واکنش بورس به دستورالعمل شورای رقابت خبرساز شد. شورای رقابت دستورالعملی شامل 9 بخش را برای خرید خودرو اعلام کرده که حواشی زیادی داشته است.
واکنش بورس به دستورالعمل شورای رقابت مبنیبر قوانین جدید خرید خودرو خبرساز شد. امروز در خبری عنوان کردیم که شورای رقابت دستورالعملی 9 بندی برای خرید خودرو وضع کرده است که رعایت آن برای تمامی متقاضیان خرید خودرو اجباری است. اما موضوع دیگری که در دستورالعملهای این شورا به آن اشاره شده بود، عدم عرضه خودرو در بورس کالا است که همین امر، بورس کالا را وادار به واکنش کرد. جزئیات کامل خبر را بخوانید.
بیشتر بخوانید: افزایش قیمت کارخانهای خودرو توسط شورای رقابت تصویب شد
واکنش بورس به دستورالعمل شورای رقابت
حمیدرضا دانش کاظمی با اشاره به دستورالعمل شورای عالی رقابت در مورد تنظیم بازار خودرو اظهار کرد:
قرار است شورای عالی بورس روز سهشنبه ساعت ۱۴ جلسهای داشته باشد و احتمالا این موضوع در این جلسه مطرح خواهد شد. البته موضع شورای عالی بورس مانند قبل مشخص و شفاف است، این شورا بر این باور است که نه تنها عرضه خودرو در بورس کالا باید ادامه یابد بلکه همه محصولات و نه فقط هفت درصد محصولات باید در بورس عرضه شود.
وی ادامه داد: «شورای عالی رقابت بر اساس قانون اختیاراتی دارد که این اختیارات سلب نشده و مورد نظر دادستان کل کشور هم بوده است. بنابراین اگر به این نتیجه برسند که محصول انحصاری است، در این صورت شورای رقابت میتواند در قمیت گذاری دخالت کند. بر این اساس در سال قبل وزارت صمت اختیاری را از سران سه قوه گرفته بود مبنی بر اینکه قیمتگذاری خودرو به مدت یک سال از شورای رقابت به وزارت صمت واگذار شود و وزارت صمت این اختیار را در خرداد یا تیرماه به بورس داده بود. با توجه به اینکه حدود یک سال از این موضوع گذشته است، این اختیار دوباره به شورای رقابت داده میشود. البته وزارت صمت در نظر داشت موضوع مذکور را توسط سران قوا تمدید کند اما احتمالا معذوریتهایی وجود داشته است.»
این عضو شورای عالی بورس با بیان اینکه در مورد خودرو دو قانون مطرح است توضیح داد:
قانون نخست این است که اگر کالا انحصاری تشخیص داده شود، قیمت گذاری با شورای رقابت است. درحالی که طبق قانون دوم کالایی که در بورس پذیرفته شود از قیمت گذاری معاف است.
دانش کاظمی با اشاره به سرنوشت سایر کالاهایی که در بورس کالا عرضه شدند اظهار کرد: «در مورد عرضه سیمان یا محصولات پتروشیمی و فولاد در بورس نیز مخالفتهایی در بدنه برخی نهادهای تصمیم گذار بوده است اما ادله بورس قوی بود و باعث شد این محصولات در بورس کالا عرضه شود که نتیجه خوبی هم در پی داشت. این فضا در صنعت خودرو هم رخ داد. عرضه خودرو در بورس هم به نفع مصرف کننده شد هم تولیدکننده و هم به نفع دولت.» وی در پایان تاکید کرد:
اعضای شورای عالی بورس که وزیر صمت نیز جزو این اعضا است، مصر هستند که خودرو در بورس کالا عرضه شود.
شورای رقابت امروز دستورالعمل تنظیم بازار خودروها را منتشر کرد که بر اساس آن عرضهکنندگان خودرو را موظف به اجرای تعهداتی در هفت بند کرده است؛ نکته قابل توجه این است که شورای رقابت در بندهای ۴ و ۵ دستورالعمل صادره، بر عرضه خودرو در سامانه یکپارچه اشاره کرده است.
بیشتر بخوانید:
- طرح وزارت صمت برای آزادسازی ورود خودروهای منطقه آزاد به خاک سرزمین اصلی
- نرخ مالیات خانه و خودروهای لوکس در سال 1402 مشخص شد
- افزایش نرخ معاینه فنی توسط هیئت دولت تصویب شد [+لیست قیمتهای جدید]
- هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری طرح فروش خودرو در شبکههای اجتماعی
دیدگاه شما در خصوص واکنش بورس به دستورالعمل شورای رقابت چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.