محمد جواد لاریجانی با حمایت از تداوم فیلترینگ شبکههای اجتماعی خارجی اظهار داشت رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ مشروط به انعقاد قرارداد همکاری با آنها است.
رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادین کشور، محمد جواد لاریجانی در خصوص شرایط رفع فیلتر پلتفرم های خارجی پرکاربرد گفته که هر شرکت و پلتفرمی که حاضر به انعقاد قرارداد همکاری نباشد نباید رفع فیلتر شود. او میگوید تداوم فیلترینگ این برنامهها چیز مهمی نیست.
بیشتر بخوانید: نماینده مجلس: تیک آبی رئیس جمهور در زمان فیلترینگ و محدودیتهای اینترنتی بیمعنا است!
رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ
محمد جواد لاریجانی، رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادین در گفتگوی مفصلی که با خبرگزاری فارس در خصوص بحث فیلترینگ و ناآرامیهای اخیر داشته تاکید کرده که نباید فضای مجازی را مانند گذشته رها کرد:
«اگر سوشال مدیاهایی که امروز هستند، حاضر باشند قوانین ما را رعایت کنند، بد نمیدانم که ما در یک سیستم معقولی با این سوشیال مدیا ها قرارداد ببندیم؛ مثل سایر کشورهایی که اینگونه عمل می کنند. اما آنها هرگز حاضر به بستن این قرارداد نخواهند شد.»
موضع لاریجانی در خصوص شرایط رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ اما همان چیزی است که در مدت اخیر بارها از سوی وزیر ارتباطات و مسئولین دیگر مطرح شده است: «همکاری با ایران» لاریجانی اعتقاد دارد که شبکههای اجتماعی غربی تنها با انعقاد قرارداد همکاری با حکومت ایران باید رفع فیلتر شوند و در غیر اینصورت فیلترینگ ادامه پیدا میکند: «من نگران این نیستم که فیلترینگ ادامه پیدا کند. مگر عدم فیلترینگ چیست؟ مگر پیامرسانهای خارجی درهایی از معرفت را برای ما باز میکنند؟ لذا چیز مهمی نیست.»
او ضمن تاکید بر اینکه او و همفکرانش مخالفتی با اینترنت ندارند و علیه آن عمل نمیکنند گفت، نباید با فضای مجازی به شکل عوامانه برخورد شود:
«نظر و تحلیل ما درباره فیلترینگ فضای مجازی به نگاه و تصور ما از این فضا باز میگردد. امروز یک مشکل مهم جهان مسئله داشتن قواعد برای فضای مجازی است. امروز بشریت در معرض یک بردگی بسیار سنگین فکری قرار دارد که این مسئله محدود به ایران هم نیست. امروز برای انسان متمدن و مدرن کشف واقعیت کار بسیار مشکلی است. فضای مجازی امروز ظلمات فوق ظلمات است.»
لاریجانی اعتقاد دارد فیلترینگ بهخودیخود حوزه مهمی است: «ما نباید فکر کنیم که اگر یکبار فیلتر کردیم کار تمام است، بلکه فیلترینگ هم خود نیازمند کار بسیار وسیعی است.» لاریجانی با مثبت قلمداد کردن موضع و اقدامات وزیر ارتباطات در ارتباط با شرایط اخیر کشور گفت: «این پیامرسانهای خارجی نهتنها در مورد ایران، بلکه در مورد دیگر کشورها نیز مسائل را رعایت نمیکنند. ما حتماً باید نگران اینکه میگویند چرا فیلتر کردهاید، نباشیم و باید فضای مجازی داخلی کشورمان را برای ماشینهای فعال داخلی خودمان فراهم کنیم. در این زمینه دو سرمایهگذاری لازم است: یکی سرمایهگذاری تسهیلی برای اینکه سوشال مدیاهای داخلیمان فعال شود و دیگری سرمایهگذاری زیربنایی که به نظر من ما حتماً باید یک دیتا بند بزرگی درست کنیم که دیتا ماینینگ هم انجام دهد و آن را به کسانی که میخواهند استفاده کنند، اجاره دهیم.»
رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی باور دارد که مردم زمانی که ببینند به سادگی میتوانند از طریق پلتفرمهای داخلی کارهای روزانه خود را انجام دهند از آن استقبال میکنند:
«فضای مجازی داخلی هم باید قوانین خود را داشته باشد، چرا که این فضا هم از آلودگیها ایمن نیست. پس ما مجموعهای از قوانین را لازم داریم تا از فضای مجازی داخلیمان حفاظت کند.»
او با اشاره به اینکه در حوزه کسبوکارهای اینترنتی، بخش داخلی توفیقات خوبی داشته و کارها به خوبی پیش رفته افزود: «تمام همت ما باید بر این باشد که سوشال مدیای داخلی خودمان را فعال و توانمند کنیم.»
لاریجانی در ادامه اظهارات خود با بیرحم خواندن غربیها در فیلترینگ اظهار داشت که مسدودسازی دامنه دات کام خبرگزاری فارس هم در راستای سرکوب عقاید مخالف غرب صورت گرفته است:
«باید بدانیم که غربیها در فیلترکردن بیرحم هستند. به عنوان مثال دامنه دات کام سایت خبرگزاری فارس را بهخاطر اینکه با اخبار این خبرگزاری مخالف بودند، برداشتند و اگر به ضررشان باشد، اینترنت را هم قطع میکنند. فضای مجازی فضای کاملاً تحت کنترل خواستههای غرب صهیونی است و این کاملاً روشن است.»
رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی تاکید کرد که بایستی به استقبال تحولات آینده در حوزه فضای مجازی و اینترنت رفت: «یکی دیگر از نواقص مربوط به محاسبات کوانتومی است که پیشرفت در آن میتواند تحول مهمی در عمل انتقال دادهها و از همه مهمتر امنیت اینترنتی باشد. درواقع انتقال دادهها از طریق معمول امواج الکترونیکی نخواهد بود، بلکه استفاده از وضعیتهای کوانتومی در ذرات نور یا ذرات الکترونیک خواهد بود.»
به گفته او، این شخصیت تناسخی از طریق فضای مجازی میتواند برای افراد خودرو بخرد، خودرو بقروشد یا کار معاملات دیگر را ترتیب دهد: «درواقع فرد در قالب همان شخصیت تناسخی میشود که این نهایت بردگی انسان در سیستم فضای مجازی است که این موضوع درحالحاضر بهسرعت درحال پیشرفت است و هماکنون حدود 10 میلیون انسان در آن عضویت دارند.»
بیشتر بخوانید:
- نماینده مجلس به رئیس جمهور: کمر اقتصاد دیجیتال شکست / رفع فیلتر شبکههای اجتماعی را در دستور کار قرار دهید
- رفع فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ در گرو پذیرش قواعد ایران توسط متا است!
- وزیر کشور: تمکین کنید تا اینستاگرام رفع فیلتر شود!
دیدگاه شما درباره شرایط رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.
غلط کردی گل بگیرن اون دانشگاهی که امثال تو توشه مغز کوچک و ترسو فضای مجازی داخلی به دردچندتا مثل تو می خوره که هیچی حالیت نیست بهترین برنامه برنامه های خارجیه که ازاده نه برنامه های داخلی ایران و کره شمالی که خودتون احمق هستید می خواید مردم هم به زور احمق کنید و ما که از برنامه های خارجی راضی هستیم شما که ناراضی هستید عاشق دروغ و سانسور گم شید برید یه بیابونی که هیچ کس و هیچ دستگاهی نباشه و مثل حیوان فقط بچرید و زنا انجام بدید حیف دنیا که باشما حرف بزنن