سقوط بانک سیلیکون ولی آنهم به یکباره یک شوک بزرگ اقتصادی به سرمایهگذاران این بانک وارد کرد.
سقوط بانک سیلیکون ولی در پی ناتوانی این بانک در جذب سرمایه اتفاق افتاد. بانک سیلیکون ولی یکی از معتبرترین بانکهای جهان و یک بانک نوآور محسوب میشد که حالا با تعطیل شدن آن سرمایه افراد بسیاری از سرمایهگذاران آن به خطر افتاده است. کارشناسان این سقوط مالی را دومین سقوط مالی بزرگ در ایالات متحده آمریکا توصیف کردهاند.
ظاهراً آنطور که مشخص اشت، رگولاتورری آمریکا این بانک نواورانه را تعطیل کرده و هدایت آن را شرکت بیمه سپرده فدرال آمریکا واگذار کرده است. کارشناسان معتقداند که یکی از دلایل سقوط بانک سیلیکون ولی، افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در مدت یکساله است.
بیشتر بخوانید: خالق ChatGPT در جستجوی اکسیر حیات و جاودانگی!
سقوط بانک سیلیکون ولی سرمایهگذاران را در شوک فرو برد
ساعاتی پس از آنکه اعلام شد بانک سیلیکون ولی (Silicon Valley Bank) نتوانسته است سرمایه موردنیاز خود را جذب کند و بهدنبال فروش این شرکت است، رگولاتورهای کالیفرنیا و مقامات فدرال آمریکا آن را تعطیل کردند. این اتفاق که دومین سقوط بزرگ یک مؤسسه مالی در تاریخ ایالات متحده محسوب میشود، در شرایطی رخ داده است که SVB حدود دو روز قبل با بحران مالی و هجوم مردم به بانک روبهرو شده بود.
به گزارش CNN، رگولاتورهای کالیفرنیا این بانک نوآورانه را تعطیل و کنترل آن را به شرکت بیمه سپرده فدرال آمریکا (FDIC) واگذار کردند. این شرکت حالا با فروش داراییهای بانک سیلیکون ولی شرایط بازگشت پول به مشتریان بانک را فراهم خواهد کرد.
بانک سیلیکون ولی برای شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر و استارتاپها اهمیت داشت، اما با تغییر شرایط اقتصادی، شرکتهایی که از سرمایهگذاریهای خطرپذیر استفاده میکردند، سرمایههای نقدی خود را تمام کردند. از سوی دیگر، جریان ورودی سرمایهگذاریهای خطرپذیر جدید متوقف شد. درنتیجه سپردههای بانک سیلیکون ولی سریعتر از انتظار این بانک کاهش پیدا کرد.
این شرکت چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد که اوراقی به ارزش 21 میلیارد دلار را با زیان 1.8 میلیارد دلاری به فروش رسانده است و میخواهد بخشی از سهام این شرکت به ارزش 2.25 میلیارد دلار را هم بفروشد. بهدنبال این اخبار، مشتریان SVB تصمیم گرفتند سرمایههای خود را از این بانک خارج کنند؛ بنابراین یک نمونه کلاسیک «هجوم به بانک» یا Bank Run رخ داد.
کارشناسان میگویند این اتفاق ادامه کار را برای بانک سیلیکون ولی دشوارتر کرد و منجر به سقوط آن شد. همچنین گفته شده است که بیش از 90 درصد از سپردههای موجود در نزد این بانک بیمه نداشتهاند. این شرایط آینده برخی از شرکتهای فناوری و بیوفناوری که سرمایههای خود را در SVB قرار داده بودند، در هالهای از ابهام قرار میدهد.
بخشی از دلیل ورشکستگی بانک سیلیکون ولی به افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در یک سال اخیر برمیگردد. وقتی نرخ بهره نزدیک به صفر بود، بانکها داراییهای خود را افزایش دادند، اما با افزایش نرخ بهره در واکنش به تورم، ارزش این داراییها کاهش پیدا کرد و به زیان بانکها منجر شد.
حالا اگرچه ورشکستگی SVB باعث وحشت عدهای از مردم شده است، اما کارشناسان میگویند این اتفاق احتمالاً اثری دومینویی نخواهد داشت و مثل بحران بانکی سال 2008، یک بحران اقتصادی جدید را ایجاد نمیکند.
بیشتر بخوانید:
- سیلیکون ولی ایرانی به زودی راهاندازی میشود!
- فناوری افزایش رزولوشن ویدیو (VSR) به مرورگر اج اضافه میشود
دیدگاه شما درباره سقوط بانک سیلیکون ولی چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها در میان گذاشته و اخبار فناوری را با ما دنبال کنید.