلیتهای دوربین تله فوتو با پیش نمایش صفحه کاور، باز کردن گوشی، اجرای اپلیکیشن در صفحه اصلی و فعال کردن پیش نمایش مربوط به نمایشگر کاور است. در حالت پیش نمایش به رابط کاربری دوربین دسترسی ندارید و فقط پیش نمایش زنده را دارید، اما برای کنترل دوربین میتوانید از ابزارهایی مثل ریموت استفاده کنید.
بررسی گوشی موتورولا ریزر 50 اولترا نشان داده که کیفیت تصاویر دوربین اصلی این گوشی در نور روز بسیار خوب است. این دوربین دارای نورپردازی و محدوده پویای دقیق و کنتراست بسیار خوب است. جزئیات تصویر هم در حد یک دوربین 12 مگاپیکسلی است و پردازش کلی تصویر چندان مصنوعی به نظر نمیرسد.
در عین حال، این دوربین ریزر 50 اولترا از نظر توازن سفیدی چندان دقیق نیست و بعضی تصاویر حالت زرد یا سبز دارند. از نظر اشباع رنگ و شادابی کلی تصویر هم ایرادی در این دوربین مشاهده نمیشود.
تصاویر 50 مگاپیکسلی این دوربین جزئیات نسبتاً بیشتری دارند اما نویز هم در این تصاویر کمی بیشتر است.
دوربین زوم Razr 50 Ultra هم کیفیت تصویر بسیار خوب با جزئیات زیاد دارد و از نظر اشباع هم مثل دوربین اصلی خوب است. رنگ پوست در این دوربین با دوربین اصلی کمی تفاوت دارد و در دوربین اصلی شادابتر و زندهتر به نظر میرسد.
بیشتر بخوانید
در این حالت هم تصاویر 50 مگاپیکسلی جزئیات و نویز بیشتری دارند. این دوربین Razr 50 Ultra قابلیت زوم 4 برابری را دارد که طبیعتاً کیفیت آنها در حد حالت 2x نیست.
معمولاً دوربین سلفی در گوشیهای تاشو یک قابلیت اضافه به نظر میرسد چون میتوان با دوربین اصلی این گوشیها پیش نمایش زنده و کیفیت تصویر بهتری داشت. قطعاً دوربینهای کاور ریزر 50 ultra هم نسبت به دوربین داخلی این گوشی عملکرد بهتری دارند اما این دوربین موتورولا ریزر 50 اولترا هم کیفیت تصویر خوبی دارد. این دوربین هم رنگ پوست را کمی گرمتر نشان میدهد و رنگها در آن زندهتر هستند.
کیفیت تصویر دوربین در نور کم
کیفیت تصویر دوربین ریزر 50 اولترا در نور کم هم بسیار خوب است. این دوربین در حالت پیش فرض نورپردازی خوبی دارد. سایهها در تصویر این دوربین نور مناسبی داشته و هایلایتها به خوبی حفظ میشوند. جزئیات تصویر هم گاهی اوقات حالت شارپ شدگی دارند به خصوص در صحنههای تاریک یا پرکنتراست اما نه خیلی زیاد و شدید.
این دوربین محدوده پویا و جزئیات کاملاً خوبی دارد. تصاویر زوم 4x این دوربین هم در صورت مشاهده در حالت fit-to-screen (محدود شدن اندازه تصویر به ابعاد نمایشگر) خوب به نظر میرسند.
کیفیت ویدیوها
همه دوربینهای ریزر 50 اولترا قابلیت ضبط ویدیوهای 4k60 را دارند. بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا نشان داده که ویدیوهای 4K دوربین اصلی این گوشی کیفیت کمابیش خوبی دارند . این ویدیوها کمی گرم به نظر میرسند اما از نظر محدوده پویا، کنتراست و اشباع رنگ خوب هستند. در عین حال این ویدیوهای ریزر 50 اولترا کمی صاف شده و جزئیات نسبتاً کمتری دارند.
دوربین 2x این گوشی از نظر توازن سفیدی عملکرد بهتری دارد. جزئیات ویدیوهای این دوربین برای یک دوربین 2x در یک گوشی تاشو بسیار عالی هستند.
ویدیوهای دوربین اصلی در نور کم هم کیفیت مناسبی دارند. در این ویدیوها کمی نویز دیده میشود اما جزئیات تصویر خوب است. محدوده پویا و رنگها هم در این ویدیوها خوب هستند. دوربین تله فوتوی گوشی در این شرایط عملکرد ضعیفتری دارد.
بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا نشان داده که لرزشگیر دوربین اصلی این گوشی چندان قوی نیست و تکانهای ناشی از راه رفتن را به خوبی حذف نمیکند. اما حالتهایی مثل تغییر از حالت ایستا به متحرک و بالعکس، روان انجام میشوند.
بیشتر بخوانید
بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا از نظر قیمت و محصولات رقیب
قیمت Razr 50 Ultra با 12 گیگابایت رم و 512 گیگابایت حافظه داخلی حدود 1500 یورو است. اولین رقیب این گوشی در بازار گوشیهای تاشو، مربوط به سری گلکسی سامسونگ است؛ هر چند مقایسه این دو گوشی کمی سخت به نظر میرسد. در واقع، گلکسی زد فلیپ 5 که قرار است تا چند هفته آینده با یک نسخه جدید جایگزین شود، یکی از رقبای مهم ریزر 50 اولترا است. این گوشی سامسونگ بر عکس گوشی موتورولا یک دوربین اولتراواید دارد اما فاقد لنز تله فوتو است. گوشی موتورولا از نظر سختافزار نمایشگر و سرعت شارژ نسبت به گلکسی برتری دارد اما فلیپ 5 ارزانتر از ریزر 50 اولترا است.
گزینه بعدی یکی از محصولات خود موتورولا یعنی ریزر 50 است که میتواند نظر علاقمندان به دوربینهای اولتراواید را جلب کند اما نمایشگر کاور این گوشی کوچکتر و چیپست آن کمی ضعیفتر است و البته نسبت به ریزر 50 اولترا قیمت کمتری دارد.
اوپو فایند N3 فلیپ هم یکی دیگر از رقبای این گوشی است که در حال حاضر کمی سختتر پیدا میشود. گزینههای بعدی هواوی پاکت 2 و آنر مجیک V فلیپ و ویوو X فلیپ هستند.
جمعبندی
Razr 40 Ultra یک گوشی تاشوی بسیار خوب با چند ایراد جزئی بود که خوشبختانه بعضی از آنها در نسخه جدید حذف شدهاند و مهمترین آنها گواهینامه ضد آب IPX8 است. این گوشی جدید موتورولا، از نظر سرعت شارژ در این بخش از بازار بیرقیب است و نمایشگرها و اسپیکرهای آن نسبت به خیلی از گوشیهای رقیب بهتر هستند. میتوان گفت که موتورولا ریزر 40 اولترا بهترین دوربین تله فوتو را بین محصولاتی با فرم فاکتور مشابه دارد. در مجموع، بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا نشان میدهد که این گوشی بین گوشیهای تاشوی کوچک، یک گزینه بسیار جذاب است.
سوالات پرتکرار
قیمت Razr 50 Ultra چقدر است؟
قیمت Razr 50 Ultra با 12 گیگابایت رم و 512 گیگابایت حافظه داخلی حدود 1500 یورو است.
دوربین Razr 50 Ultra چند مگاپیکسلی است؟
سیستم دوربین این گوشی متشکل از یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، تله فوتوی 50 مگاپیکسلی و سلفی 32 مگاپیکسلی است.
موتورولا ریزر 50 اولترا چند نمایشگر دارد؟
این گوشی یک نمایشگر داخلی تاشو با رزولوشن 1080×2640 پیکسل و یک نمایشگر بیرونی با رزولوشن 1080×1272 پیکسل دارد که مثل نمایشگر داخلی از استریم دالبی ویژن و +HDR10 پشتیبانی میکند.
بیشتر بخوانید
- بهترین گوشی های اینفینیکس 2024
- بهترین گوشی های موتورولا در بازار ایران
- بهترین گوشی ها از نظر باتری
- بهترین گوشی های سامسونگ از نظر باتری
- بهترین گوشی ها از نظر سرعت شارژ
- بهترین گوشی های شیائومی از نظر دوربین
- بهترین گوشی های سامسونگ از نظر دوربین
- بهترین گوشی ها برای فیلمبرداری
- بهترین دوربین گوشی 2024
- بهترین گوشی شیائومی از نظر دوربین سلفی
نظر شما درباره بررسی موتورولا ریزر 50 اولترا چیست؟ به نظر شما این گوشی ارزش خرید را دارد؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.