;
coinex

تاثیر نرخ ارز بر افزایش قیمت کالاهای IT ؛ بازار رایانه خالی است!

افزایش قیمت کالاهای IT به دنبال افزایش نرخ ارز اتفاق افتاد. نوسانات نرخ ارز تا جایی بوده است که باعث شده این بازار با چالش قیمت و کمبود کالا روبه‌رو شود.

قرار بود با کاهش تعرفه واردات لپ تاپ، قیمت ها نیز کاهش یابد اما پیش بینی نمی شد که نرخ ارز تا این اندازه افزایش یابد و نوسانات آن باعث شود این بازار دچار آشفتگی گردد. اما اکنون نه تنها قیمت ها افزایش یافته است، بلکه کالاهای موجود نیز نمی توانند با نرخ آزاد قبلی ترخیص شوند. افزایش قیمت کالاهای IT باعث شده این بازار با کمبود کالا رو به رو شود.

افزایش قیمت کالاهای IT با افزایش نرخ ارز

وقتی خبر کاهش نرخ تعرفه واردات لپ‌تاپ از ۱۵ به پنج درصد منتشر شد، باعث خوشحالی بسیاری از کاربران گردید اما این خوشحالی زیاد طول نکشید. در صورت افزایش تعرفه قدرت خرید هم کاهش می یابد به همین دلیل  اتحادیه صنف فناوران رایانه وعده داد که تعرفه واردات لپ تاپپ کاهش یابد و از اردیبهشت ماه عملی شود تا کالای IT دوباره در سبد خانوار قرار گیرد. اما در ادامه با تغییر در نرخ ارز این کاهش تعرفه خنثی شد و حتی تعدادی از کالاها نیز به سختی در بازار یافت می شوند.

تاثیر نرخ ارز بر افزایش قیمت کالاهای IT

مذاکره برای کاهش تعرفه واردات خودرو بی نتیجه بود

پیش از این به دلیل وجود تنها یک تولید کننده داخلی، تعرفه واردات لپ‌تاپ به کشور از پنج درصد به ۱۵ درصد افزایش پیدا کرد. این موضوع افزایش جهشی قیمت لپ‌تاپ و وسایل جانبی آن را نیز باعث شد، زیرا عمده بازار این محصول از طریق واردات تامین می‌شود. این جهش و افزایش قیمت باعث شد تا استقبال از این بازار کاهش یابد. بنابراین  مذاکراتی از طرف واردکنندگان و اتحادیه فناوران رایانه برای کاهش تعرفه انجام شد و اوایل فروردین امسال اتفاق افتاد.

اما همزمان با اجرای این طرح ارز نیز دچار نوسان شد و قیمت ها افزایش یافت. تاجایی که اکنون محصولاتی که پیش از این وارد شده‌اند هم پشت سد گمرک مانده و اجازه ترخیص به آن‌ها داده نمی شود. علت این امر این است گمرگ ایران با تک‌نرخی شدن ارز، تنها ثبت سفارش و ترخیص کالا با شرایط بانکی را قبول دارد.

 افزایش قیمت کالاهای IT

افزایش قیمت کالاهای آی تی تا ۵۰ درصد

سیدمهدی میرمهدی رئیس صنف اتحادیه فناوران رایانه به بررسی تاثیر افزایش قیمت دلار بر بازار کالاهای آی‌تی پرداخت و اعلام نمود که در یک ماه گذشته افزایش قیمت کالاهای IT چیزی حدود 50 درصد بوده است.

وی ادامه داد که بانک مرکزی اعلام کرده واردکنندگان تنها باید از طریق سیستم بانکی وارد شوند و حق ندارند واردات بدون انتقال ارز و اعتبار مدتی را انجام دهند. به گفته وی پیش از این، صنف از سه تا شش ماه اجازه داشت تا از این اعتبار استفاده کند اما الان دیگر این امکان وجود ندارد.

بازار کالاهای آی تی خالی است

کالاها در بازار رو به اتمام هستند، زیرا کالاها اجازه ترخیص از گمرک را ندارند. به گفته میرمهدی حتی وقتی فروشنده تایید کند پولش را دریافت کرده و کالا مجاز است باز هم امکان ترخیص کالا از گمرک وجود ندارد. وی ادامه داد که اگر این کالاها وارد بازار شوند مطمئنا به ثبات بهتری دست خواهند یافت.

میرمهدی تاکید کرد که نهایتا تا ۱۵ خرداد کالا در بازار وجود دارد زیرا بسیاری از کالاها به پایان رسیده اند و تا ۱۵ خرداد هم بسیاری از کالاها که در انبار بوده پایان می یابند. رئیس اتحادیه فناوران رایانه بیان نمود که به دلیل خلاء دلار ۴۲۰۰ تومانی، افزایش قیمت وجود دارد بنابراین دولت باید اجازه واردات بدون انتقال ارز را بدهد.

افزایش قیمت کالاهای IT تا 5 میلیون

به گفته میرمهدی قیمت بعضی از کالاها تا پنج میلیون افزایش یافته که این مورد اصلا قابل قبول نیست زیرا مردم پیش از این نیز توان خرید نداشتند بنابراین اکنون که قیمت ها افزایش یافته دیگر کسی به سراغ خرید در این بازار نمی آید. به گفته وی افزایش قیمت کالاهای IT به دنبال نوسانات ارز باعث شده تا توان خرید افراد تا 70 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یابد.

.

منبع: isna

ارسال برای دوستان در: واتساپ | تلگرام |






ارسال نظر